UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Gāzes baloni saimniecībām.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 16/02/2015 11:28

Sveiki foruma biedri.
Sakarā ar to, ka strauji tuvojas sezona, radās jautājums par saimniecībā izmantojamiem (ēšanas pagatavošanai) gāzes baloniem, piemēram, 27 litrīgiem.
Padalieties pieredzē ja kāds lieto gāzes balonus!
Vai jāpērk kāda speciāla gāzes plīts (ir doma uzlikt tikai virsmu ar 2 riņķiem), kā ar izcenojumiem, drošību, ērtumu u.t.t.?
Nav ne mazākās sajēgas šinī jautājumā. Atceros 20 gadus atpakaļ vasarnīcā bija baloni, bet tiem mūžīgi laida garām reduktori, jauniem baloniem laikam ir savādāks izpildījums.
P.S. pastāv iespēja izmantot elektrisko plītiņu, bet 1. elektrības pārtraukumi; 2. jauda tā jau tiek patērēta, boilers 2 kW, mikroviļņu krāsns 0,8 kW, sūknis 0,6 kW, ledusskapis – maz (neatceros cik šim ir) kW, TV ar maz kW, el. tējkanna 2 kW, apgaismojums ~ 0,3 kW un ziemā 3 kW sildītāji + el. plītiņa (2 riņķi). Ar gāzes plītiņu atkrīt el. tējkana 2 kW un pati plītiņa 2-3 kW.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Autors: SerViss ()
Datums: 16/02/2015 11:59

Dažas aktualitātes:
[www.kasjauns.lv]

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Autors: SerViss ()
Datums: 16/02/2015 12:02

Kaut kā neizdevās. Atkārtojums:
[www.kasjauns.lv]

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Datums: 16/02/2015 12:05

Baloni nelaiž garām, reduktori arī ir ok gan jaunie gan vecie. Vienu reizi visus tos savienojumus akurāti uztaisa un vairāk nekas nenotiek. Balona maiņas brīdī tikai viens savienojums un tam dod pārdevēji jaunu blīvi katru reizi. Ja ir tiešām bažas, tad varbūt var nopirkt gāzes detektoru, nu kādi 20 eur vai pat mazāk tie maksā.
Plīts. Pērkot jaunu plīti komplektā ir vairākas dīzes - pilsētas gāzei, baloniem un kaut kam vēl. Ieskrūvē un skatās, kura ir atbilstošā. Pie plīts pirkšanas es ieteiktu apskatīt attālumu starp tiem 2 riņķiem, jo gandrīz visām iebūvējamām (tās kuras ar melno stiklu, glītās) attālums ir par mazu, ja nemaldos 22-24cm (starp degļu centriem)!! Pie tāda attāluma nav iespējams uzlikt katlu un pannu - iesaku pašam pamēģināt pie tāda attāluma nolikt 2 traukus un apskatīties kā tas ir dzīvē. Tas nekam neder. Es dabūju tik tiešām stipri papūlēties, lai šeit LV atrastu plīti ar normālu attālumu, rezultātā nopirku IKEA ar trīs riņķiem vienā rindā, bet tā arī bija vienīgā izvēle. Paveicās. Attālumi ļoti labi, dažādas jaudas degļi, normāls dizains. Plītij neslikta funkcija ar to aizsardzību, jo ar balongāzi mēdz veidoties tāds paradums, ka nover nevis plīts degli, bet balonu. Sanāk, ka deglis paliek vaļā. Bet tā kā plīts nobloķē tos degļus, tad viss ir droši. Ja degļu attālums ir problēma un nevar atrast, tad es iesaku skatīt 4 riņķu versijas, jo tām ar šo lietu problēmu nav.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Datums: 16/02/2015 12:09

