UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Siltummaiņa jauda
Autors: MartinV ()
Datums: 24/11/2014 14:49

Sveiciens
Pieļauju, ka izpratne par šo jautājumu būs tikai dažiem foruma spečukiem. Tādad runa ir par daudzdzīvokļu mājas (86.dzīvokļi) karstā ūdens siltummaini. Apsaimniekotājs uzlika Salaspils ražojumu un teica, ka jauda esot ar pietiekamu rezervi. Tagad man nāk cits vīriņš uz apkopēm un saka, ka problēma ir tajā, ka reizēm (piem svētdienu vakari) nav pietiekami karsts ūdens ir parāk mazs siltummainis. Esot vajadzējis vismaz 10 (ja ne 20) plāksnītes vairāk.
Vai kāds varētu pakomentēt šo versiju un problēmu.
Paldies.

P.s. Esošo plāksnīšu skaitu nesaku apzināti.

Re: Siltummaiņa jauda
Datums: 24/11/2014 15:31

Varbūt es ko nesaprotu, bet manuprāt pēc šāda apraksta neko nevar komentēt par situāciju. Varbūt, ka siltummainis par mazu, bet varbūt svētdienā piegādātā siltuma temperatūra zemāka, varbūt par lielāku siltummaini iedzīvotāji negribēja maksāt, varbūt vienkārši ne tas labākais siltummainis. Varianti pietiekami daudz.

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 24/11/2014 19:11

Vienīgais, ko Jūs kā mājas iedzīvotāji kopīgi varat darīt - rakstīt sūdzības.
Individuāli, tu dzīvoklī vari uzstādīt ar karstā ūdeni slēgtajā sistēmā pēc karstā ūdens skaitītāja uzlikt 100l elektroboileri, kas piekarsē trūkstošo ūdeni.

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: spečuks ()
Datums: 25/11/2014 09:36

Jāzin kāda ir pieplūdes un atpakaļgaias temperatūra no pilsētas tīkliem (primārais loks) un kādas uz māju (sekundārais loks). Un caurplūde (l/s vai m3/h) uz māju maksimālajā patēriņa punktā (svētdienas vakars). Tikai tad var aprēķināt siltummaiņa jaudu.

Iespējams, ka aprēķini tika veikti pēc, piemēram, Danfoss siltummaiņiem, bet uzlikts lētāks "Salaspils ražojums", kuram efektivitāte zemāka.

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: Dzindzis ()
Datums: 25/11/2014 10:26

Kā tad īsti ir ? Tas vīriņš saka ka svētdienu vakaros būs pa maz jaudas vai arī tiešām svētdienu vakaros karstais ūdens ir pavēss? Parasti siltumpiegādes uzņēmums apsaimnieko ISM rakstat sūdzības lai arī šie domā.

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: v_t ()
Datums: 25/11/2014 10:43

vīriņš vadās pēc kaut kādiem saviem novērojumiem vai stereotipiem, ka svētdienu vakarā cilvēki vairāk mazgājas, patēriņš lielāks un karstā ūdens temperatūra, pie paaugstināta patēriņa, zemāka.
darba dienās, darba laikā, kad mājās tikai pensionāri un mazi bēbji ar savām māmiņām, ūdens būs vajadzīgajā temperatūrā.
secinājums: nemazgājieties svētdienu vakaros pēc panorāmas.

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: DsKs ()
Datums: 25/11/2014 12:37

Siltummezgls tacu nesastav tikai no viena siltummaina ...
Iespejams pietiek nedaudz pamainit iestatijumus automatika ...
Ir jaredz projekts,no ta var panemt datus,par kuriem seit augstak rakstija vai vel vienkarsak - iespejams norakstit siltummainu markas.

Palielam tas tads avanturisks gajiens,kaut ko nemt uz dullo un mainit pie tik liela kolhoza ... mazums kads pa vidu ar izglitibu trapisies

Re: Siltummaiņa jauda
Autors: MartinV ()
Datums: 26/11/2014 10:09

Vilni, neapvainojies, bet to nesaprot ne mājas iedzīvotāji, ne tu. Līdz ar to, it kā viss ir kārtībā, ka apsaimniekotājs uzlika tādu siltummaini, kādu uzskatīja par atbilstošu, nevis prasīja iedzīvotājiem kādu jaudu vai cik viņi gribētu maksāt ....

Situācija vēsturiski ir diezgan pinķerīga, jo mājas būvnieks (arī bijušais apsaimniekotājs) savulaik bankrotēja ar visiem dokumentiem, tāpat arī "nenormāls " ir stāsts par mezgla apkalpošanu un sūdzēšanos.

Kā tad īsti ir? Vīriņš pēc stereotipiem nevadās - viņš atbrauc pēc mana aicinājuma, pārbauda darbību, ja nepieciešams iztīra filtrus un saka, ka mezgls darbojas nevainojami un kā vienīgo iemeslu tam, ka reizēm ir jāpagriež vairāk vaļā karstais ūdens ir siltummaiņa nepietiekamā jauda.


Principā viss bija kā spečuks aprakstīja - siltummezgls Danfoss. Taču "izbeidzās" siltummainis kurš tika nomainīts pret lētāko no salaspilieti. Vienīgais, ko es vakar vakarā atradu ir, ka Danfosa modelis ir HK2-48/48, tilpums – 9.87/10.08L, savukārt EKO Air tips ir NB 533 H 90. Jautājums ir vai starp šiem abiem var likt vienādības zīmi (jaudas ziņā)?
Kā ir ar caurplūdi? Jāuzņem 1 stunda un jāsalīdzina normāls patēriņš ar svētdienas vakaru? Kuri rādītāji jāsalīdzina HRS, m3, citi?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********    ******          **  ******** 
 **  **  **  **     **  **    **         **     **    
 **  **  **  **     **  **               **     **    
 **  **  **  ********   **   ****        **     **    
 **  **  **  **         **    **   **    **     **    
 **  **  **  **         **    **   **    **     **    
  ***  ***   **          ******     ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727