UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Ūdens sūknis neceļ ūdeni
Autors: werer ()
Datums: 11/10/2015 23:01

Sveiki!

Dota veca māja. Ir spice ar trubu līdz mājai. Spices galā pumpis. Agrāk bija sūknis bez hidrofora, kurš tika ieslēgts un vienmēr sāka normāli sūknēt. Tika nolemts pāsrocīgi veikt remontu un tika uzstādīts sūknis ar hidroforu.

Problēma ir tāda, ka sūknis pēc ilgākas pastāvēšanas nevar pacelt ūdeni. Ja no rīta attaisu krānu un iztecinu ūdeni līdz brīdim, kad ieslēdzas sūknis, tad ūdens sāk tecēt aizvien lēnāk līdz pārstāj vispār(beidzas tas kas vēl palicis sūknī pēc ieslēgšanās). Tād sākas procedūra ar krāna taisīšanu ciet un vaļā, līdz gaiss tiek izlaists un sūknis paceļ ūdeni. Bet interesantākais ir tas, ka ja sūknis ieslēdzas atpakaļ pēc neilga laika(pus stundas, stundas), tad sūknis ūdeni paceļ normāli. Tāpat slēdzot iekšā veļasmašīnu uz "ilgākajiem režīmiem", kad starp mazgāšanu un skalošanu paiet nepilna stunda, sūknis ūdeni paceļ nekavējoties. Jautājums, kas varētu būt par vainu?

Spiedienu vēroju. Pa nakti tas paliek nemainīgs(t.i. nakts laikā nepazūd). Turklāt ja kristos spiediens tad sūknis manuprāt slēgtos iekšā pats no sevis, bet tā nenotiek. Tā pat sūce arī nekur nav. Spiediens hidroforā pie izslēgta sūkņa 1.5 bāri un sūknis slēdzas iekšā tad kad tam vajadzētu.
Kad liku sūkni tika pieņemts, ka ar pretvārstu viss ok, jo vecajā sūknī bez hidrofora nekad nevajadzēja liet iekšā ūdeni un vienmēr ūdens tika pacelts bez čakarēšanās(tātad pēc manas domāšanas pa trubu prom neiztek). Tācu kad tika uzstādīts jaunais sūknis tajā brīdī kad ūdens sūknis atslēdžas viss ūdens ar spiedienu tika sadzīts atpakaļ spicā tā, ka pat pa pumpja augšu nāca ārā. Paņēmu nopirku pretvārstu un uzliku pie paša sūkņa kur ir ienākošā ūdens truba.

Tātad jautājums, kur varētu būt vaina? Posmā no sūkņa līdz patērētājiem, vai posmā no sūkņa līdz spicai? Kāpēc ir tā, ka pēc neilga laika viss ir ok, bet problēma parādās pēc ilgāka laika?

Re: Ūdens sūknis neceļ ūdeni
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/10/2015 23:36

Jāmeklē noplūde posmā no spices līdz pretvārstam. Hidroforā jābūt 1,5bar pie izslēgta ūdens sūkņa un iztukšotas ūdensvada sistēmas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
       **  **     **  **   **   **     **  ***   *** 
       **  **     **  **  **    **     **  **** **** 
       **  *********  *****     **     **  ** *** ** 
 **    **  **     **  **  **    **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **   **   **     **  **     ** 
  ******   **     **  **    **   *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727