UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Didzisp ()
Datums: 08/01/2018 20:28

Vai tik tur nav laža ar kombinētā boilera trubām. Nevar būt 10kW un vēl apkure. Man kombinētais boileris tur temperatūru visu nakti un vēl otrā dienā. Protams, ja ieiet vannā, tad 100L otrai dienai nepietiek; Nav gadījumā tā, ka boileris zaudē siltumu caur trubām no apkure?

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Griins ()
Datums: 09/01/2018 08:28

Ikdienā apkures sistēmu caur boileri palaižu tikai kad ir sasniegti 50-60 grādi. Eksperimenta laikā boileri no elektrības vispār atslēdzu un ūdeni sildīju tikai ar apkures palīdzību. Te tad arī mans elektrības patēriņš samazinājās diennaktī par 10kw. Tātad sildot un uzturot ūdens temperatūru tikai ar elektrību tērējās 10 kw. Patiesībā visa sākums ir baigais elektrības patēriņš (500-600kw) mēnesī.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Aldiss ()
Datums: 09/01/2018 09:34

Kaut kas nav kārtībā ar kombinētā boilera pieslēgumu. Šķiet centies apkurināt māju ar boileri- vai nav tā, ka apkures sistēmā temperatūra ir 50 grādi, bet boileris uzstādīts uz 60 vai vairāk grādiem? Ja tā, tad boileris silda māju.
Ja nelieto ūdeni,lielie boileri dziest vairākas dienas, nemaz tik lieli siltuma zudumi caur korpusu nav. Mēģinājumi samazināt elektrības patēriņu ar automātiku, kas pieslēdz boileri naktī četros, kaut kādu ekonomiju dos,bet atmaksāšanās laiks būs oi oi cik ilgs

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Griins ()
Datums: 09/01/2018 16:17

Paturpināšu zinātniski pētniecisko darbu. Iespējams, ka tā ir objektivitāte. Ja 100l boilers uz diviem (+ reizēm kādi ciemiņi) patērē 250-300 kw, apkures katli 150 kw, (tukšā mājā dīzeļkatls, apdzīvotā malka/briketes), tad pārējam komfortam paliek 150-200 kw. Jāsagaida viedais skaitītājs. Pagaidām sadales tīkli pieklājīgi pasūtīja gaidīt, jo manā reģionā nav paredzēts mainīt.
P.S. Aldiss - paldies par viedokli. Boileris 50- 55 grādi, apkure līdz 70. Caurteci uz boilera sildīšanu atveru tikai pie apkures 60 grādiem.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2018 16:59

Man 100 litru boileris tiek sasildīts reizi dienā uz kādiem 45-60 grādiem. Tas nu kā kuro reizi sieva sakurina plīti. Mierīgi pietiek trim cilvēkiem lai otrā rītā būtu silta duša. Elektrību boilerim vispār atslēdzu ziemas laikā. Citādāk, kad palaiž silto ūdeni, aukstais ūdens ieplūs boilera papakšā un nostrādā termodevējs. Attiecīgi ieslēdzās sildelements un uzsilda tiko ieplūdušo auksto ūdeni. Tas nafig nav vajadzīgs un rada tikai elektrības nevajadzīgu patēriņu. Nākamajā dienā no apkures tāpat boileris sasils. Protams, siltais ūdens jātērē ar prātu un ,kamēr matus ziepē, krānu jāaizgriež. Nav krievulaiki, kad sēdēju dzīvoklī vannā, tecināju visu laiku karstu ūdeni un skatījos, kā putiņas aiztek pa vannas pārplūdes caurumu.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Tecinātājs ()
Datums: 09/01/2018 18:52

Itkā visi mūsdienās runā, ka boileris nav efektīgs, bet cik dzird visiem tie vien ir... Pie esošās tēmas un īpaši pēdējā komentāra - tad ko darīt, ja gribas redzēt kā tās putiņas aizplūst...!? :-D
Attiecīgi - siltumsūknis vai dīzelis, vai ne? Alternatīvu, lai būtu neierobežots siltais ūdens nemaz nav, cik zinu... Ok, krāsns un akumulators, bet vasarā ir jau nekurina... Ir vēl kādi ieteikumi? Jo dīzelis ir ekstra dārgs, bet arī ar SS tieši ūdens droši vien paņem diezgan normālu ciparu, līdzvērtīgi boilerim...?

