UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: GU10 izvietojums
Autors: kaamis ()
Datums: 30/06/2015 08:28

Pilnīgi piekrītu Jankaa es ar savā mājā visu mainu uz led un ne1 nav sūdzējies.

Re: GU10 izvietojums
Autors: Uldis_s ()
Datums: 30/06/2015 20:17

binary: nepatika ir tā iemesla dēļ, ka šīs spuldzes gaisma ir gandrīz punktveida (trakāki ir tikai LED bez matēta izkliedētāja). Līdz ar to par komfortablu un dzīvošanai draudzīgu nevar uzskatīt situāciju, kad šī gaisma nokļūst Tev tieši acīs. Piemēram, zvilnot uz dīvāna, knibinoties gar aikaru stangu u.taml. Vienīgā vieta dzīvoklī, kur Tav skats reti kad pavēršas (redzeslokā nenokļūst objekti) virs 1.8m atzīmes, ir varbūt priekšnams, tualete bez spoguļa un pieliekamais, kā arī varbūt virtuves lete. Jebkurā gadījumā tā ir tikai virzīta gaisma, kuras avotam jābūt Tev aiz muguras.

Par ēnām - LED ir faktiski punktveida avots, tādēļ tik daudz ēnas. reflektorspuldzēm gaismas avota izmērs ir ~1.5-2.5cm diametrā, tādēļ ēnas nedaudz mīkstākas kā LED punktiem.
Virtuves letei - pirmīt nepareizi uzrakstīju par 2 spuldzēm, lai nebūtu ēna. Jābūt trim.
pirmā - tev virs galvas, kuru Tu aizsedz, griežot maizi uz letes (atceries, spuldze atrodas Tev aiz galvas, tātad - ~2.40m augstumā un ~15cm no letes malas). Gaismu dod divas pārējās spuldzes, kuras atrodas pa labi un pa kreisi. viņu kopējais gaismas daudzums ir ~70-80% no 1.spuldzes gaismas uz letes tev priekšā.
zinot reflektora leņķi, var sarēķināt, cik bieži jāliek spuldzes. Man uz 3m leti ir 5 spuldzes, un ir gandrīz OK, jo ir daži punkti, kurus neapgaismoju.
Tajā pašā laikā, augšējais skapītis paliek neapgaismots. Tikko kā atvāz skapīša durvis uz augšu - uz letes ir ēna. Tas arī trūkums šiem reflektoriem - perfekti jāplāno gaismas virziens un daudzums.

kaut kā tā.

Re: GU10 izvietojums
Autors: Uldis_s ()
Datums: 30/06/2015 20:48

Par gaismām rekomendēju palasīties šo un tai blakus esošās lapas.
[www.bhg.com]

It īpaši rūpīgi lasiet par vannasistabas spoguli. Nošaut vajadzētu tos interjera dizainerus, kas ieliek virs izlietnes griestos GU10 ar vienu lampiņu. Ieej jebkurā kafejnīcas tualetē un pamēģini izvilkt no acs tur aiz plakstiņa ielīdušo skropstu.

Re: GU10 izvietojums
Autors: binary ()
Datums: 01/07/2015 09:19

Uldis_s, man nepatika pret tām lampelēm ir divējāda - gan tevis minētais, gan arī tas, ka tās lampas izdeg tāpat kā visas pārējās. Jo vairāk lampu pie griestiem, jo biežāk tās jāmaina. Nav jau grūti pirmajā dienā nopirkt 20gab un sabāzt visur, bet man personīgi ar laiku gan apniktu katru izdegušo spuldzi mainīt, gan arī varētu sagādāt problēmas piemeklēt jaunu spuldzi, kas pēc parametriem būtu identiska visām pārējām.

Par ēnām it kā izklausās saprātīgi. Tai pat laikā grūti iedomāties, kā 2-3 lampas var nodrošināt, ka nav ēnu. Vēl grūtāk to iedomāties kļūst, kad paskatos uz savu darba galdu (darbā) - iekaramajos griestos sabāztas dienas gaismas, gaismu izstarojošā virsma tām ir visnotaļ liela, bet nu nevarētu teikt, ka objekti nemet ēnas. Pelei vien ir vismaz 5-6 toņu ēnas.

Re: GU10 izvietojums
Autors: Argh ()
Datums: 01/07/2015 15:25

Gaumes jautājums. Es tagad remontejos un garā koridorī asie spoti un asas ēnas uz sienas izskatās smuki. vismaz man patīk un sieviete nelamājās.

