UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Elektrības skaitītājs
Autors: juris_k ()
Datums: 03/03/2015 18:47

Sveiks vīri. Gribēju apjautāties par elektrības skaitītāju...situācija neparasta,bet mēģināšu paskaidrot: ir māja ar 3fāzu pielsēgumu,bet māja sastāv no divām daļām,viens kopējais skaitītājs un viens kontrolei,lai izskaitītu starpību un aprēķinātu cik katrs nokurinājis...tad nu māja,kas nav aprīkota ar atsevišķu skaitītāju,lai kontrolētu otru māju ar atsevišķo skaitītāju(ja nu kāds kkko piedzen vai atvieno) uzliek vēl vienu skaitītāju, bet ne sev, bet mājai kam jau ir kontroles skaitītājs...a bet skaitītāju uzliek 1fāžu un tg salīdzinot skaitītājus,tas 1fāžu rāda vairāk kā mans 3 fāžu...tas ir reāli iespējams...kas tur notiek,ja šitā izdara...cik saprotu,tad uz māju tad nāk viena fāze,jo tajā 1fāzniekā jau 3 fāzes dzēšas,jo tur tak cik zinu nav atseviškas 3 ieeejas...no elektrības maz ko sajēdzu,bet man liekas,ka kaut kas te nav kārtībā...ir kādas idejas vai zināšanas...būšu ļoti pateiīgs...:)

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: SerViss ()
Datums: 03/03/2015 19:19

DDDDD. Viss kārtībā. Tagad īrniekam pasaki, ka viņam jāmaksā pēc jaunā skaitītāja, un pats varēsi justies kā elektrības ražotājs.DDD
Un ko tad rāda tas kontroles skaitītājs, kuru taisījies kontrolēt?

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: juris_k ()
Datums: 03/03/2015 19:27

nu tur jau tā lieta,ka kontrolē mani (laikam izskatos aizdomīgs)...ar to 1fazhu skaitiitaju...nu pagaidam jau nekas traks pa kadu 1KWH vairak,bet tas tik pa 3 dienam...

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: protuprotu ()
Datums: 03/03/2015 19:38

Cik saprotu tie skaitītāji nav jaunie elektroniskie, bet vecie iespējams paredzēti dažādām slodzēm un nav pārbaudīti. Tādā gadījumā uz precizitāti nevar cerēt.

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: binary ()
Datums: 04/03/2015 08:38

Es nesaprotu, ko nozīmē "tajā 1fāzniekā jau 3 fāzes dzēšas"… Kas kur dzēšas? Nekas nevar dzēsties, var vienkārši no trim fāzēm padot vienu.

Tāpat nesaprotu, kas tur autora galā ar to trīs fāžu skaitītāju… Trīs fāžu skaitītājam visās trīs vietās pievienota viena un tā pati fāze? Jebšu trīs fāžu skaitītājam aizņemta viena vieta, bet pārējās divas atstātas tukšas? Kāds zinātājs varētu pakomentēt, vai trīs fāžu skaitītāji šādos gadījumos strādā korekti.

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: juris_k ()
Datums: 04/03/2015 13:35

...raxti,ka nesaproti,bet pec tam atbildi pats uz savu jautajumu..."no trim fāzēm padot vienu"...divas fāzes pazūd,vairs nav,dzēšas...:)...labi...vienkarshak: nak 3 fazu vads,aiz kura ir skaititajs(vienfazhu),tad vads turpinas un ir vel viens skaititajs 3fazu...radijumi nesakriit..ir kādas idejas k'āpēc???

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: Rx ()
Datums: 04/03/2015 14:28

Nu gan.."..nak 3 fazu vads,aiz kura ir skaititajs(vienfazhu),tad vads turpinas un ir vel viens skaititajs 3fazu...radijumi nesakriit"
..Pienāk 3fāzes, kas ir 3 vadi un neitrāle. Neitrāle un 2 fāzes vadi iet tālāk Viens fāzes vads caur 1 fāzes skaitītāju. Tālāk jau sanāk 4 vadi, jeb neitrāle 1 gab, 2fāzes pa taisno, 1 no vienfāzes skaitītāja, kas tam izgājis cauri. Ieiet visi 3 fāzu vadi trīsfāzu skaitītājā. un neitrāle. Protams ka trīsfāzu skaitītājs rādīs vairāk, jo tas taču uzskaita klāt arī tās divas fāzes, kas iet, apejot 1 fāzes skaitītāju.

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: juris_k ()
Datums: 04/03/2015 19:39

...uiiiiii....visi 3fazu vadi ieiet tajaaa 1 fazu skaititajaaa (kaa neinu,bet vinji tur ir)...tad araaa nakot atkal sadalaas atsevishki un man 3fazu skaititajaaa jau ienaaak katra faze atsevishki....it kaaaa....un mans 3fazu skaititajs rada mazaak nekaaaa tas 1 fazu....

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: protuprotu ()
Datums: 04/03/2015 20:05

Jautāju otro reizi. Vai abi skaitītāji ir vienādi pēc amperiem? Labāk būtu kāds foto,

Re: Elektrības skaitītājs
Autors: Rx ()
Datums: 04/03/2015 21:03

Lai nu kas, bet kaut kas ne tā! Kāpēc? Tāpēc, ka, ja ir 3 fāzu pieslēgums pie Sadales tīkla, tad ir mājā trīsfāzu skaitītājs. Noplombēts, nepieejams veiklām rociņām. Ja vēlās kādu fāzi padot tālāk, teiksim uz blakus māju un kontrolēt, cik tā tērē, tad viena izejas fāze jāpadod uz otru māju un tur, vai pirmajā mājā jāliek pašam savs vienfāzes skaitītājs. Pirmajā mājā pie šīs fāzes pieslēgums nedrīkst būt. Tad otrais skaitītājs būs tas, kas rādīs, ko tērē otrā māja. Ja ir Jūsu stāstītais...tad esat ieslēdzies Sadales tīkla vadā nelegāli! Un salīdzināt rādījumus nekādi nevar. Arī manā gadījumā salīdzināt nevar , ja trīsfāzu skaitītājam tās citas divas fāzes ir pieslēgtas patērētājam. Tad kāpēc ir trīs fāzes, ja no tām izmanto vienu.........

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **              **  **     **  ********  ********  
 **              **   **   **   **        **     ** 
 **              **    ** **    **        **     ** 
 **              **     ***     ******    **     ** 
 **        **    **    ** **    **        **     ** 
 **        **    **   **   **   **        **     ** 
 ********   ******   **     **  ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727