Balonu cena 90 eur ir tam lielajam, kuri nemaz tankos nav manīti. Reāli mājās visi aiziet tagad uz 27L, jo normāli var pārnēsāt. Tie vecie lielie sarkanie bija tikai jaunam cilvēkam pārvietojami un arī tad darba drēbes jāvelk. 27l balons pilns laikam maksā tos 40eur, nu nezinu vai tas ir tik daudz. Lielie baloni reāli ir vajadzīgi cūku svilinātājiem un metāllūžņu griezējiem.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Datums: 16/02/2015 12:13

Precizēju, ka 40 ir pats balons ar gāzi. Pēc tam aiziet izmaksas tikai par maiņu, kaut kas ap 10 eur? Neatceros, esmu mainījis, bet vienmēr aizmirstu apskatīt cenu. Zinu, ka ir veiklāki vīri, kas ietaupa vēl pāris centus iepūšot savā balonā autogāzi caur pāreju. Nu, hmm. Bet vispār ja paskatās, tad autokāriem visiem ir 27L ar autogāzi un pūš tur stabili no parastā tanka caur pāreju. Bet tā tikai atkāpe par cenas tematiku.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Datums: 16/02/2015 12:32

Sajaucu par tiem degļu izmēriem. Man ir 25 cm starp centriem, bet standartā 2 riņķu bija 18cm. 25 ir ok, 18, galīgi nav ok.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 16/02/2015 12:36

Pirmo reizi pērkot ir dārgāk. Man četri riņķi ir par daudz, jo galda virsma ir 1,5 m, ja liek lielo ar 4 riņķiem, tad jārēķinās ar vismaz 70 cm vietas un tā ir brīvdienu māja/pirts, kur uzturēsimies brīvdienās un vasarā.
Zinu, ka jautājums ir nekorekts, bet cik ilgam laikam pietiek 27 l balona, ja neaizraujas ar zapts vārīšanu un kāpostu štovēšanu, bet pagatavo ēst 3 x dienā kopumā ~ 3 stundas (brokastīs ~ 20 min, pusdienas 60 min, vakariņas 60 min)
P.S. Kā ir ar tām uzliekamām 2 riņķu plītiņām, neizskatās viņas neko labi, bet ir 3x lētākas.

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 16/02/2015 12:37

Ir jau tās virsmas mazas, bet ...

Re: Gāzes baloni saimniecībām.
Datums: 16/02/2015 13:16

Jā, par balonu ir sarežģīti atbildēt, tur tik tiešām atkarīgs no ēdienkartes. Es pat īsti nevaru atbildēt, jo man vēl paralēli lielais balons ir, kurš visu aprēķinu nojauc. Tā ļoti aptuveni es teiktu, ka mazais balons iet kaut kur ap 2-3 mēnešus. Katrā gadījumā 1 būtu tā kā par maz, bet 4 man šķiet arī tomēr nevelk.
Uzliekamās jau arī strādā tāpat, tikai nu jā, tas izskats, bet degļi cik atceros bija normālā attālumā. Ar to iebūvējamo 2 riņķeni ir baigi tizli tomēr, jo parasti viena lieta ir panna. Ja uz tās plīts uzliek pannu, tad otrā degļa vairs nav. Es tik tiešām nesaprotu no kurienes tie ražotāju tādu attālumu ir izvēlējušies - pilnīgi nelietojams Uzliekamajām jāpaskatās vai ir tā degļu bloķēšana un vai ir elektriskā aizdedze. Tās abas funkcijas ļoti noder. Man ir aizdomas, ka nav. Es noteikti mēģinātu kaut ko no iebūvējamām meklēt, lai gan pēc pieredzes atceros, ka tas bija čakarīgi. Izstaigāju visus lielos veikalus un visos viens un tas pats.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   *******   **     **  ******** 
 **     **  **     **  **     **  ***   ***     **    
 **     **  **     **  **         **** ****     **    
 *********  **     **  ********   ** *** **     **    
 **     **   **   **   **     **  **     **     **    
 **     **    ** **    **     **  **     **     **    
 **     **     ***      *******   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727