UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

kamīns ar centrālapkuri
Autors: EgilsK ()
Datums: 02/10/2014 12:46

Ir doma līvānu tipa mājā ielikt kamīnu ar centrālapkuri, bet neesmu dzirdējis nekādas atsauksmes šādai sistēmai. Tāpēc gribētos uzzināt kādu viedokli no pieredzes - vai ir vērts, cik maksā, ērtums, atdeve. Platība, ja nemaldos, 125 m2. + karstā ūdens boileris. Skatos uz Kratki zuzia 15 kw.

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: Aigaritto ()
Datums: 02/10/2014 13:11

Pateikt neko nevarēsu, bet pirms kāda brīža uztaisīju topiku par granulu kamīnu ar centrālapkuri, bet atbilde nesekoja..ar lielu interesi uzklausīšu viedokļus par so

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: EgilsK ()
Datums: 02/10/2014 13:15

Granulu katls jau skaisti, bet kabata nepavelk.... :)

Re: kamīns ar centrālapkuri
Datums: 02/10/2014 14:00

Par šo versiju ir noteikti runāts šeit.
Es varu tikai atkārtoties, ka diez ko adekvāti tas nav. Vienkāršākais un saprotamākais arguments ir šāds - padomā, cik daudz malkas tev uz to māju jānokurina un tad apdomā, kā to visu tas kamīns apēdīs. Nosaukums kamīns drīzāk būtu jāpārfrāzē uz malkas katls un tā arī ir mana atbilde. Kamīns manuprāt ir neregulārai un/vai dekoratīvai kurināšanai. Šajā gadījumā es saprotu, ka tā primārā vēlme ir lai glīti izskatās un ir silti, bet nu neies tas cauri. Malka ir jālādē iekšā un jālādē un skaistuma tur nebūs kā arī lietderība pieklibos.

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: Dzindzis ()
Datums: 02/10/2014 14:09

Izmantoju jau 4.gadu Jotul kamīnu ar c/a Jauda ir nedaudz pārspīlēta bet citādā ziņā ir ok. Protams ir pelnu putekļi viesistabā. Tā kā tuvākās mēbeles ir vai nu ādas vai laminēts DSP tad nav problēmu sakopt reizi nedeļā. Efektivitāte ir laba ja uztur siltummaini daudz maz tīru.

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: rbm ()
Datums: 02/10/2014 16:03

Kaimiņš izbūvēja piebūvi un tā kā viņam ir siltās grīdas plātnē, tad vienīgais variants bija lokāla apkure, tad nu ielika granulu kamīnkrāsni ar centrālapkuri un lokālām siltajām grīdām. Pavasarī redzēs kā gāja.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: bern ()
Datums: 02/10/2014 19:38

>Nekontrolējams siltums daudzums telpā, kur kamīns atrodas
>Gruži, kas rodas no katla apkalpošanas kamīna telpā
>Bez siltuma akumulatora -kamēr kurina, tikmēr silts
>Bez siltuma akumlatora, iespējamās efektivitates un darvas problēmas (daļēji, par cik boileris)

Pēdējās divas problēmas var atrisināt, izvēloties lielāku kamīnu un uzstādot siltuma akumulatoru!

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: EgilsK ()
Datums: 03/10/2014 09:44

īsti nesapratu, kas Vilnim par fobiju no kamīna... Ja jau nav problēmu iet uz saimniecības ēku un kurināt tur katlu, kapēc lai man būtu grūtības ielādēt ik pēc pāris stundām kamīnā malku?

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: Dzindzis ()
Datums: 03/10/2014 10:14

Bern visiem c/a kamīniem ir termostats uz gaisa padevi ar to arī regulē siltumu telpā.

Re: kamīns ar centrālapkuri
Autors: pam pa ram ()
Datums: 03/10/2014 11:16

EgilsK, es arī piekritīšu Vilnim uz saimniecības ēku tev tāpat būs jāstaigā, ja negrasies pārvērst kādu istabu mājā par malkas noliktavu. Malkas kilograms atdot apmēram 3kW siltuma, lai sasniegtu maksimālo jaudu 15kW, tev būs jāielādē apmēram 5kg malkas. Un pēc stundas atkal un vēl pēc stundas atkal un atkal, un atkal, un atkal. Ja tev māja labi siltināta un ziema silta, tad atkal būs retāk, bet tāpat skriesi pēc malkas bieži.
Uzmetot aci tavai iecerētajai "Zuzei", rakstīts, ka apmēram 7kW siltuma atdod ūdenim, pārējo tātad atdod caur stiklu un dūmvadu. Sanāk ka gandrīz puse siltuma tiks atdots telpā kur atradīsies kamīns.
Ir jau tā kā saka Dzindzis, bet kā izdodies sabalansēt temperatūru telpās kur ir tikai radiatori ar telpu kurā ir kamīns..
Ja tas neuztrauc un nebaida, tad uz priekšu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.