UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 6
Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: VG ()
Datums: 11/07/2015 19:13

Pameklēsi un ganjau atradīsi kas uzstāda.
2004. gadā aizsāku šo, ja nemaldos, viskomentētāko tēmu building vēsturē, par SSūkņiem. Izlasi un mēģini saprast, vai ir vērts uzdot jautājumus tādus pašus kā 2004. gadā?
Varbūt atkārtošos, bet jau bija teikts, ka tie kuriem uzstādīti SS nemēģina aizstāvēt savu viedokli, jo viss strādā un izmaksas ir nedaudz lielākas kā granulu apkurei, iespējams pat mazākas.
Ir nācies padzīvot Zviedrijā kādu laiku, tad varu teikt tikai to, ka visi iespējamie ciemati un privātie uzstāda tikai un vienīgi siltumsūkni blakus veļsamašīnai. Viens reāls mīnuss ir paša SS izmaksas, bet tas ir stiepjams jēdziens.

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: Valmiera ()
Datums: 12/07/2015 01:35

Ok,palasīšu diskusiju. Domāju,kopš 2004.g cilvēkiem ir daudz lielāka pieredze par SS sitēmām,tāpēc arī prātīgāk būtu uzklausīt arī lietotājus ar vairāku gadu pieredzi. Cik reāli tagad maksā SS sistēma,kas atrodas mājās,bez āras caurulēm,tās man ir ieraktas.. Netieku vēl gudrs,jo vēlos salīdzināt uz doto brīdi granulu apkuri ar zemes SS. Bet vai Zviedrijā nav gaiss-gaiss tipa siltumsūkņi? Vismaz Norvēģijā tādus lieto,zemē tur neviens nerokas...

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: Alfadelta ()
Datums: 12/07/2015 03:02

VG
Tie laiki kad SS bija ļoti dārga padarīšana ir garām... Tagad gaiss/ūdens uz 14kw var dabūt sākot ar 2700EUR par pašu iekārtu un automātiku. Kvalitāte arī ir ļoti laba, tāpat COP pie mīnusiem (-20) ir stipri uzlabojies...

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: rbm ()
Datums: 12/07/2015 11:04

te reālie piemēri gaiss-ūdens. [gaiss-udens.lv]

„Krustkalni” mājai ir savs blogs, [www.forumhouse.ru] tur tie cipari tādi arī reāli ir.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: Valmiera ()
Datums: 13/07/2015 01:05

Iegādes izmaksu un lietosanas izmaksu ziņā izdevīgāks būs gaiss-ūdens vai zemes siltumsūknis? Tie gaiss-ūdens silda arī karsto üdeni jeb tikai apkure? Kādu apkuri maz paši lietojat?:)

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: SerViss ()
Datums: 13/07/2015 08:43

Valmiera ()
Datums: 12.07.2015 22:05

Iegādes izmaksu un lietosanas izmaksu ziņā izdevīgāks būs gaiss-ūdens vai zemes siltumsūknis?
.........................................................
Izdevīgums mainās atkarībā no ziemas garuma un sala stipruma, tādēļ viennozīmīga atbilde nepastāv.
Īsā un siltā ziemā izdevīgāks būs gaiss-ūdens SS, savukārt garā un bargā ziemā priekšrocības būs zeme-ūdens SS. Gan jau ir kādi speciālisti, kas spēj sajūgt pie viena kompresora abas (gaisa un zemes) cilpas, un ieregulēt algoritmu, kad automātiski tiek izmantota siltākā cilpa, lai aparāts strādātu ar izdevīgāko COP koeficientu jebkurā brīdī. Pie 300 kvm apkures platības ietaupītā elektrība varētu attaisnot papildieguldījumus sarežģītākā tehnikā.
Atgriežoties pie jautājuma par karstā ūdens NEsildīšanu, liekas, ka autors baidās no gaiss-gaiss siltumsūkņu paveida, bet tā ir pavisam cita opera un 300 kvm pamatapkurei nav apspriežama.

