UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Veclaiku kanalizācijas bedres ventilācija
Autors: meerkat ()
Datums: 12/08/2014 20:15

Skursteņslauķis iztīrīja skursteni un izrādās, ka veclaiku mājā trīs cuku skursteņa vidējā vēdināšanas cuka aiziet uz leju un tad virzienā uz kanalizācijas bedri zem mājas. Tikai problēma, ka kaut kas tur atduras un laikam ir aizsērējis.

Interesēja, kā to aizsērējumu varētu dabūt vaļā. Un vai vispār ir vērts to darīt?

Pašlaik bedrei citas ventilācijas nav, bet tā kā jāmaina kanalizācijas vads tā pat būs, tad var arī to pagarināt līdz jumtam un ierīkot ventilāciju.

Otrs variants - atdabūt esošo vaļā. Bet vai tas nebūs pārmērīgs papildus mitrums skurstenim, jo īpaši, ja regulāri uz vietas nedzīvo? Un, ja dabū vaļā, tad kā? Ar ūdens sūkni palaist ūdeni iekšā skursteņa apakšā, līdz (cerams) sāk līt iekšā kanalizācijas bedrē? Vai arī tā tikai samērcēšu māju un vēl kaut ko izskalošu?

Ir kādam šāda sistēma strādājoša un var dot atsauksmes? Pagaidām tai ventilācijas cukai vilkme tāda, ka pieliekot pie apakšas tīrīšanas atveres sērkociņu, momentā nodziest.

Re: Veclaiku kanalizācijas bedres ventilācija
Autors: SerViss ()
Datums: 12/08/2014 20:59

Tajā laikā, kad mūrēts skurstenis, tagadējā kanalizācijas bedre visticamāk bijusi sausās tualetes bedre. Bez noskalošanas.
Ja tagad šajā bedrē iet ūdens no skalojamās tualetes, dušas, virtuves izlietnes, veļas automāta utml., tad diez vai būtu jāriskē visu iztvaikojošo mitrumu laist vecajā skurstenī.

Re: Veclaiku kanalizācijas bedres ventilācija
Autors: Didzisp ()
Datums: 13/08/2014 07:38

SerViss, pilnīgas muļķības, man kāreizi ir moderna kanalizacija ar visiem ūdeņu daudzumiem un kanalizācijas ventilācija ielaista vecā ķieģeļu skurstenī. Vilkme tāda, ka pie pirmās nosēdakas vāka šķirbas rauj špickas liesmu iekšā. Toties, pilmīgi nekādu smaku un nekādu problēmu ar kautkādu mistisku mitrumu skurstenī. Ventilāciju tapēc taisa, lai vēdinātos telpas vai šai gadijumā kanalizācija. Tak siltā istabas gaisā ir daudz vairāk ūdens tvaiku, nekā aukstā kanalizacijas akā un nekas, skurstenim nekādas vainas.

Re: Veclaiku kanalizācijas bedres ventilācija
Autors: meerkat ()
Datums: 13/08/2014 10:50

Paldies par norādi - nebiju aizdomājies, ka ventilācija ir bijusi paredzēta sausajai tualetei.

Abet mitrums ir pietiekams. Pirms ziemas rudenī no poda 2. stāvā izsūcu ūdeni, lai ko nesaplēš (pa ziemu tur netiek dzīvots), un aizstaisīju vāku ciet. Ziemā to paverot, atklājās ka no bedres caur stāvvadu (daži metri uz augšu un kādi divi horiziontāli) acīmredzot bija nācis mitrums un izveidojis baigo sarmu poda iekšpusē uz vāka - nu tādu kārtīgu uz 5 cm biezumu. Podā arī apakšā bija jau pa pusei pilns ar ledu, lai gan biju izsūcis sausu.

Laikam jau tad jātaisa parastā ventilācija. Tā pat tā aizsprostotā ventilācijas eja iet zem klona grīdas, kas vairumā gadījumu vienmēr ir tāda kā viegli mitra. Arī skursteņslauķa izņemtie atkritumi no cukas bija valgani.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********  **     **  **     ** 
 **    **  ***   **  **    **  **     **  **     ** 
     **    ****  **      **    **     **  **     ** 
    **     ** ** **     **     **     **  ********* 
   **      **  ****    **      **     **  **     ** 
   **      **   ***    **      **     **  **     ** 
   **      **    **    **       *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727