UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltās grīdas aukstas
Autors: hersh ()
Datums: 17/12/2014 22:52

Sveiki.
Vajag palīdzību. Lieta tāda, ka uzsākot kurināt katlu grīdas ir siltas, kā katla temperatūra ir virs 60 grādiem, tā paliek aukstas. Kad katla kuršanās iet uz beigām un temperatūra krītas, atkal paliek siltas. Kas par problēmu?

Jau iepriekš- paldies!

Re: Siltās grīdas aukstas
Autors: Celsijs ()
Datums: 19/12/2014 14:55

Ja tu gribi, lai tev palīdz, tad problēmu vajag izklāstīt sīkāk, lai visu nevajag kā ar plakanknaiblēm vilkt laukā.
Kad problēma parādijās, kas mainās grozot temperatūras, vai ir problēma ar salšanu, kāda automātika, ūdens akumulators ir, ko sūknis dara tajā laikā, kad grīdas aukstas u.t.t

Re: Siltās grīdas aukstas
Datums: 19/12/2014 18:20

Vispār jau grīdas tik ātri nestaigā - pirms 10 min siltas un pēc tam aukstas. To var tikai ar termometru redzēt.
Bez pieslēguma shēmas neko nevar pateikt - jāuzzīmē kā tur tās caurules saliktas un kādi regulatori.
Tā prasti pēc tā kas uzrakstīts varētu secināt, ka silto grīdu sūknis ir pieslēgts pie katla vadības bloka (vai cita releja), kurš virs 60 grādiem slēdz ārā konkrētos kontaktus. Bet tad tam jābūt jau no sistēmas dzimšanas tā. Otrā idiotiskā versija, ka tas saistīts ar 60 grādīgajiem trīsceļniekiem vai arī termogalvu, kuras darbības diapazons ir pilnīgi pretējs grīdai nepieciešamajam. Arī problēmai jābūt no sistēmas dzimšanas.

Re: Siltās grīdas aukstas
Autors: mm777 ()
Datums: 19/12/2014 22:57

Bes shēmas nevar pateikt. Nojauta ka termovārsts, ja tāds ir, nobloķē temperatūru, un neļauj ienākt karstajam ūdenim kolektorā. Normāli darbarojas, ja ir šunta sistēma, kur pienākošais karstais tiek sajaukts aratpakaļgaitu no grīdām kolektorā. Ja ir par karstu termoventilis piebremzē karsto plūsmu no katla, kad atdziest tas akal ņem, bet jānotiek sajaukšanai. Ja sakaukšana nenotiek, vienkārši karstais momentāni nobloķē plūsmu kā virs 40 grādiem( vai kā iestādīts). Kad katls atdzist viss noris dabiskā procesā un sāk sildīt. Bet iespējams vispār cita shēma un es velti te rakstu.

Re: Siltās grīdas aukstas
Autors: Māronkulis ()
Datums: 21/12/2014 22:56

Nu toč termovārsts otrādi - spoguļskatā? Tad tā dīvaini varētu uzvesties :D Varbūt bildi var ielikt kaut kur?

Re: Siltās grīdas aukstas
Autors: Praktiķis ()
Datums: 22/12/2014 07:52

Elektriskajam termoslēdzim,(relejam-maza kastīte,ko stiprinas pie apkures caurules)kas palaiž cirkulācijas sūkni ir divas opcijas-uzstādot temperatūru piem.30 grādi-tas ieslēdzas pie šīs temperatūras,savienojot vadus pie otras izejas -izslēdzas.

Re: Siltās grīdas aukstas
Autors: Georgs9 ()
Datums: 22/12/2014 09:55

Praktiķis pareizi saka. Sev arī, kad liku termoslēdzi, tad pirmajā reizē nepareizi savienoju. Domāju, kas pa Hnju, ka strādā viss ačgāni. Samainīju vadus vietām uz aizgāja.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.