UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Sūce apkures trubās
Autors: gints__ ()
Datums: 16/12/2014 09:55

Binary - vai vari aptuveni ieskicēt, kā izskatās apsildāmās grīdas ar pieejamām caurulēm? :)

Re: Sūce apkures trubās
Autors: siltummīlis ()
Datums: 16/12/2014 10:45

Tiešām šajā gadījjumā ir radiatori un tāpat jalauž grīda.. tātad problēmas tās pašas:)

Re: Sūce apkures trubās
Autors: parks2007 ()
Datums: 16/12/2014 11:34

Interesanti,kamdēļ trubas jāliek zem siltinātas betona plāksnes,grūti izdomāt pat vienu argumentu par labu šādai izvēlei.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: binary ()
Datums: 16/12/2014 11:35

Neviens jau nav teicis, ka vienā vai otrā gadījumā neko nav jālauž. Protams, jālauž abos gadījumos. Jautājums tikai - cik daudz jālauž un kādiem līdzekļiem var noteikt bojājuma vietu.

Tas, ka siltās grīdas ir iebetonētas lielākā platībā, nenozīmē, ka arī jālauž vairāk. Ja tas būtu tik vienkārši, tad te cilvēkam, kuram ir radiatori, neieteiktu sacaurumot grīdu (cauri betonam un siltinājumam) neskaitāmās vietās, lai *varbūt* spētu noteikt aptuveno reģionu, kurā varētu būt bojājuma vieta. Tāpat ja tas būtu tik vienkārši, te cilvēkam neteiktu, ka bojājuma vietas noteikšanai viņa situācijā nepieciešama dārga tehnika, ar kuru tāpat nav 100% garantijas, ka izdosies noteikt aptuveno bojājuma vietu.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: siltummīlis ()
Datums: 16/12/2014 11:58

Diezgan sviestaini īstenībā.. pie mūsdienu attīstības celtniecības un tehnolģiju jomā, tādā svarīgā jautājumā kā apkure neko nevar kārtīgi uztaisīt ar garantiju ka viss strādās perfekti. Es par to visu maksāšu vairākus tūkstošus, bet iespējams kautkas var saiet ratā un jālauž grīda augšā.. Esmu gatavs samaksāt vairāk lai no tā visa izvairītos, bet nav jau variantu.. liec siltās grīdas - iespējams būs jālauž, liec radiatorus - tas pats:) traģikomiski..

Re: Sūce apkures trubās
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 16/12/2014 12:20

siltummīli, jo sarežģītāka sistēma, jo lielāka iespēja, ka kaut kas var sabojāties.
Kurinot ugunskuru alas vidū, nekas nesabojāsies :)
Uzmūrēsi krāsi jau nezcik šaizes var gadīties.
Nav tā laušana ikdienas parādība un izklausās briemīgāk kā ir patiesībā..
Ja tas tā baida, nu laid visu virs sienas, ā estētika cietīs... vai būvē pagrabu un laid pa pagrabu :) Vai taisi tehnoloģiskās šahtas pie katra radiatora kur to var apkalpot cauruli :)

Re: Sūce apkures trubās
Autors: binary ()
Datums: 16/12/2014 12:25

Nu ikdiena tā nav. Bet man, piemēram, pagāja vairāk kā gads, kamēr vispār pamanīju, ka kādā no sienā esošajām ūdens caurulēm ir iemetusies sūce (tās gan nebija apkures trubas). Manā gadījumā paveicās - divi 200x250mm caurumi reģipsī un sūce atrasta+novērsta (pelējums sienas iekšpusē gan ne). Kā būtu, ja tas viss būtu iemūrēts - nav ne jausmas… Droši vien vēl dažus gadus nepamanītu, ka kaut kas nav kārtībā.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: v_t ()
Datums: 16/12/2014 12:30

varu saprast cenšanos par katru cenu noslēpt trubas, kā arī to savienojumus. bet tad tam jābūt nostrādātam ar 110% garantiju, kvalitatīviem materiāliem un novērstiem visiem ietekmējošiem faktoriem. tai skaitā sala piekļūšanas.
sievastēvam lauku mājā ziemā pazuda ūdens. skaidrs, ka trubas noslēptas zem reģipša, skaidrs, ka aizsalušas. primitīvi siltināšanas pasākumi no ārpuses rezultātus nedeva, kapitāliem pasākumiem nav objektīva pamatojuma. salstošo daļu izgrieza, ievilka trubas pa iekšu, redzami. nekādu problēmu. un izrādās, ka dzīves kvalitāte no tā necieš. estētiskās jūtas un garīgā pasaule nav iedragāta.
švāgeris uztaisīja dārgu remontu vannenē, neviena truba nav redzama. viss čiki briki līdz pirmajam nopietnam salam. vajag nomazgāties, nav ūdens. flīzes nost, siltināšanas pasākumi, vasarā māja tiek aplīmēta ar vati. nākamā ziemā ūdens pazūd. flīzes nost un izpriecas sākas no gala.
nav laba bez ļauna - aukstums nāca kaut kur pie mūrlatas, to vismaz novērsa, bet varēja iztikt bez tā visa čakara un siltinājuma defektu atrast ar kameras palīdzību.
kāda morāle visai penterei? redzamas trubas nav nelaime. vismaz es tādēļ nejūtos liktens apdalīts.
tikai smuki jānostrādā

Re: Sūce apkures trubās
Datums: 16/12/2014 13:52

Paldies par ieteikumiem. "Klausīšanās" metode izklausās perspektīva. Mēģināšu, tad redzēs, kā ies.

Visiem, kas domā ka noteikti ir jāizsaka kritisks viedoklis par būvniecības risinājumu izvēli, vienlaicīgi apelējot pie savas pieredzes ceļā iegūtās ideālās izvēles, vēlos pateikt, ka arī man, tieši tāpat kā lielākajai daļai ēku īpašnieku, celtniecības principi ir izvēlēti un darbi atbilstošajā kvalitātē pabeigti, pateicoties amata meistaru, lielākoties visu jūsu cunftes brāļu ieteikumiem, un tam sekojošajam rūpīgajam un atbildīgi veiktajam darbam.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: v_t ()
Datums: 16/12/2014 14:20

cik esmu ievērojis, tad šeit amata meistaru un cunftes brāļu ir absolūts mazākums. galvenokārt pašdarbnieki, kas pieredzi guvuši būvējot savus mitekļus.
ir arī arī novērots, ka amata meistari ne vienmēr zina visus amata smalkumus un ar lielu pārliecību aplamības uzdod par tīru monētu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  ********   **        
       **   **   **   ***   ***  **     **  **    **  
       **    ** **    **** ****  **     **  **    **  
       **     ***     ** *** **  ********   **    **  
 **    **    ** **    **     **  **     **  ********* 
 **    **   **   **   **     **  **     **        **  
  ******   **     **  **     **  ********         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727