Re: GU10 izvietojums
Autors: Uldis_s ()
Datums: 01/07/2015 21:27

binary - stāsts jau nav par ēnu, bet, lai gaismas daudzums darba punktā, kur griez maizi, šuj ciet tītara dibenu, mēģini ievērt diegu adatā, ir pietiekams arī tad, ja tava galva vai stāvs aizsedz tuvāko gaismas avotu.

Argh- garā koridorī - ļoti smuki, kapēc nē. BET ja tur ir arī:
spogulis, pie kura novērtē ne tikai siluetu, bet sieviete arī ar rullīti vēlas noņemt pūkas no mēteļa zemlāpstiņu daļas, tad vajadzēs kaut kādu gaismu, kas šīs pūkas parāda, nevis mērķēts kūlis no griestiem ar asu ēnu.
elektrības skapis vai aptieciņa - parūpējies, lai kāds no tiem spotiem spīd iekšā, kad durtiņas atvērtas un nav jātur zobos lukturītis.
ja koridorī gribēsi remontēt velosipēdu (tālāk iekšā nest nevar, lai nesasmērētu māju), būs grūti.
Grūti būs arī tad, ja vēlēsies pieskrūvēt plauktiņu no apakšas. Skatīsies uz Mēness neredzamo pusi, bet acīs pa tiešo saule.
Tas vienkārši savlaicīgi jāparedz. lai būtu gan smuki, gan ērti.
u.t.t.

Re: GU10 izvietojums
Autors: nu tā ()
Datums: 01/07/2015 22:15

Es nesaprotu, par ko jūs te runājat. Kādas ēnas, kādi spoti. Mums visā mājā salikti iebūvējamie LEDi - neviens nesūdzas. Uz 16 m2 guļamistabu ir 4 x 9 W. Nav pārmēru gaiši, bet guļamistabai pietiek. Cold white lampas ir gaišākas, bet guļamistabā "prasās" warm white. Virtuvē ir 3 lampas tieši virs letes (nevis uz galvas, kā te iepriekš raksta) un 4 vienmērīgi griestos. Gaismas ir vairāk nekā pietiekami.

>>Grūti būs arī tad, ja vēlēsies pieskrūvēt plauktiņu no apakšas
Cik bieži jāskrūvē plauktiņi no apakšas? Vai tad nevar paņemt talkā pārnēsājamo lampu?

Re: GU10 izvietojums
Autors: pamats topošais ()
Datums: 02/07/2015 09:50

Ar LED nav tik vienkārši kā ar kvēlspuldzēm, kur visi zināja, kas ir 60W. Tāpēc arī pieredzes dažādas un stāsti veidojas no viena konkrēta gadījuma.
LED ir jāņem vērā lumeni, nevis W. 5W var būt identiski spilgta kā 10W vai 2W, bet lumenus neraksta vai tie īsti neatbilst. Katrā gadījumā 120lm var būt tikai fonam, ja grib kaut cik apgaismot, tad no 400lm.
Vēl jāatceras, ka LED, vismaz gu10 var būt dažāds leņķis un atkal - 45 grādi vai 120grādu leņķī izgaismojums - tā ir liela starpība! Ja grib izgaismot tikai gleznu, jo šaurāk, jo labāk, būs aŗi spilgtāk. Bet istabā jau gribās nevis prožektorus, bet uz visām pusēm - tātad platāks leņķis. Un tad jau atrast 9W ar >500lm un platu leņķi ir grūti, vismaz par pieņemamu cenu...

Re: GU10 izvietojums
Autors: rbm ()
Datums: 02/07/2015 10:51

Kāpēc neskatīties uz LED paneļu pusi - iebūves dziļums tas pats vai pat seklāk, toties lumeni no 400-1300 lm ?

Re: GU10 izvietojums
Autors: moldriks ()
Datums: 02/07/2015 23:20

Kāpēc nenokačāt optiwin 3d vai dialux un nesarēķināt to gaismu? Depo un daudzi citi reizēm sasmērē cilvēkiem mēslus. Vari reizēm warm kā cool nopirkt - vienkārši jāzina markas, ko drīkst izmantot. GU 10 kādu laiku nebija pieejamas jaudas virs 5W, bet tagad ir pat 8W, ja ne vēl augstāk un sāk izskatīties kaut kas pēc gaismas. Ir visādi gatavi iebūvējamie led gaismas ķermeņi + dažādi paneļi kā katrs 2 te iesaka. Led strauji attīstās, tāpēc paši pirmie spuldžu mainītāji neko neietaupīs.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **    **        **  **        
  **  **   **     **  ***   **        **  **    **  
   ****    **     **  ****  **        **  **    **  
    **     *********  ** ** **        **  **    **  
    **     **     **  **  ****  **    **  ********* 
    **     **     **  **   ***  **    **        **  
    **     **     **  **    **   ******         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727