UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Datums: 10/06/2014 17:17

Sveiciens!
Domas dalās attiecībā par akumulācijas tvertnes 500L ar iekšējo tvertni 100L pieslēgšanu pie malkas katla sistēmas.
Ir divi konkurējošie varianti:
1) tvertnē laist bez redukcijas katlā izejošo temperatūru un savukārt reducēt uz 60 grādiem tikai izejošo karstā ūdens vadu vai,
2) tvertnē laist 65 grādu nesēju ar teiksim 3-ceļu termovārsts VTA522 1''ā.v. 50-72*C palīdzību.

Tvertne ir NADOv3 - tvertne tvertnē + saules čūskas, kuras arī tiks pieslēgtas vajadzīgajā brīdī. Tvertne plānota slēgt paralēli 1000L parastajai akumulācijai.

Abiem variantiem ir savas blaknes. Ja nesamazina siltumnesēju uz pieņemamu 65 grādu versiju, tad paaugstinās kaļķošnās utml. karstā ūdens mucā. Ja samazina, tad nelietderīgāk enerģija sadalās pa mucām utml.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/06/2014 22:55

Jo boilerī ir karstāks ūdens,jo vairāk litru karstais ūdens sanāk aiz boilera samazinot t', piejaucot auksto. Var saprast, ko sarakstīju ? :)

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Datums: 11/06/2014 23:42

Jā, tas ir saprotams un tādu versiju piedāvā arī vairāki katlu ražotāji, bet boileru ražotāji pamatā uzsver, ka sildīt virs 60 grādiem ļoti neieteicams dēļ apkaļķošanās un pat ņem nost garantiju. Pēc viena cita darba darīšanas, kad katlā ūdenī peldināju inox trauku, kurā iekšā kausēju vasku arī mani pārņēma bažas, jo inox trauks pēc darba ir balts kā balsināts. Ok, tur bija 90+ grādi, bet tomēr tās bija tikai pāris stundas.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/06/2014 08:36

Karstais ūdens ir karstais ūdens un šajā sistēmā tev jebkurā gadījumā ieplūst nomaiņas ūdens no aukstā ūdens padeves puses. Un ja aukstajā (dzeramajā) ūdenī ir kaļķis, tad tas ieplūst karstā ūdens sistēmā. To mēs nevaram jaukt ar apkures sistēmas siltumnesēju, te sistēma noslēgta.

Veids ar kādu tu vēlies uzkarsēt karsto ūdeni vai nu ir apkures sistēmas sildkontūrs, kurš atrodas lietojamā karstā ūdens boilerī iekšā vai pats lietojamais karstā ūdens boileris - bāka atrodas iekšā apkures sistēmas akumulācijas tvertnē - bāka bākā.

Savukārt, ja tev ir apsildes avota divertificēšana - dažādi apsildes avoti - katls, saules kolektors un tieši elektrības tens - tad tos izmantot karstā dzeramā ūdens uzsildei un piemēram, ja saule sāk pārkarsēt dzeramā karstā ūdens tvertni, tad noteikti loģiski būtu šo mazo tvertnīti sākt dzesēt (vasarā) ar siltuma akumulācijas bākā esošo ūdeni. Tad šādā gadījumā ja uznāk nedēļa vai divas bez saules var vienkārši piesildīt dzeramo karsto ūdeni no sildsistēmas, jo apkures katla palaišana vienkāršojas.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: soseds2 ()
Datums: 12/06/2014 22:31

Kaļķains ūdens nav ieteicams nevienai iekārtai, tamdēļ jāparūpējas par tāattīrīšanu piem. uz caurules stiprināms elektronisks atkaļķotājs.
Kombinētās apkures sistēmas gāze- malka-solar vai malka-ss-solar ir diezgan komplicētas.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: Niks ()
Datums: 13/06/2014 21:13

Elektroniskais atkaļķotājs? Manā skatījumā pilnīgs sū.... Man tāds ir. Nevarētu teikt, ka tējkannā neveidotos kaļķa nogulsnes. Nebalstoties protams uz laboratoriskiem mērījumiem varu teikt, ka kaļķa nogulsnes vienādi veidojas ar vai bez tā elektroniskā atkaļķotāja.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: slēpnis * ()
Datums: 21/06/2014 08:54

Labāk karstajam ūdenim atsevišķu boileri ar savu sūkni. Tad sūknis piedzen vajadzīgo siltumu vai no katla vai aķiem, kad vajag. Interesanti, kā ar aķos iebūvētajiem boileriem izvairās no tā, ka, aķim atdziestot, tas atdzesē arī silto ūdeni?

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Datums: 21/06/2014 10:28

Slēpnis - man šķiet, ka visvienkāršākais veids ir petērētājus slēgt ne mucas augšgalā, bet kaut kur zemāk pēc izvēles un aprēķina - tad citi patērētājis var izņemt tikai noteiktu daļu siltuma.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: Eziss ()
Datums: 28/06/2014 02:02

Man mājas boilerī temperatūra svārstās no 40-80 grādiem /tas sakarā ar saules baterijām/. Boileris kombinētais- ūdens, elektrība. Nekādas problēmas nejūtu. Vannai/dušai lietoju krānus ar termostatiem. Ļoti ērti lietot, praktiski nav problēmu ar lietošanas ūdens temperatūru. Vispār termostati ir super lieta- komforts, ūdens ekonomija, nekādu temperatūras lēcienu mainot plūsmu. Nesaprotu visu to jezgu par temperatūru boilerī, cik ir tik ir. Tālāk vajadzīgās temperatūras stabilizācija pie lietotāja krāna, desmit gadi tā dzīvoju un viss ok. Varbūt lielās temp. svārstības boilerī un caurulēs nav labākais variants, taču pagaidām problēmu nav bijis pat ar skrūvētajiem savienojumiem. Ūdens- Rīgas ūdens, cieto daļiņu filtrs.

Re: Akumulācijas/karstā ūdens tvertnes slēgums
Autors: Dizis ()
Datums: 30/01/2017 13:50

Lai neceptu jaunu tēmu: privātmājā, ūdens no spices uz karstā ūdens boileri jāslēdz pa taisno, vai caur atdzelžotāju/mīkstinātāju?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   *******    *******   ******** 
 ***   ***  **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **** ****  **     **  **     **         **      **   
 ** *** **  **     **   ********   *******      **    
 **     **  **     **         **         **    **     
 **     **  **     **  **     **  **     **    **     
 **     **   *******    *******    *******     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727