UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: bern ()
Datums: 07/11/2014 10:19

Būs mācība turpmāk vismaz apjomīgos pirkumus izrunāt ar sievu pirms to veikšanas!:)

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: agrais ()
Datums: 07/11/2014 15:07

Ja te kādam no Liepājas interesē kā SS darbojas dzīvē, tad decembrī varu parādīt. Tad būšu LV, arī kaut kāda ziema gan jau ka būs... Man ir Panasonic HE9, šī būs otrā ziema, problēmu nav. Pagājušā gadā nostrādāja visu ziemu, sildīja labi, arī lielākā salā, cik jau nu viņš Liepājā ir liels. Sasilda labi arī pārējas telpas, durvīm gan jābūt vaļā. Temp. izlīdzinās vienāda pa visām telpām.Ar pūšanu ir tā, ka arī sievai nepatīk, bet mums diezgan zemi griesti, būtu augstāki ta'd broblēma nebūtu. Bet var uzregulēt pūtēja žalūzijas tā, ka nepūs akurāt uz galvas.

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: Kasparam ()
Datums: 07/11/2014 15:14

Agrais
Cik ta maksā pa elektrību mēnesī?

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: agrais ()
Datums: 07/11/2014 16:53

Uzliku SS janvāra sākumā, tā visu ziemu nostrādāja ar uzliktu 23 grādu temp. Sieva man katru nedēļu intereses pēc pierakstīja skaitītāja rādījumus, Aukstajā laikā patēriņš pieauga apmēram 30-45 kvh nedēļā. Bet tā ar man vienīgā apkure uz 50kv dzīvokli kuru tobrīd izmantoju.Ir vēl kamīns, bet to vien kādas pāris rezes iekurināja, tik tā, mājīgumam...Negribas ar pelniem vairs krāmēties. Kad sali beidzās, elektrības patēriņš samazinājas. Šobrīd patēriņš ir ļoti minimāls. Bet nu tie tādi aptuvenie cipari, tas kopējais elektro patēriņs uz dzīvokli. Katrā gadījumā uz zila gaisa nestrādā, bet nu neko pārmērīgu arī nepatērē. Un apkure ir apkure, kaut ko jau jāmaksā vienalga, malka ar nesanāk pa velti lai ar pašam mežs...

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: SerViss ()
Datums: 04/02/2015 09:04

elektriķis Māris Wrote:
-------------------------------------------------------
> uz apkures sezonu plānoju uzlikt gss......
...........

Vai plānošana noveda līdz kādam rezultātam? Kādi secinājumi?

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Datums: 04/02/2015 11:29

SerViss Wrote:
-------------------------------------------------------
> elektriķis Māris Wrote:
> > uz apkures sezonu plānoju uzlikt gss......
>
> Vai plānošana noveda līdz kādam rezultātam?Kādi secinājumi?

projekts vēl nav realizēts, šobrīd ir atlikts uz nezināmu laiku, bet kopumā ir aktuāls. Lielākās svārstības ir par to vai likt multisplit - katrā istabā pa agregātam vai tikai vienā istabā un lai pūš uz abām. Vairāk sveros uz multisplit. Šobrīd jau ir pa 98% skaidrs, ka tas būs MHI ražojums. Tos 2% atstāju, jo www pagaidām neizdodās atrast attālinātas vadības iespēju(wifi vai tml.), lai varu ieslēgt braucot mājās, bet no otras puses, lasīju, ka, ja ieslēdz turbo mode(vai tml.), tad iesilda istabu minūtēs, līdz ar to tālvadība varbūt nav nemaz tik nepieciešama.

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: binary ()
Datums: 04/02/2015 12:43

elektriķis Māris Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tos 2% atstāju, jo www pagaidām neizdodās
> atrast attālinātas vadības iespēju(wifi vai tml.),
> lai varu ieslēgt braucot mājās, bet no otras
> puses, lasīju, ka, ja ieslēdz turbo mode(vai
> tml.), tad iesilda istabu minūtēs, līdz ar to
> tālvadība varbūt nav nemaz tik nepieciešama.

Pats uzmeistarot uz kāda RaspberryPi vai arduino bāzes nevar? Kaut kādi taimeri neder?

Par "iesilda istabu minūtēs" runājot… Mums ir 6kW kamīnkrāsns uz 32m² telpu. Pērn darba dienās sanāca kurināt 1x dienā - vakarā, kad atbraucām no darba. Atbraucot mājās, aukstajās dienās temperatūra telpā kādi 15-16 grādi - kamēr paši "silti", tikmēr šķita ļoti OK. Pēcāk, kad organismam jau prasās siltāka temepratūra, kamīnkrāsns jau bija paspējusi piekurināt telpu (turklāt gan jau nekurinājām ar pilnu pieļaujamo jaudu). Tāpēc domāju, ka, ja pusstundas-stundas laikā var piesildīt, nevajadzētu būt problēmām ar komfortu.

