UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: gata buve ()
Datums: 20/01/2015 14:47

Labdien, kungi!

Jau nepilnus divus mēnešus cīnos meklējot problēmu, kādēļ šajā sezonā granulu patēriņš ir gandrīz dubultojos.

Pagājušo sezonu uzstādīju SIME Solida 5 PL granulu katlu un izmantoju Madonā ražotas granulas (firmu neatceros). Patēriņš bija ap 1.2 maisi diennaktī. Telpa - nepilni 100 m2. No katla mājas trase 15 m ar profesionālu pakojumu un 1,3 m dziļumā.

Starp sezonām neko tehniski neesmu darījis, bet uzsākot jauno, šo sezonu dienaktī tiek patērēti 2 maisi, neskatoties, ka arī pamatā no 0 līdz + 5 grādi (pie mīnus 10 grādiem bija pat vairāk).

Izmēģināju visu - paaugstināju gaisa padevi ventelatoram, nopakoju vēl atsevišķas vietas pie trases ieejas mājā, biežāk tīru, atbrauca arī meistars no uzņēmuma, lai pārbaudītu uzstādījumus datorā. Bet nekā. Kā iet 2 maisi, tā iet.

Ja pirmajā gadā būtu tāds patēriņš kā šogad, tad pieņemtu to kā normu, bet tā kā pagājušā sezona bija ar krietni zemāku patēriņš, tad nesaprotu, kur vaina!

Vai ir kāda pieredze? Varbūt granulu izvēle pie vainas (it kā jau Inčukalna granulas ar labu slavu).. Varbūt var ieteikt kādu guru, kurš varētu paskatīt problēmu?

Paldies par komentāriem jau iepriekš!

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: Uldis_s ()
Datums: 20/01/2015 17:55

Teorētiski ir iespēja, ka katls vai radiatori ir apkaļķojušies (aizauguši). Pamatā jau katls. Tas gan būtu ticami, ja ir nācies papildināt ūdeni sistēmā.
Man tā gadījās, kad aizauga karstā ūdens siltummainis. Katls rūc kā raķete, bet ūdens nesilst un nesilst. Līdz ar to katls tik turpina rūkt, kamēr sasniedz vajadzīgo temperatūru sistēmā.

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: Kurinatajs_iesacejs ()
Datums: 20/01/2015 18:29

Mēģini sadabūt Madonas granulas pāris maisus un uztaisi testu... :)

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: SerViss ()
Datums: 20/01/2015 18:35

Vispirms jau derētu dabūt tās pašas Madonas granulas, un paprovēt vai arī šogad pietiek ar 1,2 maisiem dienā. Varbūt viņiem bija 20 kg maisi, bet Inčukalnam 15 kg?DDD
Tad varētu izpalikt pārējais zinātniskās bakstīšanas process.
Bet nu patēriņa atšķirība ir pietiekoši nopietna, lai meklētu izmaiņu iemeslu.
................................
......Izmēģināju visu - paaugstināju gaisa padevi ventelatoram......
................................
Te nu gan būtu stingri jāpieturas pie lietošanas instrukcijas. SIME jau tomēr ir tikai parasts čuguna sekciju katls ar vāju siltummaiņa lietderību. Lieks (straujš) ventilatora gaiss var pasliktināt degšanas procesa pilnvērtību, kā arī lieki dzesēt degkameru un daudz siltuma aiznest skurstenī.

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: puu ()
Datums: 20/01/2015 22:06

Sāksim ar to, ka tas nav granulu katls, bet viadrusa lētāks brālis aprīkots ar degli. standartā šis ķeta katls paredzēts kurināšanai ar oglēm, pēc tā arī norāda katla lietderības koeficientu, katlu kurinot ar malku, lietderības koeficients krītas, ja nemaldos 10-15%. Daudzi kurina ar malku, un... kāda atšķirība, oglēm ir īsāka liesma, attiecīgi dūmgāzu ceļš pret siltummaiņa laukumu ir pa garu...daļa skurstenī.... kāpēc šāds ievads...Inčukalna granulas ir 8nieces, cik ir Madonas ņemtas Berzaunes, vel kadas citas ražotnes, tās bija 6inieces... 6iniecēm sanāk lielāks blīvums, attiecīgi bik vairāk gaisa jāpadod pie vienādas padeves salīdzinot ar 8niecēm, tas skurstenī... samazināt ventilatora jaudu līdz saprātīgam minimumam, pieskaņojot granulu padevi tam... cik zinu viadrusam, attiecīgi šim būs līdzīgi, ievieto vēl papildus plauktu (lai sabremzētu dūmgāzu ātrumu), un vēl izejošā siltummainī ievieto turbolaturus... šos experimentus būs viegli izdarīt iespraužot katla izejā termometru... uzreiz būs skaidrs, kurš te klimatu grib izmainīt:)

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: Niks ()
Datums: 20/01/2015 22:11

Madonā būs domāti Bērzaunes Latvāņi ?

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: puu ()
Datums: 20/01/2015 22:18

...zinu, ka Bērzaunes, ražotni nezinu, granulas tikai baltās, un vēl briketes ražoja....

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: gata buve ()
Datums: 22/01/2015 09:40

Paldies, kungi par komentāriem!
Atbildot uz "Uldis_s" minējumu - mans ir ķimija caurules jeb antifrīz, tā kā kaļķis nevarētu būt pie vainas. Un sistēma pusotru gadu veca tikai.

"SerViss" laba un loģiska doma pamēģināt alternatīvu ražotāju (ideāli, ja atradīšu, kur Madonas/Bērzaunes, kā te raksta). Paskatīju gan pagāušā gada lēves maisu, tas bija mazāks nekā šī gada maiss. Šogad jeb Inčukalna ir 16 kg. Tas nozīmē, ka pērn tas mais bijis arī mazāks svarā..

Paldies "puu" par klasifikācijas skaidrojumu. Nočekošu kāds tagad uzstādījums, bet to ventelatoru un padevi vēl tikko bija atbraucis meistars pa šiem katliem pieregulēt. Ta kā tam jābūt noregulētām. Bet paskatīšu...
Sekcijas tajā katla jau divos līmeņos ir integrētās gan tērauda, gan akmeņveidīga.

Kāds zina, kur var Rīgā mazumtirdzniecībā tās Bērzaunes granulas nopirkt?

Re: Granulu katls SIME Solida 5 PL / Inčukalna granulas
Autors: gata buve ()
Datums: 02/02/2015 09:36

Sveiki!

Turpinot "patēriņa medības" veicu foruma biedru ieteikumus - izmēģināju citas (Depo pirktas Itāļu) granulas un patērīņš tas pats 2 (16 kg) maisi. Tā ka Inčukalna granulās problēma nevaretu būt, bet drīzāk katlā vai sistemā kaut kas noticis.

Otrs eksperiments bija - uz 24 h noslēdzu pieplūdi mājai un katla māja ar katlu, lai pats sevi uzturētu patērāja 1 maisu, kas šķiet daudz priekš tā....

Nedaudz esmu iesprūdis, jāmeklē kādu viedāku, kas varētu atbraukt apskatīt!

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.