UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
osmoze
Autors: essssss ()
Datums: 12/06/2014 19:34

kaads ir lietojis vai lieto reversaas osmozes filtrus maajas apstaakljos? ir jeega likt?

Re: osmoze
Autors: asd ()
Datums: 12/06/2014 21:38

Mums ir ielikts jau gadus 10 virtuvē dzeramajam ūdenim 5l rezervuārs, ik pēc 3 vai 4 gadiem jānomaina membrāna. Pirms attīrītāja esam ielikuši diega filtru, lai noņemtu dzelzs hidroksīdu un citas cietās daliņas.

Re: osmoze
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/06/2014 21:52

lietoju kādus 8 gadus, nenovērtējama manta imho, ūdenim cita garša. ko iesaku uzreiz, pie normāla pilsētas ūdensvada nevajag likt to ar sūkni. man tas sūknis vienreiz nomira, izdevumi, kad otreiz nomira kautkāds vārsts vai tml, izravēju visus štruntus kas ar sūkni saistīti, viss smuki strādā bez tā. man bija liels mīnuss, ka tas sūknis izdeva skaņu, vakarā padzeries pirms gulētiešanas un tad 10 min jāklausās dūkoņā.

Re: osmoze
Autors: esssss ()
Datums: 12/06/2014 22:01

vienaa kantorii teica ka bez suuknja ljoti shvaka razhiiba. ar sukni 6litri 40 min, bez 6 litri 4h. taa ir? uudenim sera smaka un piegarsha. zvaniiju uz uudensbosu....peec taa kas notiek ar hrometam daljam izsecinaja ka smaka nav no serudenjrazha bet gan no mangana. hrometas daljas paliek melnas

Re: osmoze
Autors: Perfekc ()
Datums: 12/06/2014 23:18

RO (reversīvās osmozes) filtrs ir super.
Lietoju jau kādus 7 gadus. Lietoju daudz, jo ir arī akvārijs, kas vien paņem nedēļā 40 l.
Ūdens ir bez piegaršas, tējkanna un katliņi neapkaļķojas. Izfiltrētais ūdens ir tuvu destilātam, jo nofiltrēts tiek gandrīz viss, izņemot H2O. Kafija, tējas, dzērieni garšo lieliski. Dzert var droši, bez vārīšanas.
Membrānu vienreiz mainīju. Trīs filtrus, kuri ir pirms membrānas (5 mikroni, ogle, 1 mikrons) mainu apmēram reizi gadā - pusotrā.
Man ir ar sūkni, bet to gan iekšā neslēdzu, jo spiediens ūdensvadā pietiekams - 4atm.
Mans sūknis strādā nedzirdami.
Tas jau, var būt, nekas, ka bez sūkņa maza ražība. cik tad daudz to ūdeni vajag. Man nekad nav pietrūcis. Man ir 12 l boileris. Tur iet kādi 10 l ūdens. Ja tiek izlaists tukšs, bez sūkņa piepildās 2 stundās ar manu 4 atm spiedienu.
hidrostandarts.lv strādāja tāds Rinalds - sakarīgs čalis, sakomplektēs un nokonsultēs kā vien vēlēsies. Visas sistēmas detaļas var mainīt, kombinēt un komplektēt kā Lego konstruktoru.

Re: osmoze
Autors: binary ()
Datums: 13/06/2014 09:54

Perfekc Wrote:
-------------------------------------------------------
> Izfiltrētais ūdens ir tuvu
> destilātam, jo nofiltrēts tiek gandrīz viss,
> izņemot H2O. Kafija, tējas, dzērieni garšo
> lieliski. Dzert var droši, bez vārīšanas.

