UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 10:58

Kāds var ko pakomentēt par Junkers tērauda katlu Supraclass S? [www.junkers.lv]

Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 08/04/2015 11:51

Samērā parasts tērauda katls ar vienīgo izņēmumu, ka ielāde no augšas. Nekādu ekstru nav. Ražots Austrumeiropas un NVS tirgiem ar ražotni arī kādā no šīm valstīm. Rietumeiropā šos netirgo, jo atbilst tikai 2 klasei. Patīkama dzeltena krāsa korpusam (kamēr jauns).

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 12:12

Vilnis_Radio vari ko konkrētāk pastāstīt kas tā par otro klasi? Par šiem baigi maz infas pieejama neatradu par dūmeņa šķērsgriezumu kāds vajadzīgs....
Mums nesen bij diskusija par Atmosu, bet savelkot kopa visas izmaksas tai skaitā jauna dūmeņa nepieciešamību tam man maciņš par īsu, baida arī tā jūtība pret sausu malku.

Varbūt kāds lieto šo katlu kā ir ar dūmiem atverot kurtuves durvis kas atrodas augšpusē?

Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 08/04/2015 12:33

Nu principā jau neko īpaši klāt kas bija tai diskusijai es nevaru pateikt.
Dūmeni, ja tas ir ķieģelis jau tā īsti nav droši arī izmantot 1 un 2 klases katliem, kuri eventuāli dzen lielāku temperatūru ārā, jo ja katls ieslēgsies kaut kādā redukcijas režīmā, tad tāpat tur būs vēss dūms ar visu drazu, kas radīs darvu. Ķieģeļu skurstenis vispār nepārtrauktas kurināšanas ietaisēm īsti nerullē. Vajag apskatīt veco laiku skursteņus un viņiem pārāk jau bieži visiem tur tā darva ir ķieģeļos iekšā un aizaug tāpat un deg kopā ar visām mājām arī šad un tad. Jo īpaši tā skāde ir redzama skursteņiem, kuri pieslēgti pie pavardiem. Normāli tomēr vajag, lai kuras bez nopietna dūma, jo tie dūmi arī visu to risku rada. Un kurināt arī vajag ar sausu malku, jo kāda jēga apzināti kurināt ar mitru, kas arī pastiprināti rada dūmus?
Reāli saliekot visu kopā tāpat nekāds dižais ietaupījums uz katlu kā tādu nesanāk, jo skursteni uzlabot tomēr prasās visos gadījumos, apsaiste un muca tāpat jāliek, malka arī jātur sausa. Finālā vienīgā starpība ir fiziskā katla cena, kas tajā visā pasākumā nav diez ko liela.
Labāk uzraksti kāda tev tur tā tāme sanāca tagad un kas tajā iekšā.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaams ()
Datums: 08/04/2015 13:13

Skurteni likšu jaunu keramisko jebkurā gadījumā!
Tāme aptuveni šāda:
Skurstenis 11m 700~800
Kalts ap 800~900
Radiātori 11gab no depo ~600
termogalvas radiātoriem 110
Loddomat 21 225
2x750 aķi ~800
boilers 149 tagad tieši akcija k rauta
tad viss pārējais ventiļi, vārstu tai skaitā caurules un kāda santhniķa konsultācija uz vietas :)

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 13:15

PS. vajadzētu iekļauties 4K

Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 08/04/2015 13:50

Nu 4k var arī pacelt labāku katlu par to supraclassu es domāju.
Keramiskais skurstenis ir ok, bet principā katlam var likt arī siltināto metālu. Es pat nezinu, kurš no tiem būtu labāks kreamika vai tas metāls, jo cenas manuprāt jau stipri līdzīgas. 8m keramiskais skurstenis cik zinu no čehiem šobrīd kaut kur ap 500 iet. Man pašam plāns ir tādu ņemt, priekš parastās krāns gan.
Radiatori un galvas it kā jāņem laikam būtu. Hmm, man savējie ir jādemontē ar visām galvām un ventiļiem, jo man ir grīdas. 22 sērija, izmēri samērā dažādi. Varbūt varu notirgot par labu cenu? :)
Laddomatā var ietaupīt mazliet saliekot no detaļām.
Aķi laikam uz to pusi arī ir.
Padārgs mazliet ir arī radiatora mezgls - vajag tev tur trīsgaitnieku ar servomotoru reāli. Kaut kas pāri 100 tas būs gan jau, neatceros to cenu. Bet ja tā padomā, tad tas arī man šobrīd mazliet lieks izskatās.
Lai nu kā kopā šo un to var ietaupīt. Man nešķiet tik bezcerīgi 4k ielikties iekšā ar labāku katlu, ja pacenšas.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 14:13

