UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
silto grīdu regulēšana
Autors: Alfadelta ()
Datums: 11/12/2014 15:13

Lūdzu pamāciet pareizi ieregulēt siltās grīdas kolektoram... Kruķiju tos turpgaitas mēslus bet jēga nekāda... Problēma sekojoša: grīdas meistari pasējuši fočenes kontūriem, tapēc nevaru saprast kurš kontūrs kurai grīdai. Vajadzētu no sākuma to noskaidrot. Kā to vislabāk izdarīt? Otra lieta: tālāko no apkures grīdu nesilda (ļoti švaki), toties tuvākā ir salīdzinoši silta. Cik noprotu ir jāizlīdzina spiediens: tobiš-tālākajai jāpadod vairāk uz tuvākās rēķina...Tā ir? Apkure ir 2 veidu: SSun Kamīns ar CA viss saslēgts uz tvertni ar atsevišķiem kontūriem (3). Vai regulējot ir jāgroza arī atpakaļgaitas grīdas vārsti? Vai tikai turpgaitas?

Re: silto grīdu regulēšana
Datums: 11/12/2014 16:56

Bez plūsmas mērītājiem ir mazliet pagrūtāk laikam saregulēt, jo sanāk tā uz tumšo tas viss. Plūsmas mērītāji cik redzu ir standarta komplektāciju mūsdienu kolektoriem. Manam kolektoram nebija, bet noregulēju es ar pirmo piegājienu. Es darīju tā, ka atvēru pilnīgi vaļā visas turpgaitas un pilnīgi vaļā visas atpakaļgaitas (tādas arī ir!). Regulēju pēc tam tikai atpakaļgaitas - tiem kontūriem kuriem gribēju zemāku temperatūru vai arī kontūri kuri tuvāki/īsāki pievēru par kādu 0,5-1,5 apgriezieniem atpakaļgaitu.
Noteikt kontūrus var, bet neinteresanti. Labāk, ja māja atdzisusi mazliet un infrasarkano termometru, nu to ar lāzerīti, tādi tagad mums te ir. Visas turpgaitas vaļā un visas atpakaļgaitas ciet, sistēmā laiž tādu siltāku - nu kaut vai 40-50 grādi lai ātrāk var uztvert. Tad atver vienam zaram atpakaļgaitu un staigā pa istabām ar termometru un skatās kurš gabals silst. Nu tā kādas 15-30 minūtēs to jau var manīt. Kad tas noskaidrots, tad to taisa ciet un rauj vaļā nākamo utt. Čakarīgi, bet nekas cits labs nenāk prātā.

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: v_t ()
Datums: 11/12/2014 17:16

turpgaitas un atpakaļgaitas līdz galam vaļā.
ar atpakaļgaitām izlīdzina plūsmas. respektīvi visgarākais kontūrs būs līdz galam vaļā, visīsākais būs visvairāk jāpiebremzē. mērķis - panākt, lai visām atpakaļgaitām vienāda temperatūra. es mērīju temperatūras ar pirkstiem, ar lāzernieku to var izdarīt ātrāk un precīzāk.
rezultātā tiks panākta vienāda temperatūra visās telpās.
vēlāk pēc izvēles var to pamainīt. piemēram, ja vannas istabā gribas siltāku kā citur, tad atpakaļgaitu pagriezt ārā, jo vannenē točno būs viens no īsākajiem kontūriem. ja kaut kur vajag vēsāku kā citur, tad regulē ar turpgaitas piegriešanu.

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: gggg ()
Datums: 11/12/2014 17:29

Vai ir starpība vai garie loki ir kontūra sākumā vai beigās?

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: vietējais ()
Datums: 11/12/2014 18:14

gggg Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vai ir starpība vai garie loki ir kontūra
> sākumā vai beigās?


Izlasi tekstu un pasaki vai pats saproti ko uzrakstīji!?
Ja kontūra vietā domāji kolektors, tad vēl tev varētu kāds mēģināt atbildēt....

