UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 29/09/2015 11:28

Man caurums virs / pie loga mazliet sarežģī situāciju, jo līdz palodzei ir mūrēta un siltināta no ārpuses siena, bet no palodzes uz augšu karkasnieks -> riģipsis, 2,5 cm gaisa sprauga, plēve, vate, dif. mebrāna, 2,5 cm gaisa sprauga, dēļi.
Un urbties caur plēvi no iekšpuses ir neērti, jo negribas riģipsi plēst nost, lai noblīvētu 9var caur caurumu čakarēties.
Kā ir ar tiem uz loga montējamiem gaisa pievadiem? vai ir kāds mēģinājis, gaisa daudzums ir mazāks, bet princips jau tas pats.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Ventilators ()
Datums: 29/09/2015 11:41

Nesen arī risinājam ventilācijas jautājumu lai telpā uz ūdens caurlēm un poda tvertnes neveidojas kondensāts. Līdz pēdejam bija ceriba, ka ventilāciju nevajadzēs (lai telpa ir perfekti noslēgta un nav siltuma zudumu), bet fizika ir fizika, viss notiek pašmācības ceļā. Tādēļ ierīkojām piespiedu ventilāciju sienā, intuitīvi prasījās pēc kāda garāka loka pa telpas perimetru ar vent., kanālu lai mazāks siltuma zudums (nezinu vai no tā būtu jēga). Bet pagaidām kamēr nav lielie mīnusi risinājums ar ventilatoru pa taisno sienā un izeju otrā pusē lielu starpību telpas temperatūrā nerada, nezinu kā būs vēlāk. 9m2 telpas pieplūdei pietiek spraugas durvju apakšā, uz kājām baigo aukstuma vilni nejūt, lai gan telpā netiek pavadīts ilgs laiks, tad varbūt citādi justos. Ar laiku varbūt tiks ierīkots neliels caurums durvīs kuru ar kādu dekoratīvo sietu aizliks ciet.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 29/09/2015 11:59

Jā, viss nāk ar pieredzi (manā gadījumā) un piespiedu pielabošanu.
Ar izplūdi tiku galā uzlikšu ciklisko laika releju un kluso ventilatoru. Telpās vēsā / aukstā laikā dzīvoju tikai no piektdienas līdz svētdienai, bet siltā laikā visu laiku un logs ir vaļā.
Vai piespiedu izplūde atrisināja kondensāta problēmu? Vai ventilators pastāvīgi ir darbā vai periodiski?

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Ventilators ()
Datums: 29/09/2015 12:21

Ventilators tiek ieslēgts ar slēdzi (blakus gaismas slēdzim). Kad visi mājas iemītnieki iet pēc kārtas uz dušu (aptuveni 1h) pirmais ieslēdz, bet pēdējais izslēdz. Tas praktiski ir samazinājis kondensāta veidošanos līdz minimumam. Ilgtermiņā varbūt ieliksim ventilatoru kas ieslēdzas atkarībā no gaisa mitruma.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 29/09/2015 14:30

Skaidrs, paldies.

Re: Ventilācijas risinājums.
Autors: mm777 ()
Datums: 29/09/2015 20:01

Cikliskais digitālais relejs ir Depo par 11-13 latiem. Ja grib dārgāku var meklēt elektrotehnikas veikalos. Lai arī mājā bija dabiskā ventilācija, ieliekot kluso ventilātoru ar ciklisko ieslēgšanaos 4 x dienā pa stundai daudz pabāka pašsajūta. Arī naktī miegs labāks. Kad pēc studām 3-4 ieslēdzas ir super.
Pieplūde guļamistabās, nosūcei atsevišķa izeja tualetes telpā, vannenē. Ventilators stāv nosūces caurulē un spiediena diferences dēļ pieplūde notiek pati no sevis.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 21:47