Droši vai nē, par to domas dalās. Cik nav lasīts, ka destilēta ūdens (vai "tuvu destilātam") regulāra lietošana pārtikā izraisa gan dehidrāciju, gan dažādas slimības…

Re: osmoze
Autors: Perfekc ()
Datums: 13/06/2014 14:24

Piekrītu binary, ka domas dalās.
Ar "dzert var droši" biju domājis, ka ūdens pēc filtrēšanas kļūst tīrs. Tīrs no baktērijām, vīrusiem, nevajadzīgiem un negaršīgiem sāļiem.
Kaut kas derīgs, protams, arī pie reizes tiek nofiltrēts, tomēr esmu lasījis, ka ar ūdeni mēs uzņemam salīdzinoši tik maz minerālvielas, ka diez vai ir vērts apspriest, vai tās tur ir, vai nav un cik daudz ir.
Ūdens tak vēderā sajaucas ar pārējo pārtiku, tad kāds tur pēc tam vairs destilāts? Ko tad cilvēki lai dara, kuri lieto ūdeni no kalnu upēm, kur arī no kūstošā sniega tek gandrīz destilāts.
Mans viedoklis ir, ja domas dalās un neviena puse neņem pamatotu virsroku, tad katram pašam jāizlemj, ko darīt. Mērenība, protams, gandrīz nekad nenāk par sliktu :)

Re: osmoze
Autors: Voldis ()
Datums: 13/06/2014 15:29

Esmu dzirdējis versiju, ka ūdenim ir sava atmiņa.
Osmozes filtrs attīra no visiem labumiem un nelabumiem, bet savukārt ūdenim tendence tos "zaudētos" labumus atgūt vai piesaistīt no mūsu organisma. Tad pirms lietošanas vēlams pievienot minerālus.

Re: osmoze
Autors: binary ()
Datums: 13/06/2014 15:40

Perfekc, esi dzēris ūdeni no kalnu upes? Es, šķiet, esmu - ne smakas tur no destilēta ūdens, garša izteiktāka nekā Latvijas avotu ūdeņos.

Ja ar (normālu!) ūdeni cilvēks uzņemtu tik niecīgu daudzumu minerālvielu, lai to nebūtu vērts apspriest, tad nebūtu vērts arī uztraukties par to, ka to minerālvielu ūdenī ir pārāk daudz - respektīvi nebūtu nepieciešami nekādi filtri. Bet, redz, cilvēki uzstāda dažādus filtrus, lai samazinātu ūdens mineralizācijas pakāpi līdz normālam līmenim (vai pat "gandrīz destilātam"). Kaut kāda baisā pretruna sanāk.

Var jau būt, ka tas ir mārketings, bet nu lielākā daļa avotu tomēr vēsta, ka ūdens ar pārāk zemu mineralizācijas pakāpi ir kaitīgs organismam, it īpaši gadījumos, kad netiek uzņemtas papildus minerālvielas (ar hamburgeriem un kolu tās 100% netiek uzņemtas vajadzīgajā daudzumā un proporcijā). Tāpat lielākā daļa avotu vēsta, ka ūdens ar pārāk augstu mineralizācijas pakāpi (t.i., tas, ko sauc par minerālūdeni) ir kaitīgs. Tas, protams, attiecas uz ūdeni, kas tiek lietots ikdienā organismam pietiekamā daudzumā.

Re: osmoze
Autors: ibm ()
Datums: 16/06/2014 14:44

Lietoju RO iekārtu 9 gadus. Man ir modelis ar sūkni (un membrānas automātisko skalošanu), jo, tā kā dzīvoju privātmājā ar ūdens apgādes automātu (no spices), tad objektīvi spiediens visu laiku svārstās starp sūkņa ieslēgšanas un izslēgšanās spiedienu. Kā man skaidroja tehnologi, RO membrānas darbībai (pašam RO procesam) ir svarīgi, lai spiediens pārāk nesvārstītos un sūknis to nodrošina, uzturot RO iekārtā pastāvīgu spiedienu.
Iepriekš teiktajam varu papildināt, ka mēs dzeram arī visai daudz ūdeni tieši no filtra, tāpēc iekārtai ir 2 krāni jeb izejas, viena - tieši aiz pēcfiltra, kuru izmantojam vārīšanai/ēdienu gatavošanai, otra - caur papildus mineralizatora kārtridžu tieši dzeršanai.

Filtri un pēcfiltri regulāri jāmaina, tad arī rezultāts būs vēlamais.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********        **   ******   
 ***   **   **   **   **              **  **    **  
 ****  **    ** **    **              **  **        
 ** ** **     ***     ******          **  **   **** 
 **  ****    ** **    **        **    **  **    **  
 **   ***   **   **   **        **    **  **    **  
 **    **  **     **  ********   ******    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727