UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Rx ()
Datums: 19/11/2015 10:38

Jankouzs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Reku iekuršana!
> [www.youtube.com]
Noskatījos un ir komentāri:
Pirmkārt: Pirms iekuršanas ar kruķi vajag paberzēt pa restītēm, lai smalkā frakcija izkrīt cauri tām, atbrīvojot gaisa pieplūdi. Izteikts aizdambējums ir sānos, kas tālākos kadros parāda, ka tur degšana sākas vēlāk..... Gaisa pieplūde nevienmerīga, kas kurinot tā, lai pildītu akumulatoru ir svarīga: Laba degšanas nosacījumu izpilde.
Tālāk: Pagales jāliek tā, lai ir kautkāda šķirba starp tām, nevis kā klucīšus vienu virs otra. Sevišķi izteikta kļūda ir kreisā pusē. Pie kam, iekšpusē- vidū degot, sāna siena netiek sildīta, ..... Krāsns pieslēgta ar ļoti tievām kapara caurulītēm, tāpēc dabīgā cirkulācija ir tik slikta, ka katls vārās ( uzvārās...) nesasniedzot termoregulatora- slēdža uzstādīšanas vietā 65 grādu.( Nedrīks krāsns apsaisti pie krāsns likt ar samazināta izmēra caurulēm. Iesaka likt tērauda. Kā saka zinošie, tas samazina elektrolītisko krāsns koroziju arī! Palielina dabisko plūsmu, kad sūknis vēl nestrādā.) Tāpēc Jums katru reizi jāregulē uz 35...grādiem, jāpalaiž sūknis un tad jāgriež uz augšu līdz 65- 70 grādiem. Tas nav pareizi!.Kamēs krāsns sasils darva jau veidojās.... Jāliek šis termometrs kaut vai uz vertikālās daļas pie krāsns izejas. Vēl: Es zem siltume releja palieku sarullētu alumīnija spilventiņu, un tas labāk pārnes siltumu uz siltuma releja "izplešanas bundulīti", kas ir tiešā saskarē ar silto cauruli. Tāpat ap siltuma releja kontakta vietu aptinu pepireflekt joslu, lai ātrāk sasilst, nedziest no apkārtējas temperatūras.

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: jaunakais ()
Datums: 19/11/2015 11:14

Jankouzs () labs video par katla darbības pamatlietām. Ja neiedziļinās sīkumos, tad video labi noder iesācējiem, kas vēlas uzstādīt vai jau uzstādījuši cietā kurināmā apkures katlu.

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/11/2015 11:23

Rx! Liels paldies par komentāru! Nu jā kā nu man uztaisīja to katlumāju tā uztaisīja,kad man taisīja šo apkuri tad pats no apkures nejēdzu pilnīgi neko! Par to trubu izmēriem pilnīgi piekrītu,jo man pat ir tā , kad katls iekūries kārtīgi un es vēl tā pavairāk piemetu,tad brīžiem ir tāda sajūta,ka tās 28mm trubas nespēj norīt to karstumu,ko katls saražo,jo katls ir nomainīts un krietni jaudīgāks nekā iepriekšējais 5sekciju čugunnieks! Jatagat taisītu liktu 50mm trubas uz aķi! Bij jau doma visu pārtaisīt,bet nu apkure funkcionē un nav tik traki pa lielam esmu apmierināts! Ņemšu vērā visus padomus- paldies!

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/11/2015 11:27

Jaunākais! Paldies par komentu! :)

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jazeps ()
Datums: 19/11/2015 11:29

Cauruļu diametrs un VARŠ - te ir tas āķis. Lai būtu kruti un lepni - liek varu, bet lai varētu atļauties - liek tievu varu.... :)
nu un rezultāts attiecīgi - varbūt reizēm diametrs pietiek, reizēm nē :D


kādi vēl varam plusi? darbaspēks lētāks, kā tēraudam (jeb montāžas ātrums lielāks), ilgmūžība - tipa mūžīga. laigan tērauda un čuguna apkures - vēl šobaltdien sastopamas darba kārtībā - 60? un vairāk gadu vecas.

