UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ūdens suknis
Autors: mpls ()
Datums: 26/05/2015 14:39

Gribu beidzot ūdensvadu ielikt no ezera, dušai, podam, veļenei. Attālums kādi 150-170m, kāpums max 20m. Domāju likt kādu iegremdējamo, tipa dziļumsūkni, kas līdz mājas hidroforam varētu spiedienu pacelt līdz 3 atm. Vai nez kas tāds dabā eksistē ar, varbūt kādam ir lab/ slikta pieredze līdzīgā situācija? Aka pie mājas , ūdens pietiek tik cik dzeramais.

Re: Ūdens suknis
Autors: khe ()
Datums: 26/05/2015 16:56

[www.al-ko.com]
plus virknē vēl parastais sūknis, vai arī dziļurbuma sūknis, kas dod virs 5bar spiedienu. Abos gadījumos būs jāveido liels filtrs ap iesūkšanu, lai nesarauj iekšā aļģes utt.

Re: Ūdens suknis
Autors: mpls ()
Datums: 26/05/2015 18:15

khe paldies par atbildi. Ja var iztikt ar vienu dziljurbuma sukni tikai, tad kadu modeli labak izveleties? vai divi alko+parastais butu jedzigaak un letak ?kadu parasto un kur/ka to pieslegt?

Re: Ūdens suknis
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/05/2015 19:23

Vajadzētu tomēr iztikt ar vienu sūkni, citādāk visa tā štelle baigi sarežģijas. Man gan liekas, ka atklātā ūdenskratuvē būs grūti atfiltrēt ūdeni un ziemā ta ezers aizsalst. Atkal čakars arsiltināsanām. Vai nav prātīgāk, kaut ezera krasta izrakt aku. Tur gruntsūdens līmrnis būs augst, dziļi rakt nevajadzēs un nebūs jāčakarējas ar visādu lapu un zivju asaku filtriem. Vai tad parastā aka nenodrošina vajadzīgo ūdens daudzumu? Ezera ūdens ir labs puķudobju laistīšanai karstā vasarā, bet veļu ar to labāk nemazgāt.

Re: Ūdens suknis
Autors: protuprotu ()
Datums: 26/05/2015 23:06

Es izskatītu iespēju pie mājas izrakt otru aku, tomēr drošāk . Dārza laistīšanai jau labi, bet pat tualetes poda mehānismam vajag tīru ūdeni, bez gružiem un ūdenszālēm.

Re: Ūdens suknis
Autors: mpls ()
Datums: 27/05/2015 12:02

Esosha aka kaut ari iztirita pagajusho gadu nenodrosina tik daudz udens lai pietiktu tualetes podam, izlietnei gjimenei ar 3 sikajiem. Rakt vel vienu aku kautkut netalu - nezinu vai tas vel vairaak nesamazinas udens limeni/spiedienu jau esoshajai akai, ka tik neaptruksies dzeramudens vispar. Spici iedzit maalaa nereali, taisit dziljurbumu - cena kosmos.

didzisp ideja ierakt ezera krastaa grodus shjkiet ok, var nosiltinaat un tur kadu dziljurbum sukni iebazt varetu vienigais paliek jautajums vai shis suknis spees nodrosinat spiedienu lidz majas labiericibam kas atrodas 170m attalumaa ar 20m pacelumu.

Paldies jau ieprieks par idejaam.

Re: Ūdens suknis
Autors: pump ()
Datums: 27/05/2015 21:04

Liec vienu akā pie ezera un tad redzēs cik pietrūkst spiediens. Un tad otru pusceļā ieraktā mucā (sūkņu stacija). Man tāds alko vecais modelis pumpē no 10 m akas jau 8 gadus un nav aiztikts, kopš ielikšanas. Ir hidrofors un relejs, bet nu spiediens tā uz robežas. Bet par tiem 100 Ls tik ilgi ir labi.

Re: Ūdens suknis
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/05/2015 21:43

Nu nafig vajag divus sūkņus, tak jebkuram dziļurbumniekam 20 metri ir apsolūts sīkuma. Nē, nu ja grib tikt cauri ar plastmasas iegremdējamajiem sūkņiem, tad gan jau vajag divus gabalus. 170m arī nav nekas. Ieroc bišku resnāku trubu, ja baidies, ka būs pretestiba. Es gan domāju, ka ar 3/4 collu cauruli poda noskalošanai būs sen diezgan. Tev tak nav ugunsgrēks jādzēš. Vispār,priekš kam mājas sistēmā turēt augstu spiedienu.Ja nu vienīgi kāda krutā duškabīne, bet pods un veļmašīna strādās arī pie vienas atmosfēras.

Re: Ūdens suknis
Autors: mpls ()
Datums: 28/05/2015 13:46

Siiko delj lielaaku udens spiedienu gribaas, gribaas lai atraak uzpildas pods, un veel taas biezhaas dushoshanas... Varbut vari iebakstiit ar pirkstu , njem sho te buus labs. To dziljurbuma suknju bezjeegaa daudz - bet kautkaa negribas ticeet ka pats letakais pspeees nodrosinaat pat 1atm spiedienu mana gadiijumaa. Labaak lai ir par daudz nekaa par maz.

Re: Ūdens suknis
Autors: soseds2 ()
Datums: 28/05/2015 22:04

Šitas ir labs! Komfortā var pakonsultēties par parametriem vai vilks horizontālo. H itkā 42m
Iecavā es tādu liku, dod stabili 4 barus un nevajaga spiedkatlu.
[sanel.lv]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  **    **   *******   ********  
 **        **     **  **   **   **     **  **     ** 
 **        **     **  **  **    **     **  **     ** 
 **        *********  *****      ********  ********  
 **        **     **  **  **           **  **        
 **        **     **  **   **   **     **  **        
 ********  **     **  **    **   *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727