UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

elektrokabeļa izvēle
Autors: veseris ()
Datums: 05/12/2014 21:58

Sveiki!
Jautājums tāds, noteikti kāds var pakonsultēt, kāda sķērsgriezuma alumīnija kabeli ņemt, ja patērētājs būs 4 kW sūknis un atradīsies 130m no sadales, respektīvi kabelis 130 m garš?!

Re: elektrokabeļa izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2014 22:16

Skatīt te: [prom-sn.ru]
ieliekot 4kw-3 fāzes un 130m sanāk:
Рекомендованное сечение
токопроводящих жил кабеля, мм

Медный кабель 1.5
Алюминиевый кабель 2.5
Сопротивление линии:

Медный кабель Rобщ 3.03
Алюмин. кабель Rобщ 2.92
Потери в % (мед.) 4.39
Потери в % (ал.) 4.14

Re: elektrokabeļa izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 05/12/2014 22:18

Piebilde: Jo resnāks, jo mazāk zudumu....
Alumīnijs mūsdienās tāds nepopulārs kabeļu materiāls, jo ir resns, savienojumi speciāli jāveic ar piemērotiem materiāliem, jo liela varbūtība elektrokorozijai un kā rezultāts, kontakta zudumam, silšanai, motora sadegšanai...

Re: elektrokabeļa izvēle
Autors: veseris ()
Datums: 06/12/2014 20:55

Paldies par adresi un padomu zināšu kur to var aprēķināt! Tad vēl jautājums, sūkni es slēgšu pie sadales, respektīvi uz sūkņu māju neiešu viņu slēgt, ko man vajadzētu uzstādīt drošībai sūkņa mājā, teiksim lai sūknis nesadeg vai tamlīdzīgi, pie sūkņa būtu vajadzīgs automatiņš manuprāt, jo tik gara vada dēļ, var neizsist to, kas sadalē ja rodas kkāds īssavienojums! Bet varbūt tur vajadzīgs kāds pārpludes automāts, vai kas cits!?
Kabeli ņemšu noteikt 4x10 jo zemē jārok!

Re: elektrokabeļa izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 06/12/2014 22:00

Tā kā strāva ir vienāda kā kabeļa sākumā, tā beigās, tad tas nostrādās vielīdzlabi kā uzstādīts kabeļa sākumā, tā beigās. Ja beigās, tad kalpos arī kā papildus slēdzis atsevišķos gadījumos ( remonta laikā, testa slēgšanā ( jo tuvāk motoram, jo labāk redzams, vai tas strādā...). ja liek pie slēdža, tad kontrolēs arī kabeļa īsslēgumu. Vārds: pārplūdes automāts tiek lietots uzpildot kādu tilpumu, lai atslēgtu sūkni, ja tilpums pilns, vai ir pārpilde...Vai tik nedomājāt vārdu "noplūdes automāts"?... Ja ir trīsfāzu motors, tad tā korekta aizsardzība ir sarežģīta (dārga) lieta, jo zūdot vienai fāzei, motors var turpināt strādāt un ...sadegt. Var miera labad likt drošinātāju uz 3 fāzēm ar regulējamu strāvas aizsardzību un izvēlēties strāvu, kas ir tuva darba režīmam un normālā darbā nesit ārā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.