UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: IevaB ()
Datums: 06/06/2014 06:29

Tikko saņemti tehniskie noteikumi jauna elektrotīkla ierīkošanai (Mārupē), pēc Latvenergo teiktā viņi nedrīkstot ieteikt kādu uzņēmumu izvēlēties būvprojekta izstrādei.

Varbūt kāds var padalīties ar savu pieredzi, kuram uzņēmumam labāk dot priekšroku šajā sākuma posmā ceļā uz elektrības pieslēgšanu.

Jāsaka, ka pagaidām tās prognozes tikt pie elektrības no Latvenergo puses ir visai pesismistiskas, katrs posms prasīšot aptuveni mēnesi un pat vairāk. Būvprojektam vajagot 2-3 mēnešus, cenu aptaujai līdz mēnesim, kaimiņu brīdināšanai arī mēnesi un visbeidzot izbūvei līdz 2 mēnešiem.

Varbūt kādam zināms veids kā negaidīt vismaz pusgadu līdz elektrība tiek ierīkota?

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: Niks ()
Datums: 06/06/2014 08:06

Pirmkārt jau jāmeklē projektēšanas organizācijas, kas ikdienā šo to projektē priekš Latvenergo (Sadales tīkliem).
Visvienkāršāk to ir izdarīt aplūkojot Latvenergo kvalificēto pretendentu reģistru šeit: [www.latvenergo.lv]
Jums šajā sarakstā ir jāmeklē firmas, kurām kolonnā "darbu veids" ir rakstīts 20kVP (Elektroapgādes elektroietaišu būvniecības, rekonstrukcijas, renovācijas un remontu darbu līdz 20 kV projektēšana) un ailē "Reģions" ir burti PR, kas nozīmē ka tā var strādāt Pierīgas reģionā, kurā tad atrodas arī Mārupe.

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: IevaB ()
Datums: 06/06/2014 08:29

Liels paldies!

Izgāju cauri Jūsu norādītajai tabulai, man sanāk, ka ap 35 uzņēmumi būtu tie no kuriem varētu izvēlēties. Varbūt šķitīs muļķīgs jautājums, bet kas man būtu jāiesāk ar šo uzņēmumu izlasi? Jāmēģina no visiem uzzināt cenas un termiņus?

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: Niks ()
Datums: 06/06/2014 09:14

Jā, var mēģināt uzzināt cenu un termiņus nosūtot visiem tehniskos noteikumus. Tāpat ne visi atsūtīs atbildes. Mana pieredze (tiesa gan kā juridiskās personas pārstāvim) ir ar SIA"Elko" un SIA"Daina -EL". Abi labi.

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: moldriks ()
Datums: 07/06/2014 12:40

Nikonkuļa norādītie kantori ir lieli, tāpēc prasīs arī adekvātu ciparu. Projektēt privātajam pasūtītājam var arī jebkurš projektētājs, kuram ir sertifikāts uz attiecīgajām kategorijām, tāpēc saraksts ir daudz garāks par 35. un cenas pieejamas vismaz 2x zemākas par dažiem no sarakstā esošajiem. Bieži vien lielajiem kantoriem neinteresē mazo gariņu pieslēgumi, jo tiem ir jāpelna, jākurina ofiss, jābaro administrācija. Iesaku izvēlēties kādu, kuru iesaka vairāki. Pats taisu ST dienvidu daļā pa reizei kaut ko. Ja nav pārāk liels vari atsūtīt tehniskos noteikumus. sadalne/at/inbox.lv. Domāju, ka nav baigā nozīme starp 100 piedāvājumiem izvēlēties lētāko vai otrādi, jo katram ir savs rokraksts un lēts projekts var nozīmēt dārgu izbūvi. Vairāk jāliek akcents uz izbūves izmaksu lielumu.

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: asd ()
Datums: 07/06/2014 17:44

Mums projektu (Rīgā) taisīja SIA Elpro, cena bija pieņemama salīzinot ar pāris pārējām firmām, zvanīju daudzām, bet atbildēja tikai kādas trīs. Elektrības vadu nolaida pa stabu lejā, pāri ielai pa tranšeju (asfalta segums) kādi 5m un pie mūsu žoga sadales kasti uzlika, tas izmaksāja 1300 eiro, projekts 250Ls. 2013.gada aprīlī dabūju tehniskos noteikumus un šogad aprīlī tikām pie savas el.pieslēguma.

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: IevaB ()
Datums: 09/06/2014 11:05

Paldies visiem par atbildēm!

Jāsaka, ka ļoti jau gribētos dzirdēt, ka kādam ir gājis veiksmīgāk ar visu šo procesu un ir izdevies ātrāk tikt pie elektrības. Kādā vecākā foruma ierakstā lasīju, ka kādam tas izdevies prakstiski dažu mēnešu laikā, bet diemžēl nekādi konkrēti darbu veicēji netika minēti.

Re: Jauna elektrotīkla ierīkošana (par būvprojekta izstrādi)
Autors: KristapsD ()
Datums: 09/06/2014 21:32

Man arī tiek projektēts pieslēgums, tikai Salaspils novadā. Projektē SIA "Elektro PM" un komunikācija ir veikmīga, termiņi ne pārāk. Tehniskos noteikumus atdevu decembrī, bet līdz aprīļa beigām projekts nogulēja plauktā. Tad tika uztaisīts, atdots ST, kas noraidīja un pašlaik gaidu jaunus tehniskos noteikumus, lai ļauj skapi būvēt pie balsta, nevis attālāk. Solīja, ka uz augustu varētu būt elektrība. Tad jau manīs.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.