UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Datums: 18/01/2016 11:18

Varbūt ir vērts arī apskatīties to vārsta virzienu? Man kaut kā pēc bildēm sanāk, ka tas vārsts stāv otrādi, bet ar apgrieztu plastmasas šilti. Vai šai firmai ir kreisie un labie vārsti vai arī tos izjaucot var reversēt?

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Uldis_r ()
Datums: 18/01/2016 13:58

Jautājums no malas - Tā ir normāla parādība, ka automātiskais trīsgaitas vārsts pārslēdzas ar lielu būkšķi?

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Atbilde no sāna ()
Datums: 18/01/2016 15:59

Nē, tā nav normāla parādība.
Manu ESBE trīsgaitnieku vispār nav iespējams dzirdēt. Tikai ar tausti sajust un termometros redzēt, ka tas sāk darīt savu darbu.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Uldis_r ()
Datums: 18/01/2016 16:49

Kas tiem būkšķiem varētu būt par iemeslu? Trīsgaitnieks ir jauns ar Salus automātiku.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Rx ()
Datums: 18/01/2016 18:53

Pēc apraksta "Thermoback" ir trīsvirzienu automātiskais vārsts ar rūpnīcas uzdoto pārslēgšanās temperatūru, tāpat kā Thermovar, tikai tam ir uzlabojums: Ja apstājās sūknis !!!! tad tas laiž cauri pašplūsmas režīmā auksto. Tātad ir kautkāda klapīte, kas stāv vienā stāvoklī ja ir sūkņa retinājums un paverās brīvai plūsmai, ja sūknis nestrādā. Tāpēc to liek apakšā, un augšā liek Thermovar, kas no karstuma tāpat atverās! Ja lieto tikai Thermovar, tad to liek apakšā. Bet tas sūkņa apstāšanās gadījumā savu režīmu nemaina, un tad liek apvedceļu ar klapīti, lai strādātu pašplūsma. Thermovar varēja reversēt, kā arī bildīti mainīt attiecīgi, to apgriežot...( cik atceros...).
Par būšķiem: Esat pārliecināts ka tas ir "automātiskais trīsgaitas vārsta" būķškis? Te ir runa par diviem: Automātiskais ir tas, kam rūpnīcā uzdota pārslēgšanās temperatūra, un otrs: Regulējamais ar automātiku, kur automātika ar servomotoru to griež un regulē maisīšanas proporciju. Tas, kas tiek griezts, nekad būšķēt nevar pēc savas uzbūves. Tas, kas slēdzās ar rūpnīcas uzdoto temperatūru arī sevišķi nebukšķ, bet kautkāda skaņas izmaiņa ir ( Man ir Thermovar sarkanais...).

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Māronkulis ()
Datums: 18/01/2016 19:14

To 3-gaitas termovārstu vajag apakšā, lai viņš darītu savu darbu - regulētu katlā ienākošā ūdens temperatūru. Tagad iznāk, ka viņš regulē no katla izejošā ūdens temperatūru.
Attiecībā uz otru jaut. - ja patērētāju (radiatoru/grīdu..) siltuma patēriņš ir lielāks par katla saražoto, tad akumulators nesils. Kā jau te minēja, var pat sākt silt no apakšas. Bet tas nav kritiski un parasti ir īslaicīgi.
Es parasti daru tā - ja sistēma atdzisusi, tad visu siltumu laižu uz māju (šajā gadījumā ar roku regulējamo 3gaitas vārstu uz 10), kad telpas uzsilušas, tad samazinu pēc vajadzības uz ~5 un sāku intensīvi pildīt akumulatoru.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