UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
ventilātors ar laiak aizturi
Autors:
Reinis211
()
Datums: 22/10/2015 14:42
Sveiki! Itkā viegls jautājums, BET, kā lai šim ventilātoram uztaisa tā, lai pēc izslēgšanas viņš pagrieztos vēl kādu brīdi. Bildē redzams pievienojums. pie tā S - kā pareizi pievienot, vnk caur slēdzi, no tās pašas fāzes kura pieslēgta pie klemmes L? un kas ir tie 2 regulātori?
[www.bildites.lv]
[www.bildites.lv]
Re: ventilātors ar laiak aizturi
Autors:
ETT
()
Datums: 22/10/2015 15:28
Uz L pastāvīga fāze, Uz S tā pati fāze caur slēdzi ( parasti no telpas apgaismojuma slēdža pieslēdz paralēli). Viens potenciometrs regulē laiku, kad ventilators darbojas pēc gaismas izslēgšanas, otrs regulē pieļaujamā mitruma pakāpi, pirms ventilators ieslēgsies automātiski, neslēdzot nekādus slēdžus.
Autors:
juks
()
Datums: 23/10/2015 15:22
Pēc savas pieredzes varu teikt, ka tas mitruma sensors pilnīgs štrunts .. vairs nekad nepirkšu ventilatoru ar mitruma sesnoru, lieki izmesta nauda .. pilnīgi pietiek ar aizturi pēc izslēgšanas
Autors:
DsKs
()
Datums: 23/10/2015 16:38
Es uzliku atsevisku sledzi ventilatoram ( tipa zvana poga no Schneider Sednas serijas - uzspied un aiziet ) ar laika aizturi ... nu nav vajadzigs man tas ventilators lai griezas,kad ieskrien rokas nomazgat vai ari 'pa mazam' :)
Autors:
Dizis
()
Datums: 23/10/2015 20:22
Man ir superpuper ventilators ar laika aizturi (slēdzas kopā ar gaismu), un vēl 2 min darbības laiku pēc gaismas izslēgšanas. Nākamreiz būs vienkārši atsevišķs slēdzis ventilatoram bez taimeriem un sensoriem. Reizēm vajag uzreiz ieslēgt, reizēm nevajag vispār, labāk tad pats to manuāli slēgāt.