UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pieslēguma projekts
Autors: lauku māja ()
Datums: 03/01/2016 20:52

Sveiki! Vai te ir kāds kas var izstrādāt projektu pieslēguma jaudas palielināšanai Jēkabpils novadā. ST ir iedevis tehniskos noteikumus. Aizsūtīju epastus pirmajam desmitniekam no Googles, atbildēja tikai viens ar projektēšanas cenu kas ir lielāka par ST izmaksām, jo esot tālu jābrauc. Tādēļ meklēju kādu, kas varētu būt tuvāk uz vietas. Tiek palielināta jauda no 1F-16A uz 1F-25A.

Vēl viens jautājums, varbūt kāds ir saskāries. ST veiks gaisvada nomaiņu no tuvākā staba līdz izolatoram uz mājas sienas ~15m. Cena 423 EUR + PVN. Un tad vēl plus skaitītāja iznešana no mājas ārā uz kasti pie sienas. Man bija doma varbūt varēja vienkārši nolaist kabeli no staba lejā un ierīkot kasti staba pakājē. Tālāk es tos 15m līdz mājai ieraktu pats (sanāktu pa kārtu lētāk). Bet vai ST praktizē tādas lietas? Varbūt ir kādi noteikumi, ka skaitītājam jāatrodas tieši pie mājas, vai kas tml.

Un pēdējais jautājums kāda ir maksimālā pieļaujamā jauda pie 1F-25A?

Paldies!

Re: Pieslēguma projekts
Autors: KristapsD ()
Datums: 03/01/2016 21:44

Vai stabs ir uz tavas zemes vai vismaz vari dabūt īpašnieka piekrišanu? Man bija identiska situācija, kad tehniskajos noteikumos pazemes kabelis līdz mājai, bet tā kā pieslēguma stabs atrodas uz radagabala īpašuma, projektēja tā, ka skaitītājs ir lejā pie staba un atlikušos 250m raku pats. Galvenais to vajag projektā norādīt.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: lauku māja ()
Datums: 04/01/2016 13:09

Stabs ir uz manas zemes. Vai sanāk tad no ST ir jāprasa jaunus tehniskos noteikumus? Vai arī projektētājs vienkārši projektē grozot ST tehniskos noteikumus. Jo šobrīd tajos norādīts, ka jāvelk kabelis no staba līdz mājai.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: moldriks ()
Datums: 04/01/2016 15:04

Skaitītājs atrodas mājā? Tehniskos noteikumus var grozīt. Tur pat pietiktu ar kaut kādu tehnisko shēmu, kuru saskaņot ST un viss.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: lauku māja ()
Datums: 04/01/2016 18:44

Šobrīd skaitītājs atrodas iekšā mājā, vēl vecā tipa ar skrūvējamiem korķiem. Pēc ST noteikumiem tas ir jāiznes ārā, uzliekot kasti.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: he ()
Datums: 05/01/2016 09:21

Jauda (P) = spriegums (U) x strāva (I). 25 A x 220 V= 5.5 kW

Re: Pieslēguma projekts
Autors: Didzisp ()
Datums: 05/01/2016 09:29

Ja jau maksāt Latvenergo, tad uzreiz uz trim fazēm pārtaisīt. Protams, jāskatās, cik vadi tai stabā pienāk un cik tie resni.. Garu līnīju pābūvēt var sanākt padārgi. Vajag mēģiāt uzzināt, varbūt paredzēta līniju un pieslēgumu modernizācija. tad Latvenergo visu izdarīs pa saviem līdzekļiem. To gan uzzināt var tikai pa blatu, bet labāk uzsaukt kādam Latvenergo darbiniekam konjaku par informāciju, nevis maksāt lielu naudu par pārbūvi.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: moldriks ()
Datums: 05/01/2016 09:39

Tajā formulā cosf nav pielicies klāt, kurš aktīvai slodzei parasti 1.

Kastes novietošanai ir vairāki varianti - var stiprināt pie balsta, pie mājas (labāk nē), uz kājas kur patīk. Par tādiem sīkumiem tehniskajos noteikumos nav vērts iespringt. Aizejošais kabelis ( no uzskaites) var tikt zīmēts projektā (tehn. shēmā), bet tas skaitās lietotāja un ST savā piedāvājumā, manuprāt, pie izbūves to neietvers.

Re: Pieslēguma projekts
Autors: lauku māja ()
Datums: 05/01/2016 16:47

Uz trim fāzēm protams būtu ideāli, bet mājai pienāk līnija ar diviem vadiem apmēram 500m garumā. Pie mājas tā arī beidzas. Stabi izskatās svaigi, līdz ar to diez vai būs kāda modernizācija tuvākā laikā. Savukārt 500m līnijas pārbūves summa visdrīzāk būtu kosmoss. Zemes gabalu vēl tranzītā šķērso 3 vadu līnija aptuveni 200m attālumā no mājas. Bet tur būtu tad jāierīko transformatora punkts, kas arī droši vien būs dārgs, ja vispār viņu varēs ierīkot tur.

Nu neko, būs jāmēģina sadzīvot ar 5,5 kW. Apkure un plīts ir uz malkas. Vienīgais gribējās ierīkot mājā kādu pretaizsalšanas apsildi uz elektrības, tajā laikā kad mājā neviena nav, tā lai kādus +5 grādus tur, bet tagad būs kaut ko jāštuko.

Projektētājs joprojām aktuāls, ja nu kāds no Jēkabpils novada ir :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  ********  **      **   *******  
    **        **     **        **  **  **  **     ** 
    **        **     **        **  **  **  **     ** 
    **        **     ******    **  **  **   ******** 
    **        **     **        **  **  **         ** 
    **        **     **        **  **  **  **     ** 
    **        **     ********   ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727