UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kamīna gaisa trubas
Autors: juris_k ()
Datums: 15/12/2014 21:31

Labvakar visiem.Ir jautājums par apkures gaisa trubām, kuras izvilku uz otro stāvu virs kamīna.Es pagaidu variantā veikalā nopirku parasto ventilācijas alumīnija lokano cauruli, izbliebu caurumus grīdā un pa virsu restīti.Jautājums ir par uzsilšanu un aizdegšanās risku, kkur pārsegumā vai grīdas OSB, jo tg kurinot paraudzīju,ka tā truba ir silta, roku var noturēt bez problēmā-kaa silts radiātors.Vai nevajadzēja likt izolēto - speciāli šim pasākumam paredzētu trubu.Tā truba it kā nekur pie parseguma neskaras klāt, tikai pie izejas OSB, tā lidz grīdas sijām kādi 10cm ir varbūt.Kāda vispār tur var būt temperatūra kas no tā skursteņa tur iznāk.Būšu pateicīgs par viedokļiem un cita veida informāciju.Paldies jau iepriekš - Draugi. :)

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: juris_k ()
Datums: 16/12/2014 19:41

Tiešām neviens nezin????

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: Voltage ()
Datums: 16/12/2014 21:18

Info (foto) saistībā ar karstā gaisa trubām:

[www.forumhouse.ru]

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: bern ()
Datums: 17/12/2014 09:56

Paklausies pats sevi -Vai nevajadzēja likt izolēto - speciāli šim pasākumam paredzētu trubu.

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: juris_k ()
Datums: 17/12/2014 21:17

TO BERN...nu varianti jau dabā pastāv dažādi...šaubos vai Tu pats visur un vienmēr lieto speciāli tam paredzētas lietas...sākot ar tualetes papīru ar vairākiem slāņiem un smaržām un beidzot ar oriģinālajām daļām automašīnai vai kaut kam uz to pusi...es prasu vai der arī tāds variants vai vajag tomēr izolētās,jo pat šo trubu tirgotāji savā piedāvajuma klāstā piedāva vnk folija trubas-bez izolācijas,tas drošvien nozīmē, ka kaut kur viņas var izmantot...tāds vismaz ir mans viedoklis...

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: asd ()
Datums: 17/12/2014 22:20

Es starp pārsegumu un gaisa trubu sapildītu akmens vati ar foliju un drošibai pie griestiem pa dūmu detektoram - mierīgam miegam.

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: bern ()
Datums: 18/12/2014 08:27

>juris_k
dabā arī ugunsgrēki notiek

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: arre ()
Datums: 18/12/2014 09:33

Man nav kamīns, bet bullerjan krāsns. Pētot to ierīci praksē, intuitīvi liekas neiespējami uzkarsēt karstā gaisa vadu līdz aizdegšanās temperatūrai, it sevišķi, ja tas vads ir garš. Cik zinu, karstā gaisa apkures sistēmai izmanto gan izolētās, gan neizolētās caurules. Izolācija vairāk domāta, lai novērstu siltuma zudumus. Domāju, ka tavs pārsegums būs drošībā. Karstā gaisa apkurē vairāk jāuzmanās no putekļu aizdegšanās riska caurules iekšienē, kas var novest pat pie sprādziena. Tāpēc būtu spiesta lieta iepazīties ar un ievērot drošības noteikumus, izbūvējot kopējo sistēmu.

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 18/12/2014 10:10

Būtību nosaka konstrukcijas gar kurām šos gaisa vadus velk. Ja tā ir 12cm bieza vai biezāka mūrēta siena no pilniem ķieģeļiem vai vieglbetona, tad risks minimāls.
Savā praksē pats esmu uzrāvies uz tādu nejaušību, ka koka karkasa ārsienai cauri vadīju dūmvadu no Jotul krāsniņas. Ap dūmvadu nodrošināju 40cm cietās minerālvates siltumizolāciju, kur sienas plaknē sadurā bija metāla 1mm plāksne. Taču veidojās tā, ka netālu no šim ēkām kursē smagie kravas vilcieni. Vilcienu radītās vibrācijas rezultātā uzkarsētais gaiss spēja atrast ceļu starp minerālvates loksnēm uz augšu un rezultātā sākās koka pašaizdegšanās process. Ugunsnelaimi noķēra laimīgi - jo siena sāka laist dūmus.
Tā manā izpratnē šadiem gaisa vadiem labāk izmantot speciālu veidgabalu kanālus, kas iebetonēti vieglbetona apvalkā vismaz 10...12 cm biezumā. Tas noteikti vēlams, ja šie karstie vēdvadi atrodas blakus koka konstrukcijām.

Re: Kamīna gaisa trubas
Autors: gints__ ()
Datums: 18/12/2014 10:41

Man vecāku mājās no kamīna iet 2-3 metrus garš gaissa vads uz blakus istabu. Iekšējais diametrs laikam 15cm, apkārt ~3cm vates čaula - rūpnieciski ražots. Gaiss otrā galā nāk ārā tik karsts, ka roku pat īsti nevar noturēt. Tai caurulei galā metāla difuzors - plastmasa ar garantiju, ka sakustu. Bet tāds gaisa vads ir tikai viens.

Pieļauju, ja gaisa vadi ir vairāki, lielāka gaisa plūsma līdz ar to zemākas temperatūras.

Spriežot pēc šīs savas pieredzes, tikai izolētas caurules, ar metāla difuzoriem (ne restēm, tām daudz lielāka gaisa pretestība) galā.

Bet kā jau teicu, es spriežu pēc viena gadījuma, kur kamīnam tikai 1na gaisa truba.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    *******   ********   ******** 
 **     **  **    **  **     **  **     **  **    ** 
 **     **  **        **     **  **     **      **   
 **     **  **         ********  **     **     **    
 **     **  **               **  **     **    **     
 **     **  **    **  **     **  **     **    **     
 ********    ******    *******   ********     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727