UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Apkures shēma - malkas apkures kalts + siltuma akumulators
Autors: mednisrmx ()
Datums: 18/08/2015 18:13

Gaidīšu Jūsu ieteikumus, aizrādījumus, labojumus, kritiku? Protams kā arī atbildēšu uz Jūsu jautājumiem neskaidrību gadījumā! Lai padarītu šo diskusiju un tēmu interesantāku, pēc ieteikumiem patstāvīgi pilnveidošu un labošu apkures shēmu lai tā visiem lietotājiem ir apskatāma.

[content3-foto.inbox.lv]

Manuprāt pēc manas shēmas ir tā ka
Katls tiek kurināts
1) Uzsilts katls mazajā lokā (Palīgā nāk termo-jaucējs)
2) Ieslēdzas recirkulācijas sūknis pie katla
a) Ja trīsgaitnieks vērts uz māju (vertikālā truba ciet) tad siltums iet uz māju. (Sūknis pie radiatora tiek ieslēgs un izslēgts ar termo-relejiem) P.S. Protams nedaudz siltums iet uz akumulācijas tvertni, bet par cik darbojas cirkulācijas sūknis uz radiatoriem, tad plūsma ir maza....pie nosacījuma ka ūdens plūst kur vieglāk un tur kur to piespiež plūst.

b) Ja trīsgaitnieks vērsts uz kaltu (Vertikālā truba vaļā, uz māju ciet) tad siltuma plūsmai nav kur likties un tā iet caur akumulācijas tvertni.

Katls nekurās
1) Izslēdzas (vai tiek izslēgts) recirkulācijas sūknis pie katla...Plūsma caur katlu vair nenotiek.
a) Ja trīsgaitnieks vērts uz māju (vertikālā truba ciet) . Tiek izmantots uzkrātais siltums lieki nesildot katlu
b) Ja trīsgaitnieks vērsts uz kaltu (Vertikālā truba vaļā, uz māju ciet) Siltums "nekur netiek" un paliek akumulācijas tvertnē

Re: Apkures shēma - malkas apkures kalts + siltuma akumulators
Datums: 18/08/2015 22:54

Kāpēc jāizgudro jauni velosipēdi, ja ir esošās stabili strādājošās shēmas? Tā kā esmu noguris no dienas darbiem, tad tīri vizuāli pasākums atgādina standarta shēmu. Bet iesaku salīdzināt teiksim no atmos.cz
Termoreleji manuprāt radiatoru lokā ir lieki un kaitīgi. Normāli ir lai sūknis maļ nepārtraukti un ielikt jauno ekonomisko sūkni. Trīsgaitniekam savukārt uzlikt servomotora vadību lai nebūtu degošie radiatori, bet konstanti teiksim 45 grādu turpgaitā. Pēdējiem radiatoriem atstāt brīvu loku un tad pa maģistrāli kursēs plūsma nonstopā un katrs radiators ar termogalvu paņems ko tam vajag. Pretējā gadījumā temorelejs var atslēgt sūkni un vienā kambarī būs dubaks un citos labi.

Re: Apkures shēma - malkas apkures kalts + siltuma akumulators
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/08/2015 23:35

Šitas ir galīgi lētais shēmu variants ar saviem mīnusiem. Labākās ir standarta shēmas, kur radiatoru loks un boileris ir aiz aķa. Abi loki ar savu sūkni caur kolektoru. Uz radiatoru loku vispār var atmest domu par ekonomēšanu uz trisgaitnieku, tā vadību un istabas devēju.
Labākie akumulatori ir ar četriem izvadiem, kas kalpo kā hidrauliskais atdalītājs.

Dotajai shēmai redzu tikai trūkumus!

Re: Apkures shēma - malkas apkures kalts + siltuma akumulators
Autors: mednisrmx ()
Datums: 19/08/2015 15:22

soseds2 ()
Vari minēt mīnusus? Kādi tad ir tie reālie ieteikumi? Un reālus ieteikumus?

Re: Apkures shēma - malkas apkures kalts + siltuma akumulators
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/08/2015 22:41

Viss ir saslēgts mazajā lokā. Pie katla izkuršanās plūsma caur katlu paliek. Boileris silst tikai pie katla kuršanās. Lielajam lokam nav trīsgaitnieka ar servomotoru, ko vada vadība ar istabas devēju.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.