UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Testeris uzrāda stravu
Autors: plumber ()
Datums: 20/06/2014 21:57

Labs vakars!Šodien montejot jaunu cirkulācijas sūkni Wilo stratos piko no katla apsaistes dabūju pa nagiem. Suknis strādā viss ok, bet uz korpusa man testē tos rada spilgtu gaismu ka fāzes vads.nomerit nesanāk nav meraparats.... Domaju brāķis,atbraucu majas panjemu jaunu sūkni no plaukta, tas pats testeris spīd un laistas.... Māc shaubas par 3 brakjiem.... Vecai Suknis ieslēgts tai pasha kontakta neko neuzrada..... Ir idejas?

Re: Testeris uzrāda stravu
Datums: 20/06/2014 22:51

Bez sūkņa apsaiste ir ok, t.i. vai tur kaut kur nesit cauri (katls, vads utml)!?
Ja tur vis ok, tad ieteiktu pārbaudīt kas notiek tai rozetē vai arī no kurienes tur ņem strāvu, vai gadījumā uz zemes spailēm nav fāze.

Re: Testeris uzrāda stravu
Datums: 20/06/2014 22:54

Wilo brāķis ir ļoti apšaubāms, tas manuprāt nav vienkārši reāli, ka fāze caur savu paredzēto caurumu varētu aiziet līdz korpusam. Tas būtu tas pats, kas jonsered pārdotu jaunu motorzāģi ar cauru bāku.

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: plumber ()
Datums: 20/06/2014 23:01

Pienāk 3 fazu Elektriba uz sadales kasti no kura ir viena fāze novadita uz sūkni. Vairs apsaistei nekā nav .... Suknis strādā viss ok tikai uz korpusa testeris spīd pie kam tik pat spozhi ka fazes... Pie sevis majas to pusshu sūkni piesledzu vnk rozete , man testeris arī spīd... Un spīdzināja 3 jauniem suknjiem... Vecajam atkal nekas neuzradas.... Vai suknji vai mums abiem ar elektrību ?

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: ETT ()
Datums: 20/06/2014 23:15

Vecais stāsts par atsevišķa zemējuma vada trūkumu. Kaut kur neitrāle (0 vads) savienots ar zemējuma vadu. Vislielākā iespēja - kāda jaudīga patērētāja rozetē...

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: plumber ()
Datums: 21/06/2014 10:28

Kapec tad vecais suknis neko uz korpusa nerada kad strādā?tika jaunie gudrie?taustot sūkni ta nekutina pirkstus.....un no ka tad konkrēti pa pirkstiem var norauties?un pie kam vēlāk 3 majas izskraidijam un visas rozetes sprauzhot testeris rada

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: ETT ()
Datums: 22/06/2014 17:27

Nu ir protams arī citi varianti. Sūknis nav sazemēts, kaut prasība pastāv. [productfinder.wilo.com]

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: Rx ()
Datums: 22/06/2014 18:22

Tikai minējumi: Mūsdienīgās elektroniskās ierīces ļoti plaši izmanto impulsu pārveidotājus, jeb tautiski sakot: Beztransformatora shēmas to veco laiku izpratnē, bet augtsas frekvences pārveidotāju shēmas kas satur transformatoru arī, tikai augstas frekvences. Un tā kā shēmas rada sprieguma tīklā traucējumus, tad visādi cenšās tos samazināt, ar dažādu filtru palīdzību, kur vienkāršākais ir kapacitatīvais: Apmēram 0,01mkF kondensatorssavieno tīkla vadus uz korpusu. Tad sanāk, ka uz korpusa būs apmēram puse no tīkla sprieguma, kas sastāda aptuveni 115V! Iespējamā strāva, kas var plūst šājā ķēdē nav bīstama cilvēkam, bet tirpina gan! Un pie šāda slēguma "skrūvgriezis- neona lampa-Spīd!. Tādu pat shēmu lieto arī dzinēju ar oglītēm, radīto traucējumu ierobežošanai...dienas gaismas lampās....Ja iespējams ar testeri pamerīt, tad pārliecinieties, ka tasir 115V spriegums. Korpusi, kur tādas shēmas ir lietotas, ir zemējemi. Un tad spriegums uz tiem nebūs. Tāda pat iemesla dēļ , savienojot elektroniskās ierīces savā starpā, rekomendē tās savienot pie atslēgta ieejas sprieguma, potenciāla izlīdzināšanai, un tad tikai iesprauž štepseli. Sadzīves motoriem arī tāda shēma ir traucējumu novēršanai, tikai pie šī korpusa normāli nevar pieskarties, jo apvalki aizsargā no šāda kontakta.

Re: Testeris uzrāda stravu
Autors: Rx ()
Datums: 23/06/2014 00:30

Piezīme: Teksts "Testeris uzrāda stravu" nav pareizs: Gaismas indikators- skrūvgriezis, uzrāda spriegumu! Tā nav strāva. Strāva rodās no sprieguma, kas pielikts slodzei (rezistoram, induktivitātei, kapacitātei, vai šo elementu kombinācijai). Strāvas lielums ir I=U/R. Gaismas indikators deg pat no ļoti mazas strāvas, jo kalpo kā sprieguma indikators. Modernie indikatori ar tranzistoru, rāda pat statiskā sprieguma klātbūtni, paberzējot gar kādu no elektrizējošiem materiāliem.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **   *******    *******  
 **     **  ***   ***   **  **   **     **  **     ** 
 **     **  **** ****    ****    **     **         ** 
 *********  ** *** **     **      ********   *******  
 **     **  **     **     **            **         ** 
 **     **  **     **     **     **     **  **     ** 
 **     **  **     **     **      *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727