UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Termoregulators
Autors: DsKs ()
Datums: 28/10/2014 10:24

Sads gatavs mezgls neder ? -

[www.vexve.com]

Re: Termoregulators
Autors: Rx ()
Datums: 28/10/2014 10:37

Laikam jau der, bet pie mums vairāk rekomendē šos: [www.laddomat.se]
[www.laddomat.se]

Re: Termoregulators
Autors: Rx ()
Datums: 28/10/2014 12:43

Un to visu var salikt vēl lētāk, ja liek atsevišķi termovārstu, aizbīdni, sūkni, ventiļus sūkņa nomaiņai. Tagad jau ir specpieslēguma skrūves sūknim ar iebūvētiem ventiļiem. Bet Laddomat 21 ir ar labākām funkcijām....

Re: Termoregulators
Datums: 28/10/2014 20:51

Danimars:
Tev termogalvas izskatās, ka strādā kā pienākas un tur ir viss ok. Tie radiatori tādi remdeni arī nebūs, jo termogalva ir vaļā/ciet ventilis. Acīmredzot tev ir samērā augsta padeves temperatūra uz radiatoriem (Icik grādi un kas to regulē?), jo radiatora galva sajūt, ka telpā nokritusi temperatūra zem teiksim 22 un tā atver vaļā radiatoru un tajā brīdī tas ātri uzsilst, kad telpā temperatūra ir teiksim 23, tad tas izslēdzas. Principā neredzu problēmu. Kādas ir sūdzības? Vai telpā nav tā temperatūra kuru vajag, vai nepatīk pārāk karsti radiatori?
Standartā starp akumulāciju un radiatoriem liek vēl vienu trīsgaitas vārstu ar automātiku, kura reducē akumulatora teiksim 70-80 grādus uz konstantiem 40. Tas tādēļ lai mazāk tur lēkātu tā temperatūra un lai radiatori nav tik karsti. Šis vārsts nav tas kurš ir pie īsā loka, tas ir cits. Tamam 60 grādu vārstam tur arī jābūt kur tas tagad atrodas. Sūknis arī ir manuprāt ļoti ok - ekonomisks un gan jau ka jaudas tam pietiek.
Tad rezultātā paliek jautājums, kas tieši nepatīk sistēmā, jo viss ir plus mīnus ok, ja neskaita, ka varēja būt mērenākas temperatūras uz radiatoriem.

Re: Termoregulators
Datums: 28/10/2014 20:56

Varbūt to temperatūras diskomfortu rada tieši tas, ka tie radiatori strādā ar pārāk karstu temperatūru? Ja būtu konstanta mērena temperatūra, bet radiatori strādātu gadrīz visu laiku, būtu labāk? Tīri teorētiski nevajadzētu būt baigai atškirībai, jo termogalvas jau dara savu darbu vadoties pēc konkrētās istabas apstākļiem!?

Re: Termoregulators
Datums: 28/10/2014 21:00

Es tagad saku domāt - ko nozīmē šitais brīnums?

Cirkulācijas sūknis "padod" siltumu uz māju ņemot signālu no devēja, kas uzlikts uz atpakaļgaitas caurules, tāds kā ar atsperi.

Pēc manas saprašanas tur tādam it kā vispār nevajadzētu būt un sūknim būtu jāstrādā visu laiku neatkarīgi no nekādām atpakaļgaitas temperatūrām!? Varbūt tas ir ir pie vainas, ka radiators prasa siltumu, bet sūknis dēļ tā devēja negriež? Varbūt vari iesākumā to devēju atslēgt un padarbināt nepārtraukti to sūkni. Kaut kā dīvaini - slēgāt to 4w yonosu nav vispār jēga.

Re: Termoregulators
Autors: JanisJanis ()
Datums: 28/10/2014 21:28

Tukš'amuce es tik skandinu Honeywell HM80 (HMC82) varbūt der? Ir te apspriests. Tas māk gan sūkni gan maisīšanas vārstu regulēt. Ja vienkārši on/off tad CM927.