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: Pavels.O ()
Datums: 19/03/2015 11:12

Pievienošos tēmai.
Līdzīga situācija 2 telpas, bet divos stāvos kopā 50 m2. Ir elektriskie konvektori ENSTO BETA katrs 1,5 kW, mehāniska regulācija 6 pakāpes, silda labi visu telpu 25 m2, pirku ar atlaidi 2014. gadā par 49 EUR/gab., SS izpildījums manam gadījumam ir 2000 EUR Panasonic, mitsubishi u.t.t. (vairāk + dēļ 2 iekšējiem blokiem).
Māja viena, siltināta, nosacījumi nemainīgi abiem apkures veidiem. Attālinātas vadības nav ir el. pārtraukumi.
Uzliekot uz papīra:
Vidēji svērtā 4 mēnešu apkure 5 d. uz + 12 grādiem 2 d. uz + 22 grādiem, el. konvektori mēnesī tērē 720 kWh (1 kW režīmā), Pieņemsim, ka SS nelielos mīnusos ir pa 50% ekonomiskāks (neņemot vērā gadījumus +7 grādus, kad ūdens neaizsals un – 15 grādus ilgākā janvāra un decembra periodā), tad 0,5 kW režīmā ir 360 kWh. (apkure mēnesī uz 1 m2 konvektori = 2,4 EUR/m2, SS = 1,2 EUR/m2
Apkures sezonā: konvektori 4 mēn. x 720 kWh x 0,169 EUR/kWh = 486,72 EUR, bet SS 4 mēn. x 360 kWh x 0,169 EUR/kWh = 243.36 EUR + apkope SS sezonai 25 EUR = 268,36 EUR (iepriekš ir minēti SS 45 kWh nedēļā, tad iznāk mazāk, bet 250 w apkurei man liekas utopiski, varbūt dzīvoklī, kur no 5 pusēm ir silts + apkope 114 EUR)
Ņemot vērā izstrādājuma izmaksas, starpība ir 1900 EUR (nemainīgs lielums)
Tad man iznāk ( pieņemot, ka el. cena ir const), ka tikai pēc 9 gadiem man sāk atmaksāties SS, ja nav bijuši remonti un ieguldījumi (diez vai 10 gadus kaut kas izvilks bez remonta).
Pie nosacījuma, ka patēriņš ir uz 50% lielāks, atmaksa sākas pēc 6 gadiem, bet ja patēriņš ir 30% mazāks, tad sākot no 11 gadiem. Jo mazāks siltuma patēriņš ēkai, jo ilgāks atmaksāšanās laiks salīdzinot abus apkures variantus, bet pie sākuma ieguldījumu starpības nosacījuma.
Bet ja ir attāla t vadīšana, tad + internets un ar to saistītās lietas EUR izklāstā.
IMHO, ja māja ir viena un tā pati, jaudas zudumi vienādi, vienādi dzīvošanas nosacījumi u.t.t., bet apkopes SS ir tikai 25 EUR un nav remontu, tad 10 + gados viss atmaksāsies.
Ja konvektori it uz pilnu klapi 3 kW un SS ar 1,5 kW visus 4 mēnešus, tad atmaksa ir pēc 2,5-3 gadiem, bet arī pie lielāka mīnusa SS nav tik efektīvs un rīs daudz.
P.S. nav runa par komfortu vasarā, bet arī remonti netiek ņemti vērā un apkope 1 normāla konjaka cenā. Turklāt alternatīvas pozitīvas temperatūras uzturēšanas nedēļas griezumā nav, jo nedzīvo uz vietas.

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: nu tā ()
Datums: 19/03/2015 12:42

Pavels.O Wrote:
-------------------------------------------------------
> > P.S. nav runa par komfortu vasarā, bet arī

Kāpēc gan ne? Es bez sava SS, kas vasarā darbojas kā kondicionieries, mājā izceptos. Pie tam manējais SS (kurš tika pirkts primāri kā kondicionieris) maksāja ap 1000 eur nevis 2000 kā Tu raksti.

Re: gaiss-gaiss siltumsūknis
Autors: Pavels.O ()
Datums: 19/03/2015 13:30

dzesēšana ir labi pat ļoti, bet man primārais ir + temperatūras turēšana ziemas laikā, lai neaizsalst ūdens un var pa ziemu brīvdienās būt. Apkure ir primārais dzesēšana sekundārs pasākums.
2000 EUR pieņēmu, jo mājas lapās ir dots līdzīgs piedāvājums, turklāt man ir nepieciešams SS pa diviem stāviem, tas ir 1. st 1000 EUR + 2. st 1000 EUR vai viens ārējais bloks un 2 iekšējie.
P.S. man abi stāvi funkcionē atsevišķi - atsevišķi wc un ieejas

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **  **    ** 
 **     **     **     **     **  ***   ***  ***   ** 
 **     **     **     **     **  **** ****  ****  ** 
 **     **     **     **     **  ** *** **  ** ** ** 
 **     **     **      **   **   **     **  **  **** 
 **     **     **       ** **    **     **  **   *** 
  *******      **        ***     **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727