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: binary ()
Datums: 13/07/2015 09:00

SerViss Wrote:
-------------------------------------------------------
> Atgriežoties pie jautājuma par karstā ūdens
> NEsildīšanu, liekas, ka autors baidās no
> gaiss-gaiss siltumsūkņu paveida, bet tā ir
> pavisam cita opera un 300 kvm pamatapkurei nav
> apspriežama.

Varbūt… Un varbūt tomēr ne.

Apkurei ar siltajām grīdām, cik noprotu, pietiek ar siltumnesēja uzsildīšanu līdz 30 grādiem, karstajam ūdenim normāli vajag ap 60 grādiem - atšķirība it kā paliela.

Bet jā, neesmu dzirdējis vai lasījis, ka kāds sūdzētos, ka SS nespētu sasildīt ūdeni. COP karstā ūdens sildīšanai, protams, zemāks nekā apkurei, bet par karstā ūdens trūkumu nevajadzētu raizēties, ja ir ierīkots atbilstošs SS (pietiekama jauda, pietiekams trubu garums, pietiekams trubu dziļums).

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: Alfadelta ()
Datums: 13/07/2015 22:01

Man gaiss/udens SS silda silto udeni... Man ir kombinētā akumulacijas tvertne, kurā ir boileris. SS uztur 45 grādus tvertnē, kas ir pietiekoši ikdienas patēriņam. Uz grīdām, telpu sildīšanai, padotais skidrums tiek jaukts jaucējā, tapēc tur ir sava temperatura (28-31). Bet tā kā man ne pārāk gribās dzenāt SS vasarā, tad domāju pēc tvertnes uzlikt elektrisko boileri un papildus vēlāk uzlikt saules baterijas... Tā es varēšu uzturēt siltajam ūdenim papildus grādus (55 un +) kas nedaudz optimizēs apkures izmantošanu. Principā jau var iztikt ar SS un pārprogrammēt uz lielākiem grādiem, bet tas neatmaksājās jo ir dārgāk ekspluatācijā... Es ņēmu gaiss/ūdens ņemot vērā klimatiskos apstākļus (kurzemes jūrmala kur ir silts) un vēlmi ietaupīt, negribēju arī rakties zemē... Bet ja ir jau gatavs kontūrs zemē tad vienozīmīgi zeme/ūdens SS...

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: jamajamajaaama ()
Datums: 13/07/2015 23:58

Apgāzīšu apgalvojumu par to, ka granulas jāuzglabā sausā telpā. Man visu ziemu nostāvēja ārā zem jumta pārkares apsegtas ar plēvi. Reizi nedēļā sanesu iekšā cik vajag un tā arī visu ziemu kurināju, Ja ņem LAtgranula granulas, tad nav katru nedēļu toč jātīra. Sezonas beigu pusē jau slinkums aizvilka līdz 3 nedēļām :)

Putekļi gan no bēršanas un tīrīšanas un fiziskā noarbība arī. Bet man bija tāds mērķis, lai ziemā var drusku pakustēties nēsājot maisus :)

Re: Pareizā apkures izvēle privātmājai?
Autors: Valmiera ()
Datums: 14/07/2015 00:35

AlfaDelta,cik tev sanāk mēnesi ziemā un vasarā par elektribu? Tātad SS sistēmas silda ari karsto ūdeni?patikami dzirdēt,bet gribas saprast izmaksas tam visam pasākumam... Negribas nosaut man greizi ar apkures izveli.patreiz redzu,ka negribas ari nemties ar granulam,kaut tas ir sakarigaks kurinamais par malku. SS sistēma tādā zinā komfortabla,nav jacakarejas ar kurināsanas lietām,atkrit vairākas funkcijas,ieekonomejas laiks... Kaminu gan ziemā labprāt pakurinātu:)))

Pašreizējā: 3 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **    **  ********  
  **   **   **     **  **     **  **   **   **     ** 
   ** **    **     **  **     **  **  **    **     ** 
    ***     **     **  **     **  *****     ********  
   ** **    **     **  **     **  **  **    **        
  **   **   **     **  **     **  **   **   **        
 **     **   *******    *******   **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727