UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: mr.curious ()
Datums: 11/06/2015 15:28

Labdien, cien, meistari!

Siltuma skaititajiem ir nominalas caurpludes koeficents - Qp (m3/h).
Ka var aprekinat kadas caurpludes skaititajs vajadzigs sadiem PSRS laika radiatoriem (caurule divos limenos, kas savienota ar terauda plaksnitem, laikam deve par konvektoru)?


[failiem.lv]

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: rs ()
Datums: 11/06/2015 19:54

Tici man, ja Tev ir PSRS laika konvektori, siltuma skaitītājs Tev nebūs nepieciešams. Šādi konvektori tika uzstā'dīti daudzzīvokļu mājās ar viencauruļu apkures sistēmu.

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: mr.curious ()
Datums: 11/06/2015 23:47

Neefektivi? Nu ja, ja nakotne mainis vecos konvektorus pret musdienigaku risinajumu, tad var but shaize ar skaititaja caurpludi. Vai ari var ekvivalentas jaudas radiatorus velak montet un pie -20 papildus elektrisko ieslegt. Beigas sanak nozagt kasti snabja, pardot snabi un naudu nodzert no serijas..

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: rs ()
Datums: 12/06/2015 23:34

Ar to es gribēju teikt, ka viencauruļu sistēmā caurplūdes siltuma skaitītāju uzstādīt nevar. Ja nu vienīgi tā saucamos aloatorus, kas man šķiet ,lohatrons, pa lielam. Caurplūdes siltuma skaitītājs uzskaita caurplūdi, turpgaitas un atpakaļgaitas temperatūru, un izrēķina-cik siltuma ir palicis Tavā dzīvoklī. Viencauruļu sistēmā siltums aizplūst tālāk pie kaimiņa, iespējams tikai uzstādīt pa skaitītājam pie katra radiatora, kas vienalga neuzskaitīs siltumu, kas izdalās no stāvvada.

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: enrg ()
Datums: 25/06/2015 14:04

Skaitītāju uzstādīt var, jo- Q=c*m*dt. te nepieciešams puscollas siltuma skaitītājs, 1 temperatūras datčiks liekam uz ieejošās caurules, pie grīdas, 2 datčiku pie griestiem uz izejošās caurules. tā zināsim cik kW patērējām konkrētajā telpā. katram radiatoram savs siltumskāitītājs :)

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: Autors ()
Datums: 09/12/2016 20:40

Jabut risinajumam ka maksat par patereto siltuma daudzumu. Kapec man ir jamaksa par tiem kas tur savus logus vala, piemeram? Ja piedava rekonstrukciju, tad protams, neviens negrib kepaties. Tiri uzstadit katram radiatoram kaut vai to pašu lodveida ventīli ar pārteces iespēju, lai nesamazinātu caurplūdi un panemtu tik, cik vajag, logu virinātāji pirtī sēdētāji negrib. Un kapec man jaliek ir sensors uz turpgaitas? Tik pat labi es varu noizolet turpgaitu un skaititaju ar sensoru likt uz atgaitu. Voila, realais pateretais siltuma daudzums uz dzivokli. Vai ari es kaut ko nesaprotu?

Esmu izmisuma maksat tadu kosmosu par neko. Viena no dargakajam apkurem Latvija. Nu tur taču kaut kas viennozīmīgi nav kārtībā, tas ir vairāk kā skaidrs. Par to naudu ko samaksā divos mēnešos par apkuri varētu nopirkt pietiekami daudz škeldas lai šito dzīvokli visu gadu apkurinātu.

Kādi risinājumi tādai situācijai?

Katrā zina ja liek sensoru uz turpgaitu tad jau man rādīs vel divu augsejo dzivoklu patereto siltumu, bet man vajag manam dzivoklim - tatad skaititajs un sensors uz atgaitas. Ne tā? Turpgaitu var noizolet ar siltumizolaciju.

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 09/12/2016 22:45

Ja māja būvēta sen, tad situācija bēdīga, jo godīgumu bez lielām investīcijām neiegūt. Ir jamēra turpgaitas, atpakaļgaitas temperatūras un plūsma caurulē. Tad iegūst iztērētos kW/MW. Ja caur dzīvokli iet stāvvadi bez izolācijas, tad tas viss ir priekš kaķiem, jo objektivitāti neiegūt.
Ja māja vienojas un taisa godīgu sistēmu, tad katrai trepju telpai atkarībā no dzīvokļiem vajag savu vai vairākus stāvvadus, kas nešķērso kāda dzīvokli (tātad trepju telpā). No turienes katrā dzīvoklī pieslēdz radiatorus, karsto ūdeni un iegūstam godīgu patēriņu dzīvoklī. Skaitītāju starpību ar mājas kopējo skaitītāju izdala uz dzīvokļiem. Ja kāds no dzīvokļiem ir gudrs un nekur nepieslēdzas, un sildās uz citu rēķinu, mājas kopsapulcē nolemj, ka tie dzīvokļi maksā pēc kvadratūras konkrētu % skaitu, jo mājas vidū siltums nāk no visām pusēm.

Re: Ka izveleties siltuma skaititaju
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 09/12/2016 22:48

Un siltuma skaitītāji ir divu veidu. Liekami uz turpgaitas vai arī atpakaļgaitas. Attiecīgi otru sensoru liek uz otras caurules. Ja dzīvokli šķērso vairāki stāvvadi, tad katram likt skaitītāju būs dārgi. Ir jāmēra ienākušā temperatūra un izejošā. Caurule pie griestiem un pie grīdas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  **    **  **    ** 
 **     **  **   **   **   **   **   **   **   **  
 **         **  **    **  **    **  **    **  **   
 ********   *****     *****     *****     *****    
 **     **  **  **    **  **    **  **    **  **   
 **     **  **   **   **   **   **   **   **   **  
  *******   **    **  **    **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727