Man arī ir beidzot pirts uz 25m2, bet bēniņi ir aukstie.
Varbūt apraksti Pāvel kur tev tas kondensāts veidojas - mansardā vai lejā? Es tā šiti nesapratu to ēkas konstrukciju - fibo sienas un 1 m putoplasts?
Visos variantos es ieteiktu vēlreiz pārdomāt par dabisko ventilāciju, jo tā būs labāka. Varbūt tomēr var.
Manai pirtij es uzreizi par to visu domāju un man ir pieplūde no apakšas caur pamatu, un divas izplūdes - viena dušai un otra pērtuvei. Par pērtuvi viss ir kā āmen baznīcā - pa diagonāli no grīdas ieplūde gar krāsni un otrā stūrī izplūde no grīdas līdz griestiem ar divām lūkām - zemākā ir pēršanās laikā lai sliktais gaiss aiziet un siltums paliek un pēc pasākuma apakša ciet un augša vaļā un arī vaļā viss pārējais lai izvēdinās mitrums un nekādi pelējumi neveidojas. Siltumu nav ko žēlot, jo man sienās ir tikai 10 cm vate un ļoti vāji iekurinot līdz 25 grādiem siltums turas pie pašreizējiem apstākļiem apmēram 4 dienas. Pēdējo reizi žāvēju krāsni neatceros pagājušo nedēļ kaut kādā darba dienā, bija 25, šodien ap 14, katru dienu pa kādam grādam noveļas un man visu laiku vaļā ir abas ventilācijas. Man arī bija kondensāts, bet dēļ svaigi mūrētāas krāsns un visiem pārējiem darbiem. Tagad laikam nostabilzējies - bet plānā ir iekurt kādā brīvā brīdī vēl un paskatīties kas notiek.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:15

Tagad sapratu ēkas konstrukciju.

Vari nestresot un mierīgi urbt cauri regipsim ar garo bori cauri visai sienai, pie griestiem, pēc tam 100mm krōņurbis, izgriezt tvaika izolāciju un vati un no ārpuses apšuvumu un izbāzt 100mm ventilāciju. Tas pārrāvums tvaicenē ir niecīgs, jo īpaši ja pēc regipsa izgriešanas tvaicenē akurāti mazliet mazāku izgriezīsi ar nazi un stumjot 100nieci viss smuki noblīvēsies.

Bet ar to varētu būt par maz. Reāli pirtī ir pamatīgs mitrums un krāsnij! ar savu masu ir jāspēj izžāvēt visu. To nosaka sākumā faktiski krāsns masa un tikai pēc tam ventilācija. Bet abām lietām jābūt balansā. Sienas robs ir labi, bet mandomāt pirtī ar to nepietiek - vajag vertikālo cauri jumtam, jo pirtij vajag pamatīgu rāvienu visos nepieciešamajos virzienos. Ar vertikālo jumta ventilāciju arī nav tik traki kā varētu šķist - jāpadomā tikai mazliet. Karlisonu likšana manuprāt neko ilgtermiņā nedod.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:18

Un pieplūdi no apakšas, jo ja tāda ēka un modernās durvis, tad pieplūde jārada speciāla. Man pie karkasnieces identiskas kā tev bet bez fibo, ja noveru apakšas pieplūdi, tad nekas vairs nekustas no gaisa. Baigi blīvi viss tas pasākums ir ar tiem modernajiem materiāliem.

Re: Ventilācijas risinājums.
Datums: 29/09/2015 22:23

Un vēl. Pastāsti kas tev par krāsni!? Visticamāk tev ir jaunais šīberis, kas nenoslēdzas - līdz ar to rēķini, ka tā ir trešā ļoti nopietna ventilācija - gaisa plūsmu virziens jau ir - pieplūde>krāsns>skurstenis. Bet pieplūdei ir jābūt. Pamodelē prātā kā tas gaiss kustas, kur mitrums un kurš virziens to visu novāc - tas nav grūti, bet efektīvi. :)

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **    **  ********   **    ** 
 **     **  **     **   **  **   **     **   **  **  
 **     **  **     **    ****    **     **    ****   
  ********  **     **     **     ********      **    
        **  **     **     **     **            **    
 **     **  **     **     **     **            **    
  *******   ********      **     **            **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727