UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Par silto grīdu kolektora sūkni.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/09/2015 18:19

Divstāvu dzīvojamā ēkā ar pagrabu. Pagrabā izbūvēta apkures telpa ar 50kW malkas kurināmo katlu un ~2,5 t kombinētu ūdens - māla akumulācijas tvertni. Katla kurināšanas laiks ~ 3...4 stundas diennaktī. Apkures telpā uzstādīti visi elektromotori, sūkņi u.t.t - iekārtas, kas rada troksni.
Ēka aprīkota ar trīs apsildes sistēmām - malkas plīti, radiātoriem - aplēsē 55 grādi ieejošie un 45 izejošā temperatūra, kā arī grīdas apsildes sistēmu virs 1.stāva pārseguma ar 6 kntūrām. Pārsegums masīvs līdz 600kg/m2, kur apsildes caurules montētas tieši uz saliekamā dz/betona paneļiem ar 10cm māla segumu.
Zemgrīdas pārseguma apsilde ir inerta sistēma, tad tā plānota vienmērīgas darbības režīmā - uzturot telpā 15 grādu siltumu ar atslēgtiem radiātoriem. Telpu komforta regulācijai kalpo radiātori ar termogalvām. Apkures inženieris saka, ka pie grīdas apkures kolektora jānovieto sajaukšanas sūknis. Tas - sūknis atradīsies 2.stāva tualetes telpā- skapī. Taču es zinu, ka ar laiku sūkņi kļūst trokšņaināki - dilst detaļas, tapēc jautājums - vai šis cirkulācijas sūknis nevar atrasties apkures telpā pagrabā?

Re: Par silto grīdu kolektora sūkni.
Datums: 12/09/2015 19:29

Īsti nevar viņš tur atrasties, tikai teorētiski. Tādā gadījumā būs bezdievīgi gari vadi, kuriem praksē jābūt pēc iespējas īsākiem. Jauni sūkņi skaļāki nekļūs, ja kļūs, tad tie būs 15 gadi un tad jau viņš reāli nedarbosies vairs. Tagad visi reāli liek jaunos sūkņus, kuriem skaņa vispār nav, tik tiešām nulle. Jāliek tā kā inženieris saka, tikai ņemam jaunā tipa sūkni. Tādam kontūram pietiek Wilo pico. Man tāds griež 10 vai cik tur kontūrus bez stresa un maksāja ap 100 eur.

Re: Par silto grīdu kolektora sūkni.
Datums: 12/09/2015 19:33

Piedevām vēl ir mazliet tiem sūknīšiem pieslēgumu nianses. Ir speciāli saīsinātie, kuri eleganti kolektorā iesēžas un tad tas viss ir ļoti kompakti cik vien var būt. Bet tas jāskata pēc situācijas - vai kolektors jau samontēts jeb var paspēt ielikt un vai ir vēlme pēc tāda prieka.

Re: Par silto grīdu kolektora sūkni.
Autors: rs ()
Datums: 13/09/2015 19:55

Man izskatās, ka silto grīdu sajaucējmezglu bez problēmām var uzstādīt pagrabtelpā, vienīgi jāpārrēķina padeves cauruļu diametri. Izskatās, ka grīdu platība nav nekāda lielā, tātad nomainīt piem. DN 20 uz DN 25 nekādu pārlieku sadārdzinājumu neradīs. Pie tam, šunta mezgls atsevišķi būs lētāks, grīdu kolektora skapi vajadzēs mazāku-tur arī cenas izlīdzināsies.

Re: Par silto grīdu kolektora sūkni.
Datums: 13/09/2015 20:39

Ja tā caurule ir kaparā, tad būs labs sadārdzinājums. Optimāli ir sūknis starp kolektora galiem un otrie gali ir līnija turpgaitai un atpakaļgaitai. Šajā variantā 2 garo līniju vietā būs 4 - tas jau ir traki.
Ja taisa pēc otrās shēmas, kad miksē trīsgaitas mikseris, tad 2 vadi paliktu, bet 3 gaitas mikseris ar servomotoru iedod modernā sūkņa cenu pret termogalvu kas ir pirmajā variantā.
Turklāt, vai tad mūsdienās ir plānots likt veco sūkni, kurš ņammās uz to pasākumu savus 40-60w laikā kad to var pavilkt ar 10W.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  **      **   *******  
 **           **     **     **  **  **  **  **     ** 
 **           **     **     **  **  **  **  **     ** 
 ******       **     **     **  **  **  **   ******** 
 **           **      **   **   **  **  **         ** 
 **           **       ** **    **  **  **  **     ** 
 **           **        ***      ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727