SS.LV ir šobrīd čehu keramiskajiem skursteņiem akcija, bet man vajag 11m cik skatījos izmaksā ap 700€ ar bezmaksas piegādi kas man ir svarīgi, jo atrodos Liepājā.
Mums ar sievu ir noruna, ka pirksim visu jaunu ar garantiju lai pēc 2 vai 3 gadiem nav jāmaina caurs katls vai radiators.
Uz āķus gan domāju ka lētāk nevar atrast 1,5t cena gabalā ar bezmaksas piegādi 385€ gabalā cik papētīju vietējās bodes tai paša depo maksā jau virs 500€
Par loddomat 21 var piekrist, bet man šķiet ļoti labs un wnk risinājums.
Sāku domāt ka sākumā jāsapērk viss pārējais un tad jāskatās cik naudas paliek pāri katlam varbūt uz vasaru kādas akcijas pēc mēneša parādās papildus vel...

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 08/04/2015 14:23

Varu padalīties ar pieredzi pēc vienas sezonas ar šādu katlu lietošanā:
Tātad no paša sākuma jau uzstādījums bija, ka katls būs ar augšējo ielādi - var ērti un vairāk salikt malku un ar tādu (OPOP ražojumu) bija jau bijusi saskare iepriekš. Līdzīgu katlu piedāvā arī OPOP, bet izvēlē starp Junkers un OPOP izvēlējos Junkers dēļ lielāka ūdens tilpuma katlā un vēl dažiem sīkumiem. Tiesa, lielāks ūdens daudzums nozīmē to, ka Junkers katlam, atšķirībā no OPOP ir ūdens krekls arī apkārtu kuruves daļai. Tas arī nozīmē to, ka Junkers katlā var ielikt nedaudz mazāk un īsākas pagales.
Subjektīvi man viņš patīk, bet objektīvi novērtējot ir arī mīnusi vai apstākļi, kas jāņem vērā:
- ir vajadzīga laba vilkme. Tā kā katlā ir diezgan garas dūmgāzu ejas (ne kā čugunniekam), tad, ja nav pietiekamas vilkmes, tad piemetot malku var izmest ārā dūmu pa augšu. ja būs jaudīgkais midelis, tam būs arī turbulators, kas papildus bremzē vilkmi).
- obligāts ir akumulators (ko noprotu, ka autors arī plāno likt);
- katlam nepatīk ļoti rupja malka. garākas pagales var ielikt, ja liek vertikāli, bet tad papildināt ir nedaudz problemātiski;
- manā uztverē obligāts ir arī siltināts skurstenis (droši vien, ka vienalga, keramikas vai metāla);
- tā kā esmu mājas, kad katls kurās, tad gaisa padeves regulatoru neizmantoju, bet ar nelielu betona klucīti manuāli regulēju vilkmi no katla augšas. No pieredzes, gan OPOP, gan Junkers katls ar malku labāk kuras ar gaisa padevi no augšas, ne no apakšas. Turklāt, tā kā ir gan aķis, gan termovērsts, kas katlā uztur vismaz 60 grādus atpakaļgaitu, paša katla temperatūra ap 85-90 tuvojas tikai tad, kad jau visā aķī ir ap 80 grādiem. Starp citu, papētot Junkers instrukciju, malkas katlam (ar "D" pie modeļa nosaukuma) primārais gaisa padeves regulators ir tieši no augšas.
- malku vajag obligāti sausu un ne ļoti rupju (jau rakstīju);
- krāsa patīkama dzeltena un starp katlu un krāsas apvalku ir ap 2-3cm siltumizolācija. Izņemot dažas vietas, viss korupss arī katlam kuroties pilnā klapē ir vēss.
Manā uztverē, tā kā cena ir visai līdzīga arī visādiem čuguna brīnumiem, kur par lietderību malkas gadījumā, lielākoties, var aizmirst kā sugu, šis ir viennozīmīgi labāks. Vēl līdzīgu katlus ražo arī Kalvis, bet ne cena, ne arī izpildījums subjektīvi nepārliecina.

P.S. Vispār viņam (Latvijā nopērkamajiem bez "D" pie modeļa) ir 3. klase, ne otrā: [lv.documents1.junkers.com]

Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 08/04/2015 14:54

Kaut kas tajā manuālī nav riktīgi, jo d modeļiem tiek norādīts augstāks % bet zemāka klase un savukārt bez indeksa ir pilnīgi pretēji - zemāks %, bet augstāka klase. Kaut kam no tā visa ir jābūt otrādi un es teiktu, ka D ir 3, bet šie 2ā. Bet nu tas tā - nianse.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.