UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: binary ()
Datums: 30/06/2014 08:14

būvinženieris Ivars Brinkmanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pārtikai - ēdienam ūdeni tu
> pērc... ikmēneša samaksu komunālajam servisam
> par ūdens piegādi pēc skaitītāja tu nomaini
> uz automašinu, kas tev atved 1...3m3 dzeramo
> ūdeni un iepilda pie ēkas zemē ieraktā dz/
> betona tvertnē un no tā tu ņem tikai dzeramo
> ūdeni.

Par to 1..3m³ tvertni - šķiet, ka tur arī jādomā, kādu ūdeni liet tādā tvertnē.
Mums Baldones pusē spices ūdenim cietība 2x par lielu, nitrāta slāpeklis 3x par lielu, mangāna joni +30%, pārējā ķīmija normas robežās. Nolēmām, ka pārtikai vesīsim no Ķekavas avota, sanāk laikam kādi 30 litri nedēļā, laižam cauri Brita Maxtra filtram (tāda uz galda stāvoša "glāze"). Pēc ~9 mēnešiem filtra "glāzē", kur ūdens kustība mazāka, parādījušies "zaļumi". Nez, vai pēc tāda atklājuma gribētos pārtikai turēt 1..3 kubus nekustīga ūdens (lai gan neesmu lasījis, cik tas kaitīgi vai droši).

Jautājums par to sāļumu pēc filtrēšanas - tas visiem tā ir? Jebšu tas liecina par kaut kādām problēmām sistēmā?

Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: khe ()
Datums: 30/06/2014 08:55

Daudzviet tāpat - pasāļš. Ja tas tikai tieši pēc reģenerācijas, tad neizskalo pietiekami sāli, ja taspats arī pirms kārtējās reģenerācijas, tad viela pārdomām. Vēl jau arī svarīgi vai reģenerācija atkarīga no m3, vai no diennaktīm. Ja mazs patēriņš un liela iekārta, tad šie mēdz iestatīt lai reģenerējas pēc noteikta laika.

Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: Maris.B ()
Datums: 30/06/2014 13:56

pag, bet vai tad pēc mīkstinātāja/atdzelšotāja nevar lietot ūdeni uzturā? līdz šim neko tādu nebiju dzirdējis un lietoju.

Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 30/06/2014 18:05

Saprotu, ka dzeramajam ūdenim ir savas ķīmiskās prasības ( no sanitārijas viedokļa), ja tās tiek apmierinātas un ūdenī nav bakterioloģiskā piesārņojuma, tad to var dzert. Taču, ja tu esi dzēris kvalitatīvu ( garšas ziņā) ūdeni, tad jautājums - kapēc to lietot ar piegraršu, pat ja ķīmiski dzeršanai tas nav kaitīgs. Taču tualetei un citām lietām....

Analogs ar "Venden" piedāvāto ūdeni, dzert jau pilsētā var krāna ūdeni, bet visi tāpat pasūta pudelēs?

Pieņemu, ja zem zemes ir ierakta 1..3m3 dzelzbetona tvertne vai arī plastikāta - tad zemes aukstums nodrošinās to, lai bakterioloģiskais piesārņojums nerastos, bet ziemas laikā, lai ūdens tvertnē nesasaltu. Bet var jau uzstādīt arī telpās?... taču neredzu tam loģisku pamatojumu.
Manuprāt, ja veido šadu tehniski nodalītu ūdeni, tad labāk izrakt aku, kurā var laist iekšā arī mehāniski izfiltrētu lietus ūdeni no ēkas jumta. Tas jebkurā gadījumā "tehniskā" ūdens kvalitāti nesabojās.

Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: binary ()
Datums: 01/07/2014 07:33

būvinženieris Ivars Brinkmanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Analogs ar "Venden" piedāvāto ūdeni, dzert jau
> pilsētā var krāna ūdeni, bet visi tāpat
> pasūta pudelēs?

Agrāk, kad dzīvoju Baložos, dzēru krāna ūdeni, izfiltrētu caur Brita filtrglāzi. Tad nācās pārvākties, toreiz uz Imantu. Tur krāna ūdens nebija lietojams - sekojām māsas piemēram un sākām lietot Venden. Pēcāk pārvācāmies uz Baldones pusi, tagad lietojam Ķekavas avota ūdeni (to, kur paši piebrauc un salej bundulī) - godīgi sakot, tagad Venden garšo pēc atšķaidīta mēsla. Jā, ir labāks nekā šur tur krāna ūdens, ticu arī, ka minerālais sastāvs varētu būt labs, taču par garšīgu un baudāmu man viņu grūti nosaukt, ja vien garša nav uzlabota ar tējas lapu vai kāda sīrupa palīdzību.

Re: Kā tikt lētāk pie ūdens Mārupē
Autors: ibm ()
Datums: 10/07/2014 13:55

Līdzīgs stāsts par Mārupes ūdeni.

Dzīvojam netālu no lidostas. Sākumā ieurbām 9m spici (ūdens paceļas dažus m zem zemes). Ražīga spice, bet ūdens, kā jau daudziem Mārupē, neiedziļināšos. Turklāt vēl ar baigo sērūdeņraža smaku. Atstājām to laistīšanai, ieurbām dziļāku spici. Ūdens atradās tikai 18m dziļumā, bet stabs paceļas līdz tiem pašiem dažiem m zem zemes, līdz ar to var izmantot parasto centrbēdzes sūkni. Tā tas arī notiek, spicē ielaista 15m uzsūcošā šļauka ar pretvārstu apakšā. Ūdens ir labāks, bet slānis ne pārāk bagāts. Lai mazgātos un mazgātu veļu ir OK. No dziļās spices dzeršanai uzliku RO iekārtu. 100 naudiņas gluži nemaksā, dārgāk drusku gan. Silti iesakāms ņemt RO iekārtu ar sūkni, kas nodrošina sistēmas iekšienē filtrēšanas procesā daudzmaz pastāvīgu spiedienu, jo mājas ūdensapgādes sistēmā spiediens (loģiski) mainās robežās no-līdz. Aiz caurules ieejas mājā (aiz hidroforiem) uzliku augstfrekvences impulsu ūdens apstrādes bloku (nav brīnumlīdzeklis, bet nav arī fufelis, var ieguglēt), kas savu darbu dara. Aiz šī bloka - mehāniskie filtri "sašķeltās putriņas" noķeršanai.
Visa aprakstītā rezultāts - normālas kvalitātes ūdens mājā, santehnika neapaug (viegli tīrās, ja arī kas nogulsnējas), dzeramais ūdens attiecīgi ar RO parametru tīrību. Viss notiek jau 8 gadus bez problēmām. Bet viennozīmīgi - bez investīcijām tādā vai citādā attīrīšanas risinājumā vai dziļurbumā (bet arī tur var gadīties slikts ūdens) Mārupē pie tīra ūdens diez vai tiksi.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  **      **        ** 
 **     **  **     **  **   **   **  **  **        ** 
 **     **  **     **  **  **    **  **  **        ** 
 **     **  **     **  *****     **  **  **        ** 
 **     **  **     **  **  **    **  **  **  **    ** 
 **     **  **     **  **   **   **  **  **  **    ** 
  *******    *******   **    **   ***  ***    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727