UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: Ginc ()
Datums: 18/11/2014 13:08

Sākšu ar to, ka par apkuri neko daudz nejēdzu. Jau gadiem māja tiek apsildīta ar elektriskajiem konvekcijas un papildus eļļas radiatoriem. Ir domā nākotnē ievilkt centrālo apkuri ar elektrisko boileri. Izmaksas protams dārgas, bet manuprāt tas varētu būt lētāk nekā lietot 6-7 elektriskos sildītājus pa 1500-2000 kw katrs.
Paskatījos internetā, un nesapratu kāpēc tie elektriskie apkures boileri tik neadekvāti dārgi.
Un tad radās doma, vai nav iespējams apkures mērķim pielāgot parastu siltā ūdens boileri + cirkulācijas sūkni, izplešanās trauku u.t.t.?

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: Ginc ()
Datums: 18/11/2014 13:37

kļūdas labojums 1500-2000 w nevis kw! Kamēr mani nav norējuši! :)

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: ETT ()
Datums: 18/11/2014 14:32

Vau-vau! :) Ja katlu barosi ar elektrību, neredzu jēgu šādai centralizētai apkurei. Ja neapmierina kaut kāda putekļu dedzināšana, tad lētāk iznāks nomainīt pret zemākas virsmas temperatūras agregātu, nevis ierīkot sistēmu, kurai pēc tam papildus jāliek automātika, lai tā veiktu to, ko esošā veic jau no dzimšanas. Dārdzība,tas ir tikai viens aspekts,tālāk nāk cauruļu vilkšana, papildus vietas piešķiršana katlam, utt.

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: pam pa ram ()
Datums: 18/11/2014 14:33

Ja ļoti gribas sildīt ūdeni un tad dzenāt apkārt tad jāliek kaut kāds jonu katls nevis boileris.
Bet, pirmkārt, jāsaprot, ka siltuma zudumi mājā no tā kur atrodas sildītāji(s) nemainīsies, vai tie ir 2kW pa 6 vai viens 12kW sildītājs, summa, ko iztērēsi elektrībā paliks nemainīga, drīzāk var palielināties, lai iegūtu to pašu komfortu.
Ja jāpaliek pie elektroapkures, tad vienīgais veids samazināt elektrības patēriņu ir uzstādīt siltumsūkni, kaut gaiss-gaiss. Nedaudz ietaupīt varsevi apmānīt uzliekot telpās, kurās uzturas īsu laiku infrasarkanos sildītājus, un tos ieslēgt tikai brīdi kad atrodies to zonā.

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 18/11/2014 18:01

Dzīvokliī vai individuālā ēkā vienlaicīgi 6 sildītāji līdz 10kW jaudas prasa drošu elektroapgādes sistēmu, jo papildus taču nāk arī citas ietaises - ūdenselektrosildītāji u.t.t. Tātad ēkā visiem vadiem vajag būt vara, šķērsgriezumam vismaz 2,5mm2 un savienojumos salodētiem!
Taču, kā min citi... tad varbūt labāk izmantot gaiss- gaiss siltumsūkni, kas pret vienu patērēto kW enerģiju iegūt vismaz 3...5kw siltuma. Jā iekārta šākotnēji dārgāka, bet elektrības cenas noteikti lētākas nepaliks... ja nu vienīgi jāveido siltumaakumulācijas sistēma ar nakts tarifu?

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: bern ()
Datums: 18/11/2014 19:27

Piedod, bet plāns galīgi garām! Nav atšķirības, vai Jūs ar elektrību uzreiz sildat gaisu vai, vispirms siltumnesēju, kas pēc tam atdod siltumu gaisam. Klāt tikai nāks ierīkošanas izmaksas, sūkņa darbināšanai iztērētie kW un efektivitātes kritums, boilerim apkaļķojoties siltumneseja ūdens gadījumā! Ja vēl kāda avārija ar siltumnesēja noplūdi...
Izmaksu samazināšanai labākais varinats jau minētais gaiss -gaiss tipa siltumsūknis! Ja nesanāk uzreiz visām telpām, vēl var salikt honeywell automātiku, ka ļautu ieprogrammēt režīmus saskaņā ar to, cik daudz laika pavadāt katrā no telpām. Piemēram, darba laikā +12°C, bet stundu pirms saimnieks nāk mājās uzsilda līdz +19°C, bet guļamistabas sāk silt 21:00.
Cik sanāk maksāt par apkuri tagad, ja nav noslēpums?

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: tesla ()
Datums: 18/11/2014 20:37

Ja jau jāiztiek tikai ar elektrību, tad dzīvojamām telpām infrasarkanos ar maksimāli lielām virsmām, lai būtu klusums un bezvējš, bet palīgtelpām siltumsūkņus gaiss gaiss, kurus var izslēgt, kamēr tur atrodas.

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: aaaa ()
Datums: 18/11/2014 21:44

Ekonomija būs negatīva. Bet nu kurā vietā Kospel katls ir dārgs? No pieredzes - labākais elektriskais katls pasaulē - lēts, uzticams, kvalitatīvs. Ja par ekonomiju runājam - sāc ar gaiss-gaiss siltumsūkņu izpēti. Ziemas lielajos mīnusos COPs būs nekāds, bet rudenī un plusu ziemā - varētu būt ietaupījums vismaz 3 reizes.

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: Ginc ()
Datums: 19/11/2014 11:26

Nav noslēpums. Man ir izlīdzinātais maksājums. Tas nozīmē, ka gan vasarā, gan ziemā maksāju fiksētu summu kas patreiz ir 180 EUR mēnesī. Un neērtību rada arī tas ka mājai ir vienfāzes pieslēgums 20A. Loģiski ka automātisko drošinātāju izsišana ir ierasta lieta!

Re: paštaisīts elektriskais apkures katls
Autors: Ginc ()
Datums: 19/11/2014 11:36

Ar elektro instalāciju mājā viss ir ok! Vadu šķērsgriezums ar rezervi. Neatceros cik kvadrātu vadi, bet resnāki nekā pats ievads! Vienīgā bēda ka vienfāzes pieslēgums. Normālu apkures katlu nemaz nepavilks. :( Jāpalasās ko cilvēki par tiem siltumsūkņiem saka. Norvēģijā tie gaiss-gaiss ir gandrīz pie katras mājas. Incanti kā ir ar siltumsūkni gais-ūdens? Mājās ir grodu aka...
Infrasarkanais UFO man ir viesistabā. Silda protams ātri. Bet man, un manai sievai sūrst acis kad viņš ir ieslēgts. Kāds ir šādu parādību novērojis? Domāju stiept viņu uz garāžu. Garāža nav apkurināma, un arī nevajag. Izņemot tās reizes kad vajag kaut ko izurbt, sametināt, nošmirģelēt, vai tamlīdzīgi. Tad viņš varētu būt īstajā vietā!

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******    ********  **     **  ******** 
 **   **   **    **   **    **   **   **   **    ** 
 **  **    **             **      ** **        **   
 *****     **   ****     **        ***        **    
 **  **    **    **     **        ** **      **     
 **   **   **    **     **       **   **     **     
 **    **   ******      **      **     **    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727