UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Kapilārā mitruma zona
Autors: arre ()
Datums: 08/07/2015 10:25

Jāveic sienu iekšējā apdare senā ķieģeļu mūra mājā bez izolētiem pamatiem. Sienas apakšējā daļa ir cietusi no kapilārā mitruma 20-30 cm no grīdas līmeņa. Uz doto brīdi veikti daži pasākumi kapilārā mitruma novēršanai - atrakti pamati un ievērojami pazemināts grunts līmenis ap māju līdz vēsturiskajam līmenim. Vienlaikus nav pārliecība, ka problēma novērsta pavisam - to varēs redzēt tikai nākamajā pavasarī. Bet dienas kārtībā ir jautājums par iekšsienu apdari - apmetuma labošanu un krāsošanu. Paredzēts izmantot ģipsi saturošu apmetumus, kuri ar mitrumu nesadzīvo. Tādēļ galvā maisās domas defektu vēršanai par efektu. Viena no tādām - kapilārā mitruma skarto joslu atstāt bez apdares un nokrāsot ar kaut kādu antiseptisku - elpojošu krāsu.
Vai šāds risinājums ir jēdzīgs un kādu krāsu man izvēlēties?

Re: Kapilārā mitruma zona
Autors: būvinženieis Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/07/2015 11:46

Pat ja masīvai siltumvadošai sienai būtu hidroizolācija, tad tā nenodrošina sienas balstījuma vietu uz aukstiem pamatiem no kapilārā mitruma. Kapilāro mitrumu nodrošina ārējais un telpas gaiss, kurš var kondensēties mūros pateicoties 'rasas punkta'temperatūrai tajā. Apstāklis ir klasisks guļbūves 1.vainaga trupes cēlonis.
Mūra apdare tikai ar jauktu vai kaļķa javu vismaz 50cm augstumā no pamatu atzīmes. Pamatus ieteicams siltināt no ārpuses, tas nodrošina iekšējā telpas siltuma ietekmi uz pamatiem piespiežot tiem kļūt siltākiem un samazina šo kapilāro ietekmi mūrī. Ārsienām nodrošināt to, lai tās būtu insolētas un uz tām no jumta netecētu ūdens. Cokolu veidot ar slīpumu, lai no zemes atlecošais ūdens to nemērcētu. var izmantot hidrofobu otējumu ārsienai.

Re: Kapilārā mitruma zona
Autors: arre ()
Datums: 08/07/2015 12:32

Pa lielam visu iepriekš minēto esmu jau izdarījis, vienīgi pamatus siltināt negribu. Pamati un cokols mūrēti no plēstiem laukakmeņiem, negribu bojāt mājas skatu. Bet kā tad paliek ar to krāsu?

Re: Kapilārā mitruma zona
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 08/07/2015 21:22

Siltumizolācija liekama zem planējuma. Krāsa tevi neglābs no kapilārā mitruma izpausmēm, taču, ja tu saki- ka ēka no plēstiem laukakmeņiem un tas būtiski skatam - tad vienīgais būtu hidrofoba šķidrums šuvēs. Hidrofobs mitrumu tvaika veidā laiž cauri, bet škidrumu no ārpuses norobežo. Iekšpusē pie laukaakmens varianta tev zem grīdas gar visu sienu (laukakmens) perimetriem būtu jānodrošina mūra izsildīšana - vasarā arī - kaut vai no saules kolektora.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******         **  **     **        ** 
 **   **   **     **        **  **     **        ** 
 **  **           **        **  **     **        ** 
 *****      *******         **  **     **        ** 
 **  **           **  **    **   **   **   **    ** 
 **   **   **     **  **    **    ** **    **    ** 
 **    **   *******    ******      ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727