UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Pašteces apkures pagarināšana
Autors: Vvp ()
Datums: 08/01/2016 21:33

Mājā ir padomju laiku malkas apkures katls, sistēma pašteces. Ir doma nākotnē būvēt piebūvi. Jautājums vai pie esošās sistēmas var pieslēgt vēl vienu radiatoru? Vai tas neietekmēs funkcionalitāti?

Re: Pašteces apkures pagarināšana
Autors: Teorētiķis ()
Datums: 08/01/2016 23:16

Cik es savām vajadzībam pētot esmu sapratis ir svarīgi cauruļu diametri, slīpumi un garums. Ja papildus radiatorus būs esošās sistēmas piedēklis pašā tālākajā galā, kur uz pēdējo radiatoru jau iet 3/4" vai pat mazāk, tad var gadīties, ka nesildīs.
Pats esmu papildus radiatoru licis otrajā stāvā, uz 1/2" un laidu atteci pirmajā stāvā esoša radiatra 3/4" viss darbojas un silda. Tai pat laikā viens radiators negrib sildīt lai ko darītu...
Šobrīd kādu specu atrast kas spētu pateikt vai ko un kā būs ļoti grūti.

Re: Pašteces apkures pagarināšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 10/01/2016 11:44

Ja ir iespēja pieslēgties pie pašas cauruļu sistēmas augšējā sadale un apakšā pie katla , tad var taisīt paštečē. Ja iespēja pieslēgties tikai pie katla, tad visdrīzāk atsevišķa līnija ar sūkni.

Re: Pašteces apkures pagarināšana
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/01/2016 07:20

Man mājā ir pašteces sistēma un esmu to pārtaisījis daudzas reizes. Gan lielākus radiatorus, kur vajag, licis, gan otrā stāvā, vienā istabā, apkuri iekārtojis un tas bija vispār ārpus vecās sistēmas konstrukcijas. Visi radiatori silda vienādāk un nekādu problēmu nav. Man laikam ir čujs, kā tie ūdeņi staigā. Tur tiešām ir jājūt, kāda resmuma truba jaļiek, kādā slīpumā un kur jāpieslēdz. Bija ciemos atnācis viens mūslaiku santehniķis, kurš tagad taisa apkuri pa jaunam. Tad nu šis sākumā neticēja, ka paštece var labi strādāt, bet beigās mute bija ciet.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.