UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Televīzijas kabeļi.
Datums: 24/08/2014 11:31

Dzīvojamā mājā ir viena tv. antena.Kopā būs sešas televizoru pieslēgvietas.Kā tagad visus sešus kabeļus pievienot pie vienas antenas?

Re: Televīzijas kabeļi.
Datums: 24/08/2014 11:38

Kā pie vienas tv antenas pievienot sešu televīzoru antenas?

Re: Televīzijas kabeļi.
Autors: rbm ()
Datums: 24/08/2014 12:14

Ja nav satelīts bet parastā TV antena, tad der [www.google.lv]

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Televīzijas kabeļi.
Autors: Rx ()
Datums: 24/08/2014 13:04

Pareizākais risinājums ir zvaigznes slēgums: Tas nozīmē: No antenas nonāk viens kabelis ( padomājiet vai nebūs SAT, tad labāk vairāki,,,). Tas ienāk sadales vietā. Ja nepieciešams, tur vajag 220V un uzlikt pastiprinātāju. Tad šo signālu ar TV signālu simetrisko dalītāju sadala uz tik izejām, cik nepieciešams. Velk nošīs vietas atsevišķus kabeļus līdz TV vietai. Liek "gala" rozetes. Ja kādreiz domā likt SAT, tad jau iepriekš jāliek SAT/TV rozetes, gala. Gala- nozīmē ka kabelis tajā beidzās un signāls tālāk netie padots ( caurejošajām rozetēm tiek padots tālāk). Neaizmirstiet, ka mūsdienās SAT lieliski sadarbojās ar internetu........

Re: Televīzijas kabeļi.
Autors: Didzisp ()
Datums: 24/08/2014 16:47

RX pareizi saka, tikai uz katru televizoru nu jau jāvelk divi koaksiālie kabeļi, gan SAT, gan virszemes televīzijai un viens datorvads. Vispār, visdrošāk savilkt gofras, jo, kas būs pēc dažiem gadiem, neviens pateikt nevar. Tagad jau SMART televizori, ar interneta pieslēgumu, ir norma. Ja liek sienā rozetes, tad tikai ne caurejošās, vai ar iebūvētu spliteri. Visas tās ir sūdi, sūdi un vēlreiz sūdi. Rozetei jābūt pilnīgi tukšai,lai kabelis pataisno vienojas pie ligzdas kontaktiem. Vislabāk ņemt rozetes ar F konektoru. Tas der gan SAT, gan TV. Tā saukto antenas ligzdu, kā televizora aizmugurē,labāk nepirkt. F konektori ir daudz labāki. Jā, ja televīzijas torni neredz pa logu, tad galvenajā sadalē, uz sešiem televizoriem, noteikti vajadzēs pastiprinātāju.

Re: Televīzijas kabeļi.
Autors: Rx ()
Datums: 24/08/2014 18:16

SAT frekvences josla nesakrīt ar virszemes frekvences joslu un tās abas var raidīt pa vienu kabeli, pirms tam piesummejot TV tad sadalot. Ir speciāli sumetāji-dalītāji. Nevajag obligāti 2 kabeļus uz TV. Bet protams var vilkt, ja vēlās. Tas, ka rozetes ir sū... zināmos apstākļos var tā būt. Rozetes tiek ražotas "fiksi" un tagadējām ir vienkaršotas shēmas, bieži aukstie lodējumi ( bezsvinas "modernās" lodalvas ir ļoti trauslas. Skrūvējot kabeļa dzīslas, bieži kontaksts atlec...). Ar F konektoru protams labāk, drošāk. Tas ka vajadzēs vai nevajadzēs pastiprinātāju atkarīgs no antenas, attāluma līdz tornim, tā raidīšanas jaudai, šķēršļiem....Bet vājinājums dalītājā ap 8dB nav nekas, ja ieejā liels signāls. Ja summē ar SAT un dala, tad vēl vājinājums nāks klāt.....

Re: Televīzijas kabeļi.
Autors: Didzisp ()
Datums: 24/08/2014 20:01

Kabeļus vajag divus. Jā var sumēt un rozetē dalīt TV no SAT, bet parasti tad ir ap rozetēm jāveic rituāldejas ar bubenu. Bieži TV pastiprinātāju, aktīvajā antenā, baro no viena DVBT uztvērēja, bet SAT galviņai vajag arī barošanu un vēl pārslēdzamu. Tad ir galīgā di*** un ar vienu kabeli nekas nesanāk. Es nemaz nerunāšu, kāds čakars ir caur tiem filtriem SAT daisika signālu dabūt cauri. Galu galā, TV kabelis ir tik lēts, ka neatmaksājas stāties dzimumattiecībās ar santīmu un prātīgāk vilkt divus kabeļus. Tikai nepaklausi elektriķim Vasjam, kurš no TV lietām neko nerubī un nevelc rozetes virknē. Tad būs galīgā pakaļā. Visas komunikācijas obligāti jāvelk zvaigznes slēgumā!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **        **   ******  
 **     **  **        ***   ***        **  **    ** 
 **     **  **        **** ****        **  **       
 **     **  ******    ** *** **        **  **       
 **     **  **        **     **  **    **  **       
 **     **  **        **     **  **    **  **    ** 
  *******   ********  **     **   ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727