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: Alfadelta ()
Datums: 11/12/2014 18:30

Liels paldies par viedokļiem, mēģināšu tikt galā. Plūsmas mērītāji arī ir bet nehrena nesaprotu kā tie tur rāda. Laikam tapēc, ka mēģināju regulēt tikai turpgaitu... Tagad saprotu, ka pārsvarā jākruķī atpakaļgaita (tā kurā nav plūsmas mērītāji)

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: gggg ()
Datums: 11/12/2014 18:54

Atvainojos, vai 11loku kolektoram ir starpība kur pieslēg īsos un kur garos apkures lokus?

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: zoxters ()
Datums: 11/12/2014 19:57

Man regulēja tā- plūsmas mērītājus saskrūvēja lai visām cilpām cauri iet 2litri minūtē un ja grib pagriest kādu cilpu vēsāku, tad piegriež ar atpagaljgaitas korķiem.

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: MD ()
Datums: 11/12/2014 22:31

Man uz turpgaitu motori, kas regulējas no telpas termostatiem. Un atpakaļgaitā plūsmas mērītāji iestatīti visi vienādi uz 2. Bet ja nav tad;
Visas turpgaitas vaļā atpakaļgaitās plūsmas mērītāji ja tādi ir arī. Tad iestāda vienādu plūsmu atpakaļgaitas mērītājos apmēram pa vidu( parasti 2. atzīmes). temperatūra jaukšanas mezglā(un drošības termostātā)ne vairāk par 40- 43. grādiem. tad uz grīdas būs kādi 27 un parkets ,ja tāds ir neplaisās un flīzes arī nelēks nost. "Isākos lokus var mazliet piegriezt ar atpakaļgaitu, garākos vairāk vaļā. Tad arī viss izlīdzinās.
Ja grīda ilgi nav sildīta var paiet 3-5 stundas līdz grīda iesilst.
Man stāv wilo stratos piko sūknis kuram var regulēt apgriezienus. Varbūt parstajam sūknim manuāli arī iespējams paregulēt plūsmu, ja ir ātrumi.
Vēl jautājums vai sistēma atgaisota. Dažreiz ari gaiss var būt problēma, ja negrib silt. Parasti pie kolektora ir kādi atgaisošamas ventiļi.
Atgaiso pa vienam lokam. Sākumā tikai viens loks vaļā visi pārējie ciet - var sūknim iedot max jaudu, parsti gaisuizdzen. Tad atgriež atgaisošanas ventili. tād to pašu atkārto ar nākamo loku, līdz visi atgaisoti.

Lai viecas un silta māja!

Re: silto grīdu regulēšana
Autors: Alfadelta ()
Datums: 11/12/2014 23:57

MD
Man nez kapēc liekās ka plūsmas mērītāji man stāv turpgaitā, nevis atpakaļgaitā... Spriežu galvenokārt pēc izvietojuma loģiski un arī pēc temperatūras-loģiski turpgaitai jābūt siltākai nekā atpakaļgaitai. Bet nu par apkuri nēesmu eksperts tapēc varu arī kļūdīties... Tiem plūsmas mērītājiem rādījumi mainās tikai no 1-2 ja regulēju griežot viņus vaļā ciet, vairāk par divnieku dabūt nesanāk. Otrus kolektora galus (atpakaļgaitu) neskrūvēju, jo nebiju pārliecināts ka var... Sistēma atgaisota, nopietni katrs loks atsevišķi un tad vēl viss kopā... Sistēma regulējās ar siltumsūkņa automātiku caur kuru iestādi noteiktajā punktā vēlamo temperatūru un pārējais viss saregulējās. Var arī iedot komandas sūkņiem un vārstiem... Visa šitā diskussija būtu lieka, ja firma kura uzstādija apkuri būtu līdz galam paveikuši savu darbu...
Pastāsti par termostatiem un galvām: cik efektīva tā sistēma uz siltajām grīdām, dēļ lielās inerces? Nav tā ka uzgriez, bet noreaģē tikai pēc stundas?

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********   ******    *******  
 **        ***   ***  **        **    **  **     ** 
 **        **** ****  **        **        **     ** 
 ******    ** *** **  ******    **         ******** 
 **        **     **  **        **               ** 
 **        **     **  **        **    **  **     ** 
 ********  **     **  ********   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727