UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
jumta logam papildus stikla rūts
Autors: mrx ()
Datums: 29/09/2014 19:13

Daudz runāts par siltuma zudumiem caur jumta logu,tapēc radās ideja veikt eksperimentu ar vienu no trim Velux GGL 3059(ar divstiklu paketi) sērijas logiem, iestiprinot papildus 4mm stikla rūti,iefrēzētajā 5X9mm" fāzītē"',kura atrodas loga rāmja iekšpusē vērsta uz telpas pusi,tādā veidā izveidojot papildus nekustīga gaisa slāni 5-6cm biezumā.
Kādas domas par šādu ideju(protams vienkāršāk par 500eur nopirkt Velux GGL 3066 ar trīsstiklu paketi un veco logu izmest ārā)?

Re: jumta logam papildus stikla rūts
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 29/09/2014 20:14

Ja dotais Velux jumta logs kalpo tikai telpas apgaismošanai, nevis skata baudīšanai pa to, tad manuprāt vienkāršāk un efektīvāk iestrādāt dobo polikarbonāta plātņu elementus, kura siltumzuduma lielums daudz mazāks nekā trešajai stikla kārtai.
Taču man neticās, ka jjumta loga siltumzudumi pret visu citu konstrukciju zudumiem, būtu tik ievērojami... kāda izolācija ir savietotā jumtā un pārsegumos, arī ārsienā?

Re: jumta logam papildus stikla rūts
Autors: Praktiķis ()
Datums: 29/09/2014 21:02

Pareizi iestrādātam un nosiltinātam jumta logam lielākie siltuma zudumi ir caur paketi (vienkameru). Ja ir pārliecība,ka loga ailes siltinājuma uzlabošana nav nepirciešama,var ekspermenta veidā ielikt trešo stiklu. Par eksperimentu saku tāpēc,ka iespējams dēļ šīs lielās 5-6 cm lielās gaisa spraugas var parādīties svīšana (kondensāts) starp jauno stiklu un paketi (paketē tomēr tiek iestrādāts absorbents). Ja stiklu ideāli nohermetizē-tai nevajadzētu būt lielai.Kā būs realitātē var uzzināt tikai eksperimentējot. Vēlu veiksmi.

Re: jumta logam papildus stikla rūts
Autors: zsv ()
Datums: 30/09/2014 12:38

Praktiķa bažas ir pilnīgi droši gaidāmas pilnā mērā. Trešā stikla ielikšana iekšpusē pie temperatūras starpības iekšā un ārā garantēti radīs kondensātu.
Tāda ir fizika, siltā/mitrā gaisa nokļūšana starp eksperimentālo stiklu un stikla paketes iekšējo stiklu būs neizbēgama. Kondensāts būs viennozīmīgi. Praksē trešo, nehermētisko stikla slāni liek ārpusē. Pie tam arī tad jānodrošināta zināma ventilācija gaisa telpai starp paketi un trešo ārējo stiklu.
Ir jāievēro dzelžains princips: iekšējie slāņi būves pīrāgam vienmēr blīvāki kā ārējie. Ideja ar stiklu iekšpusē ir pretrunā ar šo.
Cita lieta, ka siltuma efektu nodorošina gana labu, līdz 1,0 W/m2K jau divu stiklu pakete (distance starp stikliem 16mm). Ja vēl paredzēts siltais atdalītājs, tad uzlabojums pat no 3 stiklu paketes nebūs vairs tik jūtams. Virsmas temperatūra trīs stiklu paketei ar diviem selektīvajiem pārklājumiem (Ug=0,5W/m2K) iespējams par pāris grādiem uzlabos virsmas temperatūru.

Rekomendēju pārliecināties par labu divu stiklu paketi un baudīt gaismu. 3 stikli samazinās gaismas un arī suales enerģijas pieplūdi jūtami. Galarezultātā var sanākt, ka 3. stikls kopējo enerģijas bilanci dienvidu pusē pat samazinās.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **     **  **    **   ******  
    **     ***   **  **     **  **   **   **    ** 
    **     ****  **  **     **  **  **    **       
    **     ** ** **  **     **  *****     **       
    **     **  ****   **   **   **  **    **       
    **     **   ***    ** **    **   **   **    ** 
    **     **    **     ***     **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727