UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Sūce apkures trubās
Datums: 13/12/2014 15:40

Sveicināti, meistari!
Vai ir kāda tehnoloģija, vai ir kāds uzņēmums, vai privātpersona, kas varētu to izdarīt, vai vispār ir teorētiski iespējams noteikt kurā vietā atrodas sūce apkures caurulēs, kas atrodas zem grīdas?

Situācijas apraksts.
Privātmāja, 2 stāvi, apm 300m2. Apkures sistēmā zūd ūdens, aptuveni 4 stundās tā ir tukša. Apkure sadalīta 4 kontūros. Trubas plastikāta. Esmu piefiksējis kurš no kontūriem ir bojāts. Tas ir apmēram 20m garš loks ar 7 radiatoriem pirmajā stāvā. Trubas atrodas ZEM grīdas. Dažviet tā ir flīzes, dažviet dēļu, taču visur kā pamats ir liets betons, apmēram 6 ... (?) cm biezumā, zem tā putuplasts. Trubas ir vēl zem tā visa...

Ko darīt?

Re: Sūce apkures trubās
Autors: soseds2 ()
Datums: 14/12/2014 00:21

Ar termokameru laikam būtu lieki, ja tik biezs betons! Var mēģināt ar kompresoru uzpumpēt un ar fonendoskopu klausīties. Runājot par pēdējo variantu, tas būtu apgrūtinoši katru cm2 pirmā stāva guļot uz grīdas izklausīties vai nešņāc.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: SerViss ()
Datums: 14/12/2014 08:17

Droši vien, ka ik pa paris metriem jātaisa kādi 8 mm diametra zondēšanas urbumi. BūsTā prātīgi jāizurbjas cauri betonam līdz putuplastam.Un tad putuplastam jādur cauri kādas duramās zondes temperatūrai ( [mertehnika.lv] ) vai mitrumam ( [www.agreto.lv] ), vai kaut kas līdzīgs.
DDDD Tāda bērnu spēle, jo karstāk, jo tuvāk sūce.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: slēpnis* ()
Datums: 14/12/2014 11:08

Es tā saprotu, ka savienojumi ar atzariem uz radiatoriem arī ir zem grīdas. Pretējā gadījumā varētu novienot radiatorus, palaist gaisu un pēc spiediena zuduma pateikt, kurš no nogriežņiem bojāts. Par attiecīgo gabalu aizmirst un novilkt jaunu. Ja ir savvienojumi tad gandrīz 100punkti laiž garām tajos. Līdz ar to var palaist gaisu un pie katra radiatora paklausīties. Jautājums, ko darīt, kad vainīgais savienojums tiks atrasts? Vai nu kalšanas darbi vai arī varbūt uztaisīt bojājuma apeju no blakus radiatoriem un bojātajā vietā ieliet epox sveķus vai silikonu vai kaut ko tml.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: Praktiķis ()
Datums: 14/12/2014 15:29

Man ar plastmasas trubām bija tāda nelāga pieredze. Bija uzkāries termoslēdzis kas palaiž cirkulācijas sūkni, dēļ tā katlā temperatūra uzkāpa ļoti augstu-nepateikšu cik,bet virs 100grādiem krietni (sistēmā bija neaizsalstošais siltumnesējs) Pēc sūkņa palaišanas- pirmajā diametra sašaurinājumā- plastmasa atdalījās (sačokurojās)no alumīnija čaulas. Labi,ka varēja samērā vienkārši tikt tai vietai klāt (riģipša siena). Kad ieraudzīju,biju nesapratnē,jo likās plastmasa ir visdrošākā sistēma pret tecēšanu. Ja normāli taisa,pirms palaišanas var pat nepresēt sistēmu. Varbūt ir bijusi sistēmas pārkaršana?

Re: Sūce apkures trubās
Autors: khe ()
Datums: 15/12/2014 18:28

Daudzslāņu caurule parādīja savu īsto dabu:)- tas par Praktiķa rakstīto. Par autora šaizi - mēģinātu ar gaisu sapūst(varbūt lielāku resīveri, lai ir klusums) un klausīties. Ja zināms trases ceļš - tad vieglāk.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: asd ()
Datums: 15/12/2014 20:24

Te nu ir atbilde Siltummīlim no tēmas siltās grīdas vai radiatori, izrādās , ka caurules tomēr plīst un tas sagādā pamatīgas galvassāpes.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: Lov2xlr8 ()
Datums: 15/12/2014 20:38

Ir aparutūra ar kuru var dzirdēt kur ir notece, var meģināt noirēt to, jo pirkt ir ļoti dargi, mana pieredze liecina ka atrasts ir 90-96% noteces, kas šajā gadijuma ir ļoti spēcīga

Re: Sūce apkures trubās
Autors: binary ()
Datums: 16/12/2014 07:48

asd Wrote:
-------------------------------------------------------
> Te nu ir atbilde Siltummīlim no tēmas siltās
> grīdas vai radiatori, izrādās , ka caurules
> tomēr plīst un tas sagādā pamatīgas
> galvassāpes.

Nu un kur tu te redzi atbildi? Es neredzu. Vienīgais, ko redzu - ka apkures trubām jābūt kaut cik pieejamām, nevis ieraktām zem mājas.

Re: Sūce apkures trubās
Autors: to asd ()
Datums: 16/12/2014 08:39

Ja grib būt precīzi, tad kā lasāms pirmajā postā, šajā gadījumā ir radiatori

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.