UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
termostata dušas maisītājs
Datums: 09/08/2015 11:56

Sveiciens! Man ir jautājums par termostata dušas maisītāju. Problēma ir tāda, ka boilerī teiksim ir palikuši kādi 40 grādi un tad maisītājs vairs nenodrošina tos 36 grādus. Acīmredzot maisa auksto ūdeni klāt, kaut arī to reāli nevajadzētu darīt. Man šķiet, ka tas jau ir no pirkšanas brīža, firma - invena. Problēma firmā vai arī tas tā šiem maisītājiem ir, ka auksto ūdeni piemaisa visos gadījumos?

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: ETT ()
Datums: 09/08/2015 20:05

Cik nu nācies saskarties ar dažādu firmu (gan lētu, gan dārgu) termostata dušas maistājiem, tad neviens nenodrošina tos 36 izejošo pie 40 ienākošā bez pārregulācijas. Laikam pārāk maza temperatūras starpība pie vienāda aukstā un karstā ūdens spiediena. Jāņem vērā, ka, sildot ar boileri, pie karstākas tempertūras ūdens spiediens caurulē a ir lielāks. Termostats dušas gadījumā pamatā domāts drošībai pret apdegumiem. Pie salīdzinoši vienmērīgas t padeves, tas arī nodrošina vienmērīgu t izejā, bet pie lielām svārstībām, tas nenodrošina to, ko mēs vēlētos. Var jat, ka par salīdzinoši kosmiskām cenām ir iespējams nopirkt verķi, kuršs strādā kā pulkstenis visos gadījumos, bet personīgi man nav nācies tādu sastapt.

Re: termostata dušas maisītājs
Datums: 09/08/2015 22:51

Skaidrs. Acīmredzot jāsadzīvo ar to.
Vēl ir tāda lieta, ka ieslēdzoties hidroforam tas termostatiskais maisītājs riktīgi nomet silto ūdeni un sāk nākt vēss. Es šobrīd daru tā, ka tajā brīdī aizveru maisītāju ciet, pagaidu kādas 10 sekundes un tad strauji griežu vaļā. Tā arī būtu spiediena problēma starp auksto un karsto, resp. ka pārāk liela svārstība? To var novērst?
Uz citiem maisītājiem man ir esbe termostats, kurš neļauj applaucēties un tur it kā nav problēmu ar silto ūdeni pat pie 40 grādiem boilerī. Varbūt ir saprātīgi termostatisko nomainīt uz parasto maisītāju dušā un palaist caur to esbi kā pārējiem maisītājiem?

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: binary ()
Datums: 10/08/2015 00:07

Man pie spiediena izmaiņām mazliet palēkā silts-auksts, bet tas tik uz pāris sekundēm un nedaudz… Bēdīgāk ir, kad tiek regulēta temperatūra - sākumā, kad eksperimentēju, varēja arī apdedzināties (it īpaši, ja ūdens tek ne uz savām rokām, bet uz zīdaiņa dupsi).

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: hm ()
Datums: 10/09/2015 16:22

Vispār normāli termostata maisītāji ir kalibrēti, ka pienākošais karstais ūdens ir no kādiem 55 grādiem. Tādēļ ja ir 40C, maisītājs gļuko. Vispār 40 grādos sāk veidoties legionella, tāpēc tādu temperatūru labāk neturēt.
[www.tvnet.lv]

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: VanRaiks ()
Datums: 18/09/2015 14:41

Par temperatūras lēkāšanu - Vai Tev gadījumā nav hidroforam gaiss beidzies? Parasti dažādi spiedieni aukstajā / karstajā ūdenī sāk parādīties tad, kad gaisa tur vairs tikpat kā naff.
Man, diemžēl, ir "paveicies" tā, ka manam hidroforam gaiss jāuzpumpē vismaz 1X 3-4 mēnešos - kaut kur jamais tiek ārā, bet konkrētas vietas nav. Tā bija ar iepreikšējo membrānu, tā ir ar pašreizējo. Un vienīgais normālais variants ir nomērīt pie izlaistas sistēmas un stāvoša sūkņa - lai ir vismaz 1,5.
Otrs variants ir tāds, ka caurulītes uz boileri/krānu ir pa tievu - tā ir klasika, ko cilvēkam nodara "santehniķi". Es liku pats, man visur sistēmā ir 3/4", līdz pēdējam sazarojumam, kur pāriet uz 1/2". Rezultātā var mazgāties 2 dušās vienlaicīgi + vēl 2 podos kaut vai vienlaicīgi "noraut" ūdeni, un nekas to sistēmu nevar izsist no līdzsvara - ūdens temperatūra nemainās.

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: DsKs ()
Datums: 18/09/2015 15:00

[www.grohe.com]

Sads man ir dushai ... pagaidam latviski sakot sudus netaisa ne ar to ka spiediens pamainas un ari caurplude no gazes katla udens razojas ... vienmerigi no auksta sakuma pariet uz nostadito temperaturu un pari nekas nelec ...

Seit pilna brosura un pa vidu tiesi par to safety sistemu -
[downloads.grohe.com]

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 18/09/2015 15:54

VanRaik - ja jau spiediens nepazūd caur membrānu tad tas pazūd otrā pusē, tas ir caur tās blīvējumu flacī vai visdrīzāk caur ventīli.

Cilvēki iekrīt uz vienām un tām pašām kļūdām - paņem mazu boileri un tad pukojas ka udens ātri beidzas, taisa lielu māju ar daudz patērētējiem, bet sistēmu hidrauliski nerēkina, hidroforu liek lētāko (mazāko) un termojaucēju tāpat un tad brīnās ka slikti strādā.

Re: termostata dušas maisītājs
Autors: VanRaiks ()
Datums: 19/09/2015 09:21

Par spiediena pazušanu - visdrīzāk manam hidroforam ir mikroplaisa, bet atrast baigi grūti. Pa ventīli neredz, ka ietu ārā - burbuļus nemet. Es ar sevi vienojos, ka nu i nafig- 1X 4 mēn var piepumpēt klāt, kompresors man turpat blakus.

Man ir 100 l hidrofors, 200 l boileris, pieredze ir kopumā laba. Diez vai uz 4 cilv var likt mazākus traukus, tur piekrītu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  ********  **     **  **      ** 
  **   **   **  **  **  **        ***   ***  **  **  ** 
   ** **    **  **  **  **        **** ****  **  **  ** 
    ***     **  **  **  ******    ** *** **  **  **  ** 
   ** **    **  **  **  **        **     **  **  **  ** 
  **   **   **  **  **  **        **     **  **  **  ** 
 **     **   ***  ***   ********  **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727