UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
skursteņa čaulas izvada augstums / dūmu iesišana
Autors: meerkat ()
Datums: 24/11/2014 09:08

cik ļoti un vai vispār ir nepieciešams izvadīt skursteņa čaulu virs ventilācijas cukas līmeņa?

ir skurstenis ar 3 cukām, ir uzlikts arī jumtiņš, lai aizsargātu pret lietu un sniegu. vidējā cuka ir ventilācija, bet, cik saprotu, tā tā pat nestrādā - māja netiek regulāri kurināta un abas pārējās cukas līdz ar to pamatā ir "aukstas".

pašlaik vienu cuku ir paredzēts oderēt, bet te esot labāk izvadīt virs ventilācijas cukas - lai kaut kādos apstākļos neiesit pa ventilāciju iekšā dūmus. tas nozīmē griezt caurumu esošajā jumtiņā un pavilkt vairāk uz āru čaulu.

vai šādas situācijas ar dūmu atsišanu praksē var gadīties bieži? un vispāŗ, vai ventilācijas cukai nepastāvīgi apdzīvotā mājā ir kāda jēga bez mehāniskiem nosūcējiem? tas ir - jāliek pretvārsti tā vai šā, lai nenāktu telpās aukstais gaiss iekšā? vai arī neviens pretvārsts nenodrošinās pret dūmu atsišanu?

rezumējot - vai likt oderi aukstāk virs pārējām cukām, vai esošajos apstākļos tam nav liela nozīme un oderi velk līdz skursteņa malai, ventilācijā uzliekot pretvārstu?

p.s. pašlaik gan visas cukas apvienojas kādu pusmetru pirms skursteņa malas - cuku iekšsienas nav līdz skursteņa pašai augšai. jāpiemūrē vēl klāt, bet tā nav liela problēma.

Re: skursteņa čaulas izvada augstums / dūmu iesišana
Autors: aae ()
Datums: 24/11/2014 09:29

no pieredzes - arī skurstenis ar 3 cukām, kur vienā cukā skursteņa odere, pārējās 2ās dažādas ventilācijas, gan ar, gan bez pretvārstiem. Pirms jumtiņa uzlikšanas pagaidu variantā gadu nostrādāja ar izvadiem vienā līmenī, nekādi dūmi netika rauti pa ventilāciju iekšā. Cukas samūrētas līdz pašai augšai. Pēc tam gan skursteni izlaidu cauri jumtiņam, ne dēļ ventilācijas apsvērumiem, bet tāpēc, ka nelikās pareizi, ka dūmi iet zem jumtiņa.

Re: skursteņa čaulas izvada augstums / dūmu iesišana
Autors: nbnb ()
Datums: 24/11/2014 11:14

Ventilācijas izvads kopā ar dūmu izvadu var būt tikai tad, ja kurināts tiek nepārtraukti, kā vecajos laikos, kad gatavoja uz malkas plīts un skurstenis bija visu laiku silts un arī telpas gaiss bija sasildījis ventilācijas vadu. Bet, ja aukstā mājā iekurina, tad siltie dūmi izplūstot tiek iesūkti skursteņa ventilācijas cukā un nonāk atpakaļ telpā. Pēc kādām 4 stundām tas beidzas, kad skurstenis ir sasildījis blakus ventilācijas kanālu, bet, ja dūmu kanāls vēl izolēts, tad tas beigsies tikai tad, kad telpas siltais gaiss sasildīs ventilācijas kanālu.
Tie, kuri saka, ka dūmi nenāk, dzīvo mājā pastāvīgi un ventilācijas kanāls tur ir silts visu laiku, bet runa ir par atdzisušām mājām.

Re: skursteņa čaulas izvada augstums / dūmu iesišana
Autors: meerkat ()
Datums: 24/11/2014 13:40

skaidrs. bet tā iesūkšana jau tad ir tikai bezvējā vai ja vējš pūš dūmus pāri ventilācijas cukai?

kā varētu strādāt tā moduļu dūmvadu fīča, kad ventilācijas atvere ir skursteņa sānos? tipa augšā ventilācijas cuku noslēdz un sānos ieborē caurumu, kuram uzliek to nosegto ventilācijas resti?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **        **   ******   **     ** 
 **        **  **  **        **  **    **  **     ** 
 **        **  **  **        **  **        **     ** 
 ******    **  **  **        **  **        **     ** 
 **        **  **  **  **    **  **        **     ** 
 **        **  **  **  **    **  **    **  **     ** 
 ********   ***  ***    ******    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727