Re: Termoregulators
Autors: Rx ()
Datums: 28/10/2014 21:34

Redz. JaniJani, es tak arī saku, ka visas runas ir liekas, ja cilvēks līdz tām nu nekādi netiek savas "saprašanas, oi- nesaprašanas" dēļ.

Re: Termoregulators
Autors: Danimars. ()
Datums: 29/10/2014 10:03

Vilni un Co, šī man ir pirmā māja ar pirmo apkures sistēmu, ko pašam jālieto, tāpēc tehniski uzbraucieni nederēs, jo mans līmenis ir lietotājs tikai. Cilvēks kas lika apsaisti bija ieteikts, sūdzību no citiem nebija, tāpēc īpaši neapšaubu viņa sniegumu. Diemžēl viņš nav pieejams klātienē, tāpēc vēršos te. Papildus informācija par sistēmu:
1. Katls SIME Solida 20kW
2. Ūdens akumulators 1.2T ar iebūvētu boileri 250L, nosiltināts 10cm vate, sildīts tiek no krāsns, arī vasarā.
3. Apsaiste ir vienkārša (tā man teica) divi loki
4. Šis sūknis (nemāku ielikt linku - DsKs komentārā) "dzen" siltumu no krāsns uz akumulatoru un darbojas no termostata ar devēju uz krāsns (.[www.semicom.lv]ļas_sadzīves_tehnikai/Rezerves_daļas_elektroplītīm/Termostats_cepeškrasnij_50_320C_L_870mm_3_1x160mm_W4_41321_LEM__533859_1996.html) Ieslēdzas pie 60C un strādā kamēr kuras krāsns.
5. Wilo mazais sūknis ir uzlikts uz apkures cilpas atpakaļgaitas trubas un sniedz cirkulācijas pakalpojumus. Klāt tam pievienots termostats, kas uzlikts uz turpgaitas trubas uzreiz pie akumulatora tvertnes. Uz tā es uzstādu T, piemēram 60C un kamēr no katla nāk siltums tas liek sūknim griezties.
Šo visu rakstot pašam sāk likties, ka nav kaut kas pareizi. Telpās karsts, termogalvas uz radiatoriem nestrādā kā nākas. Sākšu ar to, ka ņemšu nost termostatu kas paredzēts cirkulācijas sūknim!

Re: Termoregulators
Datums: 29/10/2014 10:51

Uzbraucienu nav, tādus cenšos neizmantot. Vienkārši rodas jautājumi kas un kā, lai saprastu kur problēma.
Ar īso loku no katla uz akumulatoru ir ok.

Svarīgi saprast kas notiek starp akumulatoru un radiatoriem.
Vislabāk būtu nofočēt to mezglu ar termostatu un wilo sūkni, tas man joprojām nav skaidrs. Ja tur ir vienkāršs termastats, kurš pa tiešo vadās no turpgaitas temperatūras, tad sanāk tā, ka tu iestādi 60 grādus un sūknis pumpē radiatoros visu akumulācijas siltumu, kurš ir diapazonā no 60-80 grādiem, tiklīdz akumulācijā ir mazāk par 60 grādiem, tā radiatori nesilda. Tas sanāk stipri neloģiski, jo pirmkārt tiek padota pārāk karsta temperatūra un otrkārt nav iespējams izmantot daudz siltuma no akumulācijas tvertnes, t.i. radiatoru gadījumā 40-60 grādu diapazonu.

Visos gadījumos tur viennozīmīgi būtu standartā jābūt trīsgaitas vārstam.

Termogalvas manuprāt aiztikt nevajag, jo tās pēc apraksta spriežot strādā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **    **  **    **  **    ** 
 **     **   **  **    **  **    **  **   ***   ** 
 **     **    ****      ****      ****    ****  ** 
 **     **     **        **        **     ** ** ** 
 **     **     **        **        **     **  **** 
 **     **     **        **        **     **   *** 
  *******      **        **        **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727