UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ventilācijas izbūve 2st. mājā
Autors: Arnis ()
Datums: 22/10/2014 10:45

Sveiki biedri.
Radusies nepieciešamība pēc vienkāršas ventilācijas izbūves, kura uz doto momentu praktiski nav.
Tātad, vēlos ierīkot abos stāvos virtuves garaiņu un vannas istabas mitruma novadīšanas ventilāciju un man būtu sekojoši jautājumi gudrākiem cilvēkiem:
1) Kādu materiālu izvēlēties? Diametri? Vannas istaba maza, <4m2
2) Vai uz bēniņiem varu laist vienu stāvvadu priekš abiem stāviem, bet katram atsevišķi? Vai arī, varbūt var likt vannas istabas uz vienu stāvvadu un virtuves garaiņus uz otru?
3) Esmu redzējis, ka ir citur ar ventilatora palīdzību novadās viss liekas, citur vienkārši ir restīte pa kuru aiziet prom viss mitrums. Kā labāk? Plusi mīnusi?

Re: Ventilācijas izbūve 2st. mājā
Autors: DsKs ()
Datums: 22/10/2014 13:00

Par materialu neieteiksu ... standarta izmeri ir cinkota skarda gaisa vadiem ( 100,125,160,200 ... utt ) ... pieejami jebkura buvniecibas veikala ( Depo,KRauta ) ...
Uz vannu 4m2 100 diametrs un pec tam Silent 100 ventilators ... neko tur nevajag ( ap 85m3 ) vairak

Virtuves nosuces kapem jaskatas cik jaudigu liksi - tur izvada diametri sakas no 120 un lidz 150 laikam ... manuprat virtuves nosuces kapem var likt vienu 160 stavvadu un tad katra stava pieslegumu ( 120 vai 150 ) ... nebus jau tadas noslodzes,ka nonstopa viss griezisies ...

WC mezglu butu gan labak 'katrai vannai' uzraut savu 100 stavvadu,jo tur ventilatora pretvarsts isti neko netur un mazums bus pec tam kadam pretenzijas par smaku

Caur virtuves nosuci neko preti nevajadzetu 'sist' ... jo filtri bus prieksa

Re: Ventilācijas izbūve 2st. mājā
Autors: Arnis ()
Datums: 22/10/2014 16:28

Pateicos par viedokli. Nepieminēju, ka vannas istaba ir atsevišķi no WC.

Re: Ventilācijas izbūve 2st. mājā
Autors: JanisJanis ()
Datums: 28/10/2014 21:31

Vislabāk katrai telpai savu gaisa vadu un mierīgi var iztikt bez ventilatora. Pats ar skursteņa efektu izvēdināsies. tik ja Tev ir laba māja paskaties vai ir pieplūde. Logiem gumijas izgrieztas vai kādi citi gais apieplūdes kanāli. Ja māja nav blīva un vējā stipri dziest, tad īpašu pieplūdi izbūvēt nav vērts.

Re: Ventilācijas izbūve 2st. mājā
Autors: Niks ()
Datums: 29/10/2014 20:07

Vienstāva dzīvojamai mājai no vannas istabas caur aukstajiem bēniņiem uz jumta ir izvadīts ventilācijas izvads. Ventilācijas izvads virs jumta ir izveidots no skārda caurules. Ziemā ir tāda problēma, ka siltajam vannas istabas gaisam ceļoties uz augšu, uz skārda caurules iekšējās virsmas veidojas kondensāts, kurš protams pārvēršas ledū. Tā tas izvads no iekšpuses lēnām aizaug. Tad, kad pienāk atkusnis, protams, ka ledus kūst un vannas istabā caur ventilācijas izvadu atgriežas pāris litru ūdens, protams šo to nopludina. Vai kādam nav pieredze ar siltinātajiem plastmasas izvadiem, piem. šiem [www.adazumetals.lv], kam teorētiski nevajadzētu no iekšpuses apledot?

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.