UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Vilkme vasarā?
Autors: SerViss ()
Datums: 25/05/2014 07:25

Zodčijs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vai nebija tā, ka vilkmes stimulēšanai - bija
> jāpaver šķirba - apakšā esošajam
> tīramcaurumam...vai es ko jaucu...
.
.......
Karstajā laikā, kad āra temperatūra ir 30 grādi, bet katlu telpā 20, dabiskā vilkme nenotiek vai pat strādā otrādi - vēsais katlu telpas gaiss izplūst laukā pa atvērtajām durvīm, un viņa vietā tiek sūkts lejā gaiss caur skursteni.
Apakšējo durtiņu vai dažreiz arī ārdurvju atvēršana palīdz delikātos gadījumos, kad apstākļi ir piemēroti dabiskajai vilkmei, bet dūmi sākotnēji nespēj izspiest aukstā gaisa "korķus" no sifonveidīgiem veidojumiem ejās (sildmūri, cepeškrāšņu apakšas utml). Tomēr pat šajos gadījumos jāskatās, lai atvērtās ārdurvis nebūtu aizvēja (vakuuma) pusē ēkai. Durvis vai logu jāizvēlas atvērt tajā ēkas pusē, no kuras pūš vējš un paaugstina spiedienu katlu telpā.
........

> Būtu labi, ja telpā vai pašā kurtuvē būtu
> gaisa pievads no āra! - ja tāda nav - tā var
> būt daļa no problēmas - tas arī vilkmi
> stimulē...
.......

Karstajā laikā gaisa pieplūde tieši kurtuvē no āra var papildus sarežģīt iekuršanas brīdi, jo mūsu problēma ir tā, ka skurstenis nevelk projām dūmus, bet gaisa pieplūde kurtuvē tos ražos ar dubultu spēku un tie līdīs ārā telpā pa visniecīgākajām šķirbām.
Visā pārējā kuršanās laikā ieteikums ir spēkā.

Tātad vēlreiz!
Ja karstajā laikā gribam iekurināt bez dūmošanas, vispirms ir jārada mākslīga vilkme jeb gaisa plūsma skurstenī. Tālāk, pēc iekuršanās, temperatūras šo spiedienu disbalansu jau pagriezīs pareizajā virzienā, un mākslīgo ierosmi varēs atslēgt.

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/05/2014 09:26

Visu jau jūs itkā pareizi runājat, bet man sieva vakar, dienas vidū, pilnīgi bez kādiām problēmām, iekurināja plīti. Vilkme tāda, ka spičku dzēš nost, bet plīts nebija vairakas dienas kurināta. Nu jā, man skurstenis stāv uz ugunsāderes. Senči jau nebija tik gudri, lai ventilatorus uzstādītu,vai dūmusūkņus montētu. Viņi vienkārši skursteni uzmūrēja īstajā vietā :)

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 25/05/2014 10:02

Didzi, un ? Jaucam nost 99% ēku?

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/05/2014 10:53

Nē, protams, ka nejaucam nost. Mana pieredze vairāk var noderēt cilvēkiem, kuri izvēlas māju pirkt vai to celt no jauna. Vajag tak pasaukt rīkstnieku un pārbaudīt, kas notiek ar iegādājamo zemes pleķi,vai ar jau gatavo māju. Galu galā, māja domāta visam mūžam un es vismaz negribētu jāties ar dūmojošiem skursteņiem vai dzert rāvainu ūdeni no akas. Tās visas lietas var noskaidrot pirms iegādājas īpašumu.

Re: Vilkme vasarā?
Autors: aaaa ()
Datums: 25/05/2014 12:39

Didzi, var jau runāt, bet šoreiz nu godīgi - beidz ***st. Fiziku neviens nav atcēlis - skurstenis velk nevis kaut kāda negantā Jumja vai Pērkoņtēva iespaidots, bet gan tāpēc, ka skursteņa galā veidojas retinājums. Tas var notikt tikai tad, ja ir vējš, vai kā ziemā - pa skursteni izplūstošais gaiss ir vieglāks (siltāks) par āra gaisu. Citu variantu nav un nevajag te pilnīgus pekstiņus melst. Tev tas skurstenis var būt uz lavas āderes, 100m garšu un ļoti resns, bet, ja skursteņa galā āra gaiss būs vieglāks par skursteņa apakšā esošu gaisu, tad vilkme nevar būt pat teorētiski - nu hoķ tu ubeisja. Un tas, ka Tev plītī vilka, nozīmē tikai vienu - no skursteņa izplūstošais gaiss bija siltāks par āra gaisu. Ja tā nebūtu, vilkme būtu pretēja.

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/05/2014 13:10

Brauc ciemos un pats varēsi kaut šodien plīti iekurināt. Es arī esmu tehniski izglītots cilvēks un fiziku labi macijos, bet dabā ir spēki, kurus mēs līdz galam nesaprotam. Majā man ir divu skursteņi un viss, ko tu saki, plnībā attiecas uz vienu no tiem. Tur kā karstā laikā paver durtiņas, tā vilkme tiešam ir pretēja. Tai pat laikā outs skurstenis velk jebkuros laika apstāklos. Senčiem nebija visādu karlsonu ar kuriem vilkmi panākt, tapēc viņi pavardu vienmēr mūrēja uz ugunssaderes. Ēst ta viņiem gribējas arī karstā vasaras dienā un uguni kurt vajadzēja :) Dabā visādi brīnumi sastopami. Vai mazums avotu kalna galā, bet fizika saka, tas nav iespējams. Man piemēram dzīvoklī vannasistabā grīda stāvēja nedēļām mitra, bet tagad mājā, kaut mazgājoties spaini ūdens nogāz zemē,otrā rītā sausa. Es pats nezinu, kapēc tā.

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Zodčijs ()
Datums: 26/05/2014 03:36

Viens otrs sēž (vai guļ) uz ūdensāderes - tāpēc arī raksta niknos tekstus...
A varbūt ledusskapis ar alu - uz āderes - un tas salādējas ar nepareizām enerģijām....

Ārpus tā...modernajiem katliem salīdzinoši zema dūmgāzu temperatūra - un tas ir mīnuss priekš vilkmes...

Re: Vilkme vasarā?
Autors: Arnis ()
Datums: 27/05/2014 23:27

Šodien ārā +12, katlenē +21 un problēmu nekādu. Velk taka prieks, tiesa gan, ārā bija vējains. Vilkmes stabilizators visu laiku virinājās.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  ********  **     **  ******** 
 **     **   **  **   **    **  **     **     **    
 **     **    ****        **    **     **     **    
 **     **     **        **     **     **     **    
 **     **     **       **      **     **     **    
 **     **     **       **      **     **     **    
 ********      **       **       *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727