UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: CNN ()
Datums: 17/01/2016 23:43

Vēl jautājums - vai no tā, ka es pagriezu to vārstu uz pusapgriezienu (uz māju) var notikt kādas izmaiņas katla darbības temperatūrā? Parasti man katls kuras uz 80-90 grādiem, bet tagad, kad pagriezu to vārstu, piemetu pilnu ar malku, pēc stundas aizgāju un temp gandrīz 110 :D Jāsaka gan, ka man tas vilkmes regulators tur ir drusku sačakarēts, bet iepriekš šitādi brīnumi nebij! Max 90 bija temp
Rx - paldies par skaidrojumu!

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: CNN ()
Datums: 18/01/2016 00:59

Reāli, cik saprotu tas bij tāpēc, ka daļa karstā ūdens tagad aizgāja uz abratku, zem tā trīsgaitnieka pa taisno un līdz ar to katls sūdīgāk dzesējās?

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Eds ()
Datums: 18/01/2016 07:05

Paskaties šito shēmu, kā ir jābūt [atmos.cz]

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: SerViss ()
Datums: 18/01/2016 08:13

Visu cieņu diskusijas dalībniekiem.Vispirms jau tā kā vajadzētu vienoties, par kura trīsgaitnieka regulēšanu iet runa, citādi visi vērtīgie padomi negūst nekādu jēgu.
1. Trīsgaitnieks, kurš nodrošina katla loka temperatūru. (Kvadrātgalva ar balto bultu)
2. Trīsgaitnieks, kurš nodrošina radiatoru loka temperatūru.(Apaļais ar 4 ķepiņām)

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: khe ()
Datums: 18/01/2016 08:30

Būtu labāk, ja aķī katls sūtītu ūdeni pa atsevišķām rorēm un māja ņemtu no aķa pa citām, pie kam atgaita no mājas slāņotos aķī atkarībā no temp.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: CNN ()
Datums: 18/01/2016 08:34

Šorīt iekurināju, viss ok. Acīmredzot, ja to trīsgaitnieku uz radiatoriem pagriež mazāk tad arī tas vilkmes regulators ir attiecīgi jāpieregulē.
Vai tad tas vārsts ar bultu vispār regulējas?

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 18/01/2016 09:24

Es biju domājis par to tālāko trīsgaitnieku, tas apaļais ar ķepiņām! Vajag viņu paregulēt, paeksperimentēt, kad katls ir iesilis, palaid no sākuma kā bija,kad viss siltums gāja uz māju un tad lēnām mēģini griezt to trīsgaitnieku un ik pa laikam patausti to trubu kura iet uz mucu no augšas, kādā brīdī vaidzētu sākt iet karstumam arī uz mucu,un tad reāli katlam temperatūrai toč nevajadzētu tā kāpt,ja nu vienīgi nedaudz kristies, jo nāks no akumulatora atpakaļ vēsais ūdens un muca tiks sildīta!
Galvenais to visu regulēšanu taisi tad kad katls ir iesilis un uz māju,lai siltums paiet kādu brīdi,tad tik sāc regulēt! Es šitā ņēmos 2 gadus, bet nu tagat kā esmu nolicis vienā stāvoklī,tā šoziem nevienu reizi nēesmu grozījis un viss ir ideāli silst gan muca gan māja vienlaicīgi!
Ā un par to otru trīsgaitnieku (termovārstu) viņš tak ir automātiskais uz konkrētiem grādiem, vai tad tur ko var regulēt tas vairāk - Servissam!

