UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: Rx ()
Datums: 03/12/2015 21:44

Espats Wrote:
-------------------------------------------------------
> Anods nepasargā no rūsēšanas kas notiek
> patstāvīgas skābekļa piegādes dēļ - dvieļu
> žāvētājs ar caurplūstošu karsto ūdeni .
> Boilerī ir speciāls iekšējais pārklājums lai
> nerūsētu...


Rūsēšanu izsauc tieši skābekļa klātbūtne ūdenī, ko sauc par dzelzs oksidēšanos. Skābeklis ir kā tekošā, tā stāvošā ūdeni. Apkurē mazāk, bet arī ir. No kā? No gāzu izdalīšanās pie krāsns sieniņas, no kavitācijas procesiem pie sūkņa. Uzpildot siltuma sistēmu. Tekošā tas ir no kavitācijas procesiem sūknī, spiediena starpības rezultātā, kā arī jau sākotnējā ūdens sastāvā. Anods ar savu elektroķīmisko potenciālu sargā katodu, kas šājā gadījumā ir boilera sieniņas. Potenciāli sadalās vienādi: Tik pat liels potenciāls uz liela laukuma iekšējās sienas vienāds ar anoda mazā laukuma potenciālu ( potenciāla blīvums tātad uz anoda ir daudz, daudz lielāks kā uz boilera laukuma vienību. Tāds pat mazs potenciāls ir uz caurulītes, ūdens piegādes- noņemšanas vietā. Tas iedarbojas arī uz caurumu caurulītē. Bet pa šo mazo šķersgriezuma laukumu šis mazais aizsargājošais potencils tālu netiek...un praktiski neaizsargā to, kas ir caurules iekšā....Tas ir, neaizsargā dvieļu žāvētāju!

Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: arre ()
Datums: 04/12/2015 09:07

Kad es remonta laikā (Vecā lietvuviešu projekta dzīvoklis Rīgā Imantas mikroraj.) demontēju veco dvieļu žāvētāju un radiatorus, biju ļoti pārsteigts, jo nemanīju nekādas korozijas pazīmes. Rores no iekšpuses bija kā jaunas, lai gan lietotas vairāk nekā 30 gadus.
Bet droši vien situācijas ir dažādas - atkarīgas no ūdens kvalitātes.

Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: Rx ()
Datums: 04/12/2015 09:26

"Vecajos laikos" lietoja tikai vienu materiālu: Tērauda caurules, fitingus un Čuguna radiatorus. Tie neveido savstarpēji elektroķīmisko koroziju. Tagad fitingi metāla cauruļu sistēmām ir no misiņa, ( tērauda lieto retais...) caurules plastmasas, kapara. Sildelementi no kapara. Boileri tērauda. Krāni no misiņa....

Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: rs ()
Datums: 04/12/2015 22:36

Apkures ūdenī(runa ir par slēgtām apkures sistēmām), atšķirībā no sanitārā ūdens skābekļa praktiski nav. Uzpildot sistēmu, ūdenī, protams, skābeklis ir, bet tas izreaģē gana ātri ar pirmo pieejamo melno metālu un miers. Apkures sistēmas caurulēm būtu jābūt drošām pret skābekļa difūziju caur sieniņām. Tādēļ arī daudzus apkures sistēmas komponentus ražo no melnā metāla, tos savukārt nav paredzēts izmantot ūdensapgādes sistēmās. Kā jau iepriekš tika minēts, apkures sistēmai paredzētais dvieļu žāvētājs izrūsēs caurs gana ātri, piedevām arī lietošanas laikā čakarējot sanitārā ūdens kvalitāti.

Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: Rx ()
Datums: 04/12/2015 23:17

Diemžēl spriedumi par skābekļa lielo iespaidu dvieļu žāvētāju korozijas jautājumā ir maldīgi! Daudz lielāku iespaidu dod elektrokorozija. tās mehānismu jau aprakstīju. Kā no tās izsargāties? Pareizi iezemējot. Viens no diezgan izsmeļošiem rakstiem- pamācībām te: [coverphone.com.ua]

Re: Dvieļu žāvētājs - nerūsējošais?
Autors: Q ()
Datums: 05/12/2015 01:55

Nu, īsāk sakot, pēc visām pazīmēm spriežot, man ir melnā metāla dvieļu žāvētāji (balti krāsoti), kuri karstā ūdens cirkulācijas sistēmā stāv astoņus gadus, pagaidām nav nekas izrūsējis. Ir cita problēma - sīki kristāliski tumši krikumi karstajā ūdenī, kuri nepazuda arī pēc boilera izskalošanas. Cenšos uzminēt, vai pie vainas ir dvieļu žāvētāji. Filtra karstā ūdens cirkulācijas sistēmā nav.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **     **  ********  **    ** 
 **        **        **     **     **      **  **  
 **        **        **     **     **       ****   
 ******    ******    **     **     **        **    
 **        **        **     **     **        **    
 **        **        **     **     **        **    
 ********  ********   *******      **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727