UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Garāžas drenāža
Autors: Niks ()
Datums: 11/03/2015 15:40

Garāžas vidū ierīkoju trapu, galā smilšu ķērājs, viss kā pie cilvēkiem :) Tikai sifona, protams, nav.

Lai nesistu smakas, ir doma to garāžas pasākumu izvadīt arā savā gaitā. Džeki iesaka metru no pamatiem ierakt 200 L mucu bez dibena, piemaukt pilnu ar oļiem un garāžas trubas galu tur iekšā

Reāli jau nekādi diži lielie ūdeņi garāžā tiešām nebūs un dzīvoju diezgan smilšainā vietā, gan jau sasūksies. Mašīnas man jaunas, nebaidos no eļļas / degvielas noplūdēm. Un ūdens nāk no pilsētas tīkla :)

Uzmanību - jautājums: ko vēl būtu vēlams ņemt vērā ierīkojot tādu pasākumu ?
Cik lielus to oļus ?
Varbūt bez mucas, bet kādu koka rāmiti, kas veikli sapūs, bet būs noturējis to akmens krāvuma struktūru uz aizbēršanas laiku ?
Varbūt labāk ielikt to trubu kas paredzēta infiltrācijai, ar to brūno draņķi apkārt ?

Re: Garāžas drenāža
Datums: 11/03/2015 16:41

Muca bez dibena pilna ar oļiem ir labs risinājums. Šajā gadījumā oļi/akmeņi ir domāti, lai zeme nesaspiestu mucu un ūdens lai nonāk līdz dibenam, izmēram sekundāra nozīme - dūres lieluma frakcija ir ok. Muca loģiski plastmasa, metāls neder. Vajag izdomāt ko darīt ar salu - ja ziemā nav ūdens, tad rok kā estētiskāk, ja ir, tad bišķi jāpiedomā.
Pārējās alternatīvas ir grods (dārgs un smags), infiltrācijas tuneļa posms uz apmēram metru. Gandrīz tas pats kas muca būs, tikai mazliet dārgāk - ap kādiem 100eur. Muca - kādi 15eur.

Re: Garāžas drenāža
Datums: 11/03/2015 20:45

Var vēl izmantot gofrētās lielā diametra caurules, kuras izmanto ceļu caurtekām un skatakām. Arī padārgas un neesmu atradis vietu, kur tās varētu sagarinātas dabūt. Viņu pluss ir tāds, ka nevajag pildīt ne ar ko, jo zeme nesaspiež, rezultātā lielāks tilpums iespējams nekā akmeņu pildījumam. Tādai vajadzībai var sākt skatīt no 40cm diametra. Es pieļauju, ka kaut ko var tādu dabūt pie LV septiķu ražotājiem, kuri šādas caurules izmanto savos produktos. Bet baidos, ka zem 50eur 40cm un 1.2m nebūs.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.