UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
benzīna ģeneratori - labi un slikti
Datums: 15/11/2014 14:13

Sveiciens! Ir nepieciešiešamība nodrošināties ekstrēmām situācijām un pirkšu ģeneratoru. Diemžēl man nav nekādas pieredze ar šīm mašīnām un redzu, ka cena vienas jaudas mašīnām svārstās pat vairākkārt.

Tā kā ģeneratoram nav jāstrādā visu laiku pat avārijas brīdī, bet tikai lai iedarbinātu ūdens sūkni un varbūt kaut kam vēl nenozīmīgam, tad tehniski tas varētu būt vienfāzes ar jaudu līdz 1.5kw max. To es tā izkalkulēju, jo uz motora ir norādīts 3.6A, tikai nav īsti skaidrs vai tā ir nominālā vērtība vai uz palaišanu. Zinu tikai to, ka pie 3A drošinātāja tas neslēdzas iekšā.

Šajā diapazonā ir lērums ar acīmredzami ķīniešu mantām pa cenu kaut kur ap 150EUR. Jautājums ir par to cik ļoti var uzticēties tādiem aparātiem manā gadījumā. Jaunu bet no brandiem es laikam tomēr nepirktu, jo cena neatbilst tam īsajam brīdim kad tas man jādarbina, variants varētu būt arī lietots brand.

Kas īsti tiem lētajiem ir par zemūdens akmeņiem? Reālā jauda neatbilst norādītajam, netīra strāva, grūti startējams, mehāniski brāķīgs. Kādam ir bijusi pieredze ar šiem? Un ko varētu noteikt palaišanas pīķis motoram attiecībā uz ģeneratoru?

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: paskars ()
Datums: 16/11/2014 20:35

Vajadzētu nomērīt cik liela realitātē ir ūdens sūkņa palaišanas strāva - tā var būt arī 7 reizes lielāka, kā nominālā strāva.
Izvēlētajai ģeneratora nominālajai strāvai būtu jābūt vienādai vai lielākai ar ūdens sūkņa palaišanas strāvu. Jebkurš ģenerators nav spējīgs uzņemt lielāku strāvu par savu nominālo - diemžēl arī īslaicīgi.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Datums: 16/11/2014 21:19

Tam es piekrītu, ka nomērīt vajadzētu. Grūti gan noticēt, ka asinhronajam kondensatora palaišanas motoram palaišanas strāva varētu sasniegt 7 reizes, bet tas ir vienkārši jānomēra. SDMO ģeneratoru ražotājs iesaka izmantot koeficientu 3.5 motoriem.

Ļoti interesē jautājums par lētajiem ģeneratoriem, kur 3.5kw mašīnai cena ir nieka 160EUR, bet tam pašam SDMO uz tādu jaudu ir apmēram 600EUR, ja ne vēl vairāk. Pie kam lētajiem sola pat garantiju un servisu. Par cenas starpību jautājuma it kā nebūtu, jo skaidrs, ka pamatā motori ir hondas gx sērijas kloni, pats ģenerators un viss pārējais arī. Jautājums kā tas viss kopā funkcionē beigās. Ļoti gribas dzirdēt reālu pieredzi.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: pamats topošais ()
Datums: 18/11/2014 01:10

Var jau kaut ko līdzīgu paņemt uz nomu un tad arī būs konkrēta pieredze.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: vārds ()
Datums: 19/11/2014 10:29

uz nomu tu lētos diez vai dabūsi. to lēto sūdu tirgo ar visu garantiju kā reiz tāpēc, ka klients šo pērk ar domu kaut kad reizi gadā noderēs. ir liela varbūtība, ka tad, kad noderēs, tas pirmo reizi izvilks. otrā reize var būt jau pēc garantijas termiņa beigām. remontēt lētos ķīniešus gandrīz neviens nopietns serviss neņem.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: ll ()
Datums: 19/11/2014 11:20

Es ņemtu Alko. Man daudz kas no Alko labi kalpo.
[www.ss.lv]

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: E ()
Datums: 19/11/2014 11:24

Varbūt labāks variants būtu kāds jaudīgs invertors?

Man arī ir līdzīga dilēma, dažas dienas gadā pazūd elektrība un galvenais kas pietrūkst ir ūdens (pārējo var atrisināt). Sūknim nominālā jauda 950W. Sūknis gudrs ar "mīksto palaišanu", bet mērījis starta strāvu neesmu.
Zinu ka vienam senam darba kolēģim (bijušajam elektriķim) mājās bija uztaisīta backup elektrība no vairākiem lielajiem UPS akumulatoriem (200 Ah) un jaudīgu invertoru. Viņam jauda bija tik liela, ka viņš ne tikai sūkni darbināja bet vienkārši pārslēdza visu māju (ledusskapis, TV, gaisma, utml.).

Protams, invertors vajadzīgs sakarīgs (ar sinusoīdu, dzesēšanu, utml.) un ilgi tā neizvilksi, bet par to klusums un sūknis var darboties kad ievajagās ūdeni, nevis "atkal jāiet iedarbināt ģenerators".

Pats gan arī neesmu izlēmis, un meklēju variantus.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Datums: 19/11/2014 13:32

Aina pagaidām sāk noskaidroties. Acīmredzot tomēr jāskatās kādu no labo firmu ražojumiem.
Invertora pasākums man tā kā ir, bet tas domāts mazajiem patērētājiem - apkurei un datoriem. Sūknim man tomēr prasās pēc ģeneratora un ģenerators tomēr jau ir lielāka drošība un stabilitāte.

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: he ()
Datums: 19/11/2014 15:16

veči, mieru. Nepērciet ģenģerus, bet krājiet naudu jaunajai Toyota Mirai, kas darbosies uz ūdeņradi un ko varēs izmantot kā ģeneratoru.

[www.delfi.lv]

Par papildus samaksu "Toyota Mirai" modelim būs pieejama "Power take off" (PTO) sistēma, kas vajadzības gadījumā šo automobili ļaus izmantot kā elektrības ģeneratoru. Pēc autoražotāja vārdiem, ar pilnu ūdeņraža tvertni PTO režīmā "Toyota Mirai" spēs nodrošināt vidēju Japānas mājsaimniecību ar elektroenerģiju veselu nedēļu.
Jau šobrīd tamlīdzīgu sistēmu piedāvā "Nissan Leaf" elektromobilim un "Toyota Prius" hibrīdam. Izstrādātāji uzskata, ka šāda tehnoloģija ir noderīga ekstremālās situācijas, kad ir elektrotīkla pārrāvums, piemēram, zemestrīces vai cunami gadījumā.

Tirdzniecībā Vācijā "Toyota Mirai" nonāks 2015. gada septembrī un maksās no 66 tūkstošiem eiro (neieskaitot PVN).

Re: benzīna ģeneratori - labi un slikti
Autors: binary ()
Datums: 19/11/2014 15:21

he, mieru, tikai mieru! Līdz brīdim, kad tāds Toyota Mirai būs derīgs Rīgā dzīvojošajiem, paies kādi 10-15 gadi (optimistiski). Ārpus Rīgas dzīvojošajiem būs jāpaciešas mazliet ilgāk. Tā ka pagaidām turpinām vien izmantot "pieejamākas" tehnoloģijas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **   ******    **     **   *******  
 **     **   **  **   **    **    **   **   **     ** 
 **     **    ****    **           ** **    **     ** 
 ********      **     **   ****     ***      ******** 
 **            **     **    **     ** **           ** 
 **            **     **    **    **   **   **     ** 
 **            **      ******    **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727