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 18/01/2016 09:36

Ar to kurināšanu ir tā, ka es savu mucu varu piepildīt paralēli sildot māju kādās aptuveni 3 stundās, ja ārā baigi aukst,tad kādas 4 stundas! Es tāpat kādas 3x pieeju pie katla, kā kuru reizi! Es parasti tā no sākuma iekurinu ar kādu trešdaļu malkas no tā cik lien kurtuvē,katls iekurās,tad pēc kādām 15min pielieku pilnu ar malku ar to man kurināšana beidzās,ja ārā nav auksts! Ja ir mīnusos,tad nu kādas 3x piemetu,bet es jau negaidu, kad katls ir gandrīz viss izkūries, es piemetu jau laicīgi,kad katlā vēl ir reāli degoša malka, jo te jau ir jāmočī riktīgi nevis jāpurpina! :)

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Rx ()
Datums: 18/01/2016 10:48

CNN Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vēl jautājums - vai no tā, ka es pagriezu to
> vārstu uz pusapgriezienu (uz māju) var notikt
> kādas izmaiņas katla darbības temperatūrā?
> Parasti man katls kuras uz 80-90 grādiem, bet
> tagad, kad pagriezu to vārstu, piemetu pilnu ar
> malku, pēc stundas aizgāju un temp gandrīz 110
> :D Jāsaka gan, ka man tas vilkmes regulators tur
> ir drusku sačakarēts, bet iepriekš šitādi
> brīnumi nebij! Max 90 bija temp
> Rx - paldies par skaidrojumu!
TAS NOZĪMĒ : Nenotiek pareiza akumulatora uzlāde! Kā tā notiek: Termovārsts paliek arvien vairāk atvērts, jo vidēja temperatūra mazajā lokā aug. Un tā rezultatā vairāk aiziet karstais prom uz akumulatoru un trīsvirzienu vārstu. Ja trīsvirzienu vārsts puspavērts, tad maza loka sūknis spiež karsto vairāk akumulatorā. Bet , kā jau teicu, mazajā lokā ir ventilis- balansa aizbūdnis. Tā uzdevums: radīt slodzi mazajā lokā. Un ja būs slodze, tad atveroties termovārstam lielakā plūsmas daļa ies uz akumulatoru un lielo loku caur trīsvirzienu vārstu. Ja nav ieregulēta slodze, tad karstais cirkulēs pa mazo loku, krasnij jauda tiek noņemta daļēji, un temperatūra aug....Tas tā nedrīkst būt. Pie kam, arī sūkņa jaudai mazajā lokā ir liela nozīme: tam jāsūknē akumulatora uzlādei nepieciešamais siltumnesējs tā, lai noņemtu saražoto siltumu, kas jau ir daudzi kilovati! ( ne tā, kā parastajā apkurē...). tā jauda pat var būt 100w! Kā noregulēt šo balansa vārstu? Es daru tā: Kad krāsns auksta, palaiž lai sūknis mazajā lokā strādā ( ja ir temoslēdzis mazā loka sūknim- pagriež lai nostrādā..), un klausās sūkņa darbību- rūkoņu, skaņu. Tā ir dzirdama. Atgriež pilnīgi vaļā. Lēni griež balansa aizbīdni ciet, un kad skaņa sūknī mainās, apstājās, un mazliet, mazliet pagriež atpakaļ ( lai sūknim nebūtu liela slodze šajā režīmā). OK! Kad krāsns iesils, termovārsts atvērsies un sūknis jau lielāko daļu sūknēs uz akumulatoru- lielo loku caur vārstu.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Datums: 18/01/2016 11:10

Hmm, neesmu saskāries ar šitādu termovārstu - to kas ir ar to melno plāksnīti. Te ir minimāls apraksts un īsti jau laikam pareizi nav viņš tur ielikts, ja skata aprakstu.
[www.kreutz.at]

Es gan personīgi nesaprotu Termobaka aprakstā pirmo shēmu - tur neveidojas taču apvads sūknim!? Ko tas termobaks tad tur šūpina? Otrajā shēmā skaidrs.
[www.kreutz.at]

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  **     **  ******** 
 **   **   **   **   **     **  **     **  **    ** 
 **  **    **  **    **     **  **     **      **   
 *****     *****     **     **  **     **     **    
 **  **    **  **    **     **   **   **     **     
 **   **   **   **   **     **    ** **      **     
 **    **  **    **   *******      ***       **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727