UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
papildu apkure
Autors: Elfs ()
Datums: 04/06/2014 14:14

Līdzās jau esošajam čuguna malkas katlam ar 1t akumulācijas tvertni nepieciešama papildu apkure, ko varētu ieslēgt ziemā prombūtnes laikā, lai nesasaltu grīdās un radiatoros esošais ūdens. Šķiet, ka palīdzēt varētu tikai kāds elektriskais katls. Vai kāds varētu ieteikt drošu modeli, kas pats spēj ieslēgties pēc elektrības pārtraukumiem?

Re: papildu apkure
Autors: khe ()
Datums: 04/06/2014 17:02

Kospel.

Re: papildu apkure
Autors: Rx ()
Datums: 04/06/2014 18:47

Vai "Kospel" ir neapkures, jeb precīzāk "nesasalšanas režīms"? Es savai apkurei akumulatorā ieliku TENu, ko vadu ar termoreleju: temperatūras mērītāju uzliku uz atpakaļplūstošā apkures caurules. Ieregulēju slieksni ap 3-4 grādiem. Ja kas...sāks sildīt līdz atpakaļagaitā būs lielāka temperatūra. Jāatzīmē, ka akumulatora gadījumā, ja tie nodrošināta pienācīga plūsma, sistēmu sasaldēt ir pagrūti, jo jāatdzesē līdz 0 un klāt vēl lela enerģija vairāk viss akumulutora ūdens. Un Jūsu gadījumā, tas ir 1 tonna. Vēl līdz elektroapsildei mana sistēma nav nonākusi.......

Re: papildu apkure
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/06/2014 19:12

Piekrītu RX, parasti akumulatoros montē tenu. Tens sanāk lētāk kā elektroapkures katls un vadība elementārāka.

Re: papildu apkure
Autors: ETT ()
Datums: 04/06/2014 19:27

Atkarībā no slēguma shēmas, reizēm neaizsalšanas režīmam var izmantot kombinētā ūdens boilera tenu, kurš ziemā no elektrības parasti atslēgts, protams, ja tāds vispār ir. Respektīvi, nevis apkure silda ūdeni, bet ūdens silda apkuri.

Re: papildu apkure
Autors: Elfs ()
Datums: 05/06/2014 10:01

Vai tiešām, atstājot ieslēgtu kombinēto boileri un sūkņus, kas dzenā ūdeni, varētu izvairīties no ūdens aizsalšanas grīdās un radiatoros? Tas būtu lielisks problēmas atrisinājums!

Re: papildu apkure
Autors: khe ()
Datums: 05/06/2014 10:16

Tas gan atkarīgs no tā, vai jaucēji kādu līniju neatstāj nekustīgu, ja ārā ļoti auksts un visi mezgli prasa tikai karsto plūsmu. Bet tas tikai atsevišķos gad. Citādi, ja var pastāvīgi ieslēgt cirkulāciju starp aķi un komb boileri, - vislētākais variants. Un ja pietiek ar apm 2kw, ja ārā ļoti auksts un ilgāku laiku paši prom....

Re: papildu apkure
Autors: ibm ()
Datums: 05/06/2014 10:32

Man ir primitīvs malkas katls bez akumulatora, jo pamatā kāds bija mājās visu laiku (tāds dzīves ritms). Kad situācija mainījās, uzliku paralēli jau pieminēto KOSPEL elektrisko katlu. Tas man bija lētāk, nekā likt siltuma akumulatoru, turklāt diemžēl man fiziski nav tam vietas, bet tas ir cits stāsts. KOSPELim pievienoju istabas sensoru ar nedēļas programmu. Tur ir arī pretaizsalšanas režīms. Tas gan nevaktē šķidruma temp, bet telpas vismaz +5 grādus. Bet man ir slēgta sistēma ar ūdens/tosola maisījumu. Savukārt, par cik katli ir saslēgti paralēli (neiedziļināsimies armatūrā), tad elektriskais katls "izgriež" cauri visus lokus izņemot pašu malkas katlu, bet tas stāv pašā mājā nevis piebūvē un sasalšanas riska nav.

Par pašu KOSPEL katlu neko sliktu nevaru teikt. Man vajadzēja 12kW un tas, ja nemaldos, maksāja ap 350 LVL vai tamlīdzīgi. Nu jau 3.gads, iet bez problēmām.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  **     **  **        
 **     **  ***   **   **   **   ***   ***  **    **  
 **     **  ****  **    ** **    **** ****  **    **  
 **     **  ** ** **     ***     ** *** **  **    **  
 **     **  **  ****    ** **    **     **  ********* 
 **     **  **   ***   **   **   **     **        **  
  *******   **    **  **     **  **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727