tā tāda sīka atkāpe, no tēmas par katlu darvošanos:)

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/11/2015 11:30

Ja godīgi šis video sanāca tā negaidot, sēdēju mājās un iedomājos, ka jānofilmē tā prikolam priekš sevis, neko iepriekš nebiju ne gatavojies ne plānojis, varēju jau it kā vairāk iedziļināties par sistēmu, bet nu es tā pa vienkāršo! :)

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Datums: 19/11/2015 13:02

Cauruļu diametri nav nekāds nezināmais parametrs - ir precīzi norādījumi kāda materiāla caurulēm kādi diametri ir nepieciešami lokam līdz akumulācijai - atkarībā no katla jaudas.

Materiālu katrs izvēlas kāds nu tam patīk, bet varš ir drošāks un ātrāks montāžā - nebūs sūces un var viegli un pareizi samontēt.

Es jau atkārtošos n-to reizi - rūpnieciski ražotiem katliem, kuriem ir normāls ražotājs nāk līdz montāžas instrukcija, kur detalizēti (!) ir viss aprakstīts sākot no katla novietojuma beidzot ar pieslēguma shēmām un attiecīgi nav jēgas īpaši par to diskutēt kā varētu un kā nevarētu slēgt. Izņēmums ir pašdarbnieku ražotie katli, kuriem nav norādījumi kā to montēt - nu tad ir jāpaļaujas uz intuīciju nosakot cik liela ir katla jauda un pārējo visu montēt saskaņā ar universālajiem montāžas nosacījumiem.

Jankouzs - 50mm caurule protams ir pārspīlējums, jo cik atceros, tad tādas jaudas katls tev nebija. Atceries, ka caurules diametrs tev neko nedos, ja pa vidu stāvēs teiksim uz collu termovārsts. Termovārsta diametram arī jābūt pieskaņotam caurulei, lai neveidotos redukcija.

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/11/2015 13:41

Vilnis Radio! Ok. piekrītu,es tik tā par tiem 50mm! Tāpat neko nedomāju pārtaisīt,protams būtu jau drošvien labāk,ja būtu piemēram 32mm,bet ir ok. nav ne vainas! Bet nu ir krietni lielāks prieks kurināt,kad ir nosiltināta māja,jauni logi un bēniņi piepūsti ar vati! Redzēs kā būs , kad iestāsies normāli mīnusi, domāju ka būs labi!

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/11/2015 13:46

Reku kā es tīru katlu!
[www.youtube.com]

Re: Precīzāk - par darvas sabojātajām kurtuvēm:
Autors: Praktiķis ()
Datums: 19/11/2015 18:35

Esmu vienās domās ar Rx,malkas krāvumam ir liela nozīme degšanas procesam. Arī šādas 15x15 šķērsgriezuma brusas apkures katlā degšanas procesam neko labu nedod. Bez smalkākas malkas tās nespēj uzturēt normālu degšanas procesu. Es malciņu lieku smalkāku-degšana intensīvāka un pa skursteni dūms nāk praktiski neredzams.Atkritumus var dedzināt tikai gāzģenerācijas katlā kur ir cita sadegšanas temperatūra-citādi tu tikai piesārņo gaisu,kas nokrišņu veidā tev vēlāk pašam krīt uz galvas(primitīvi izsakoties). Tad,kad es biju jauns (dumjš) arī visu metu kurtuvē un priecājos par to,ka katru sūdu var pārvērst siltumā (naudā). Tikai tad,kad gaisa spiediens nospiež pie zemes to,kas nāk ārā pa skursteni,var saprast,cik tas vis labi sadeg..... :)

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   **      **   ******  
 **     **   **   **   **     **  **  **  **  **    ** 
 **     **    ** **    **     **  **  **  **  **       
 **     **     ***     **     **  **  **  **  **       
  **   **     ** **    **     **  **  **  **  **       
   ** **     **   **   **     **  **  **  **  **    ** 
    ***     **     **  ********    ***  ***    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727