UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

cirkulācijas problēma
Autors: Pavasaris ()
Datums: 10/03/2015 10:40

Labdien!

Problēma sekojoša!
2 stāvu privātmājai apkure ir ar pašteces sistēma, kurai šobrīd pielikts 24w gāzes apkures katls. Dzīvojamā platība kopā 150m2. Apkures sistēma ir divcauruļu, bet vienā no telpām apkure notiek caur atpakaļejošo trubu. Tur ir uzlikts 33 tipa terauda radiators, kurš iesilst tikai daļēji. Termo galva noņemta, vārsts jauns, izkustināju, atgaisoju, atpakaļejošais krāns radiatoram arī līdz galam vaļā.
sistēma šada:
[failiem.lv]

atpakaļejošai caurulei ieliku krānu, lai visu cirkulāciju varētu notikt caur radiatoru, bet ja šo krānu aizveru ciet, tad cirkulācija samazinās un radiators silst vēl mazāk, jo tad lielākā daļa cirkulē pa citiem lokiem.
Vai būtu uzlabojums cirkulācijā, ja atvilktu uz radiatoru ieplūdē to pašu 22mm cauruli pa taisno no apkures katla, pirms karstais ūdens tiek uzdzīts uz otro stāvu?

Re: cirkulācijas problēma
Autors: Pavasiris ()
Datums: 10/03/2015 12:51

Plus papildus jautājums! man gāzes katls junkers ZW 14-2 DH AE, kad katls beidz kurināt, tad automātiski izslēdzas arī cirkulācijas sūknis, tad idejiski, sistēmai atdziestot viss siltums paceļas uz bēniņiem, jo sistēma ir uz pašteci. Vai paralēli katlam ir jāliek atsevišķs sūknis, kurš nodrošina cirkulāciju arī kad katls ir beidzis sildīt?

Re: cirkulācijas problēma
Autors: khe ()
Datums: 11/03/2015 07:53

Tiem radžika pieslēgumiem ir jābūt ar palielinātu caurplūdi. Citos atzaros jāsaliek regulējošie ventiļi un tie jāsabremzē. Ja grib saglabāt pašteci, tad labāk likt 3 paralēlus mazākus radžikus, lai saglabājas netraucēta caurplūde.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.