UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: intresents ()
Datums: 19/07/2014 20:15

Mani interesē, ko īsti nozīme točķa būvniecībā inženiertīklu izbūvē un cik maksā šī točķa, kā arī kas ir ietverts šinī točkā?

Cik noprotu elektrībā točka nozīmē – vai nu nozarkārbu vai arī izvadu no sienas, izvads no sienas var būt gan rozete, gan slēdzis,gan lampa telpā, katra papildus rozete, lampa vairs nav točķa, bet ir papildus rozete, lampa, slēdzis.

Elektrības točka nozīmē elektrības vadu pievade no sadales un šo vadu sakomutēšana, ja nozarkārba tad nozarkārbas montāža un vadu sakomutēšana nozarkārbā, ja rozete vai slēdzis tad 1 kārbas montāža, papildus kārbas nav točka, bet papildus kārba.
Atsevišķi ies štrobu dzīšana sienās.

Pašu rozēšu un slēdžu montāža ir atsevišķs darbs par gabalu, tas pats par lampām.
Apkurē radiatoru montāža točka ir radiators ar pievadiem 5-7 metru garumā

Kanalizācijā točķa ir izvada pievads līdz pieslēgumam no stāvada.

Ūdens caurulēm točķa ir 2 cauruļu (aukstais, karstais) pievads pieslēgumam, ja ir tikai 1 caurule, tad ir ½ no točķas, piemēram, podam, veļasmašīnai.

Santehnikas montāža un papildu elementu montāža ir par atsevišķām izmaksām, ka papildu elementi ir skaitītājs, filtrs, ventiļi utt.

Ventilācijas montāža točķa – gaisvadu montāža no stāvvada līdz pieslēgumam, ventilatoru, difuzoru un citu elementu montāža ir par atsevišķām izmaksām.

Kādas ir vidējās cenas šiem darbiem

Ventilācijas izvada točķa, difuzora montāža, ventilatora montāža

Santehnikas montāžas – parastā poda montāža, iebūvējamā poda montāža, vannas montāža, dušās kabīnes montāžā, maisītāja montāža.

Ūdens izvadu točkas montāža, skaitītāja montāža, filtra montāža, ventiļa montāža.

Kanalizācijas izvadu tocķa, štrobu taisīšana kanalizācijas caurulēm 50mm.

Apkures radiatoru točķa, siltās grīdas montāža uz 1/m2

Elektrības točķa, papildus kārbas montāža, papildus gaismas vads, rozešu montāža, lampu montāža, štroba vadam.

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: intresents ()
Datums: 20/07/2014 15:36

Vai tiešām neviens no šajā forumā esošajiem speciālistiem neko nezina par to, kas ir mērvienība točķa jeb punkts inženiertīklu montāžai, kā arī neko nemāk pateikt par vidējām izmaksām darbam, vai arī te ir savākušies tikai amatieri, kas filozofē par gudrām lietām, bet neko konkrēti nezina.

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: Enrike ()
Datums: 20/07/2014 16:05

Tikai mieru :O) , šeit neviens nekam nav "parādā" - ja tāda veida komunikācija Jums ir pieņemama pie sevis "objektā" , tad tur varat šādā veidā arī komunicēt , te ar savu nepacietību Jums būs grūti :O)

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: juris_k ()
Datums: 20/07/2014 20:15

Tu tak par "točkām" pats sev atbildēji, a par tāmi cilv;eki naudu maxaa, labi ja par kko konkrētu paprasītu, bet tik daudz jautājumu par visu...var jau būt, ka kādam būs pacietība to visu sarakstīt, ir jau arī vēl pie šitās tāmes japieraksta kur ir objekts, jo tas jau galvenokārt nosaka cenu...:)..lai izdodas...

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: DsKs ()
Datums: 20/07/2014 20:32

Attieciba uz apkuri nestrada tas tockas sodien ta isti vairak. Iemesls - loti daudz pieejamo instalacijas materialu paveidu. Tai pasai apkurei var iet ar vismaz 6 dazadam caurulem ( plastmasa, daudzslanis, pex-a, kapars, terauds, presejamais terauds ) un var kombinet ari tris kopa ... un ari darba izmaksas atskirsies,ne tikai materials.


Met pie malas tas tockas un megini vairak orjenteties uz m2 izmaksam, ka tas notiek visur pasaule ... jebkura tenderi tiek prasitas konkretas m2 izmaksas un nevis kaut kadas punkta izmaksas

p.s.

faktiski isuma visu ko prasi ir jebkura uznemuma diezgan paliels ieksejais noslepums attieciba uz izmaksam un nav nekads no un lidz - vienkarsi ar so informaciju cilveki nedalas ... vismaz censas to nedarit

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/07/2014 20:46

Jāmēģina meklēt 2014 gada celtniecības cenas! Cenas var atšķirties pat gada laikā, no ekonomiskās situācijas valstī. Kā jau te teica, daudzkas atkarīgs arī no objekta un maksātāja.

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: intresents ()
Datums: 21/07/2014 10:15

Interesē meistaru cenas aptuvenās, un punkta jeb točķas pareizs atšifrējums(katram tas atšīfrējums mazliet ir savādāks tāpēc gribēju dzirdēt vairākus variantus), lielajos objektos viss iet pa tekošajiem metriem vai pa gabaliem smalki. Mani intresēja tikai darba cenas individuālam meistaram uz rokas privātajiem objektiem, firmu konfedenciālās cenas mani nemaz neintresē. Izmaksas intresē tās kuras attiecas uz dzīvokļiem un mājām, industriālie objekti ir cita runa un tur darbojas pārvarā firmas.

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: vārds ()
Datums: 21/07/2014 11:20

par točkām drīzāk krievu forumos jāmeklē.

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: DsKs ()
Datums: 21/07/2014 11:55

Bez katla apkurei agrak bija ~ 200 eur punkts ( jeb ap 150 latiem ) ( caurules,radiatori,varsti ) darbs + materiali ...

Re: Ko īsti nozīme točķa celtniecībā ?!?
Autors: intresents ()
Datums: 21/07/2014 13:07

Man intresēja bez materiāliem, materiālus es pats varu nopirkt un sarēķināt - materiālu cenas tak redzamas veikalos. Jā nāk meistari ar saviem materiāliem viņi parasti tos pārdod par veikala cenu vai veikala cena -10%, jo paši, jau nopērk bāzēs ar patstāvīgā klienta atlaidēm tas parasti ir 20-50% no veikala cenas + viņi zina, kur tas viss ir lētāk, un tās atlaides ir viņu peļņa

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.