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: kkk ()
Datums: 09/01/2018 18:54

Vasaras mēnešos, kad nebija apkures man gāzes patēriņš bija apmēram 60 m3 mēnesī. Pēc gāzes siltumspējas tās ir 570kwh. Ok, tur katla lietderības koef. vēl, pieņemsim, 95% - sanāk vismaz 540kwh, kas ir 18kwh dienā. 3 cilvēki, es uzskatu, ka karsto ūdeni tērējam par daudz, bet ko lai dara, ja sieva tik netīra. Tā ka 10kwh el. boilerim mani galīgi neizbrīna.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Aldiss ()
Datums: 09/01/2018 21:16

Ja ir vēlme ātrāk iegūt viedo skaitītāju,pieslēdziet biržas tarifu. Vismaz tā bija pirms gada -sadales tīkli mēneša laikā nomainīja abu manu objektu skaitītājus.
Biju nepatīkami pārsteigts, cik daudz tērē wifi rūteris, divi dekoderi un televizori gaidīšanas režīmā, kopā ap 25w, bet tas ir 24stundas dienā, 30 dienas mēnesī.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/01/2018 08:34

Viedais skaitītājs nekādīgi nesamazinās elektrības patēriņu uz elektrisko boileri. Efekts būs pretējs, jo tas maita viedais saskaita arī te pieminētos telefona lādētājus un televizorus gaidīšanas režīmā, bet vecais mehāniskais no telefona lādētāja nekustējās. Var tak nopirkt modernus digitālus elektroenerģijas skaitītājus, kuru ieslēdz rozetē starp boileri, vai citu patērētāju un uzreiz visu redz.
Ja par karsto ūdeni no elektriskā boilera, tad viss vienkārši, gribi plaši šlakstīties ar ūdeni, skatīties kā putiņas aiztek pa vannas pārplūdi- maksā. Negribi maksāt, piever krānu, kamēr ziepē galvu. Man šķiet, ka 10kWh uz boileri dienā un ja vēl tas silst no apkures, ir neadekvāti daudz. Pat bez apkures tas ir daudz, bet nu labi, varbūt negribās piedomāt un karstais ūdens tiek tērēts uz nebēdu.

Re: Ūdens boilera atdzišanas ātrums
Autors: ibm ()
Datums: 10/01/2018 11:31

Tikai statistikai. Jau iepriekš rakstīju par savu Elektromet (poļu) boileri. Tātad, kombinētais, uz grīdas stāvošs, 200 litru. Vasaras sezonā, dzīvojot divatā (pa reizei ar ciemiņiem) caurmērā 7-9kWh diennaktī (2kW sildelements), tātad, mēnesī rupji 200-300kWh. Tas - pie fakta, ka arī veļas mašīnai caur jaucēju tiek padots ~30 grādu silts ūdens - labākai skalošanai (skalojamo ūdeni, kā zināms, VM nesilda), jo aukstais nāk no spices un ir baigi auksts :) Plus - periodiski tiek darbināta arī karstā ūdens cirkulācija (>100l boileriem parasti ir papildus recirkulācijas ieeja), tātad, vēl zināmi zudumi. Kam man to visu vajag? Gaumes lieta un citi, praktiski apsvērumi. Te tēma ir par el. patēriņu.
Un, jā, viedais skaitītājs man jau 2 gadus. Kā jau te rakstīja, tas nu nekādi netaupa elektrību, tas vienīgi ļauj sekot savam patēriņam pa dienām un stundām, ja ir vēlme. Pret skaitītāju nekādu pretenziju, patēriņa uzskaitē nekas nemainījās.

Ar to "viedo" ķīniešu taimeri tagad neesmu atsevišķi mērījis, slinkums. Un ziemas sezonā ar elektrību nesildām nemaz. Bet stāsts par to, ka 100 litrīgajam 250-300 liekas drusku par daudz. Man tas poļu bundulis nemaz tik kruti nopakots neizskatās.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********         **  **      **  ********   ********  
 **     **        **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **        **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **        **  **  **  **  ********   ********  
 **     **  **    **  **  **  **  **         **        
 **     **  **    **  **  **  **  **         **        
 ********    ******    ***  ***   **         **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727