UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
gāzes ģenerācijas katls
Autors: Pats ()
Datums: 02/11/2014 10:43

varbūt kādam ir pieredze un var padalīties ar plusiem un mīnusiem gāzes ģenerācijas katlam?

Re: gāzes ģenerācijas katls
Autors: SerViss ()
Datums: 02/11/2014 12:44

Jāpaskatās meklētājā par visiem datumiem. Piemēram, te [www.building.lv] un līdzīgi.

Re: gāzes ģenerācijas katls
Datums: 02/11/2014 15:01

Lakoniski teikšu - vienīgais mīnuss, ka ir dārgāks par parastajiem neefektīvajiem katliem.

Nesen uzgāju vienu apkopojumu par jaunākās paaudzes gazifikatoriem. Uzzināju, ka daudz ražotāju no pieņemamo cenu valstīm - Slovākija, Čehija, Bulgārija. Mani pat ļoti ieintriģēja bulgāru katls ar lambda utml. - cena.

Dokumentu iesaku visiem apskatīt, jo ir vērtīgs ar to, ka dod ļoti plašu ieskatu par katlu daudzveidību, ne tikai par gazifikatoriem, bet arī granulām utml. Ja mums veikalu piedāvājums tā rupji ņemot ir 4 alternatīvas, tad šeit var apskatīt vismaz 20.
[www.ekosklad.si]

Re: gāzes ģenerācijas katls
Autors: slēpnis* ()
Datums: 02/11/2014 17:51

Vēl paskaties, vai ir nepieciešamie priekšnosacījumi gāzģenerācijas katlu lietošanai. Sausa malka. Laba vilkme skurstenim. Gāzģenerācijas katliem dēļ to īpatnībām varētu būt vajadzīgs garāks skurstenis, kā citiem katliem. Tas, protams, ja tam nav vilkmes ventilators vai dūmusūknis.

Re: gāzes ģenerācijas katls
Datums: 02/11/2014 18:44

Nezinu nevienu gāzģenerācijas katlu, kuram nebūtu dūmsūknis. Man skurstenis ir mazliet par īsu un pie noteiktiem vējiem neizpildās nosacījums par to leņķi (resp. skurstenis uz piebūves jumta, kurš ir zemāks par ēkas lielo jumtu) un vilkme tur nav diez ko ideāla, bet katlam tas ir vienalga - ideāli funkcionē un skurstenis tīrs.

Sausā malka ir zināmā mērā absurds, to liekot par priekšnosacījumu gāzģenerācijai. Sausa malka ir priekšnosacījums jebkurai apkurei. Ja cilvēks pērk zaļu malku un ņem nenokaujamo čuguna katlu, tad problēmas tur būs un lielas (aizaudzis, neiztīrāms siltummainis + problēmas skurstenī), neskaitot to, ka būs superzema lietderība.

Kas notiks, ja gāzģeneratoram neliks iekšā sausu malku? Manuprāt nekas vairāk, kā tas, ka būs liels malkas patēriņš, jo daļu no gāzģenerēšanas enerģijas, būs jāpatērē uz malkas žāvēšanu un daļa enerģijas aizies parastā sadegšanā. Protams, ka var būt blakne uz siltummaiņa un skursteņa.

Vai tad ir tik grūti dabūt plus mīnus sausu malku?

Re: gāzes ģenerācijas katls
Datums: 02/11/2014 18:49

Daudz nopietnāka ir cita problēma - ja ir katls un nav akumulācijas vai balasta tilpuma.

Re: gāzes ģenerācijas katls
Autors: slēpnis* ()
Datums: 02/11/2014 21:50

Vispār, ja ir siltās grīdas,, tad to visu varētu risināt bez visādiem akumulatoriem, tikai nav tam atbilstošas aparatūras. Vidusmēra mājelei siltās grīdas ir kādas 10 tonnas vismaz. Pietiktu tikai vadoties no katla temperatūras, kurināšanas laikā proporcionāli palielināt uz grīdām padodamo temperatūru. Baigajiem komforta frīkiem droši vien nederēs temperatūras svārstības telpās pa kādiem 2-4 grādiemm, bet lielai daļai tas būtu pilnīgi ok ņemot vērā ieguvumus vietā un izmaksās. Uz šo mani uzvedināja viena mana paziņas apkures sistēma. Faktiski par sistēmu to grūti nosaukt. No čuguna katla pa taisno uz grīdu kolektou un atpakaļ uz katlu. :) Bez kādiem regulatoriem! Katlam temperatūra nekad netiek līdz 40 grādiem, iekša nopuņķojusies ar darvu, attiecīg lietderrības koeficients zems, bet citādi viss ir labi. Nekādas pārkaršanas iespējas. 15L izplešanās trauks ir atliektiem galiem. Pēc pieredzes tik jānovērtē, cik, pie attiecīgajiem laika apstākļiem, jāielādē malka, lai diennakti būtu silti. Temmperatūra pa diennakti mainās ne vairāk kā par 3 grādiem. Visi apmierināti.

Re: gāzes ģenerācijas katls
Datums: 03/11/2014 09:41

Slēpni, manuprāt nav ko musināt cilvēkus par to, ka varētu bez stabilizācijas/apkures tvertnes darbināt malkas katlu. Tas ir tikai teorētiski iespējams - praksē nav iespējams.

Lai tāda sistēma darbotos, tad ir pilnīgi precīzi jāsakrīt katla jaudai ar ēkas siltuma zudumiem (patēriņš). Ja ņem vērā, ka siltuma zudumi ir dinamisks pasākums, tad tas vēl vairāk visu sarežģī. Klāt vēl cilvēciskais faktors - pat izcils pedants, nespēs ievērot to cik daudz un cik bieži malka ir jāieliek. Rezultātā no šādas pieejas ir jāatsakās kategoriski. Ņemam atkal vērā, ka akumulācijas/stabilizācijas tvertnes izmaksas kopējās ierīkošanas izmaksās ir niecīgas, t.i. ap 10%, varbūt pat vēl mazāk, ja tvertni ņem lietotu vai piemeklē lietotu.

Re: gāzes ģenerācijas katls
Autors: Kristapss ()
Datums: 02/05/2015 18:30

Sveiki!
Kādi skursteņi ir malkas gāzģeneratoru lietotājiem?
Kaut kā nevaru atrast informāciju par izejošo dūmgāzu t šie katliem, ar noteikumu, ka apsaiste kā nākas un ieejošā ūdens t ir ražotāja rekomendētie 65C?
Ir doma par Schiedel Isokern dūmvadu, bet tiem minimālā dūmgāzu t ir 150 C - vai malkas gāzģenerācijas katli tur ierakstās?
Un kā saprotu, gģ katli ir gana advancēti, lai paši regulētu optimālo degšanas intensitāti?

Re: gāzes ģenerācijas katls
Autors: soseds2 ()
Datums: 02/05/2015 19:29

Pēdējo gāzģenerācijas katlu pieslēdzu tieši šiedelim.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **   *******   **    **  **      ** 
 **         **   **   **     **  ***   **  **  **  ** 
 **          ** **    **         ****  **  **  **  ** 
 ******       ***     ********   ** ** **  **  **  ** 
 **          ** **    **     **  **  ****  **  **  ** 
 **         **   **   **     **  **   ***  **  **  ** 
 **        **     **   *******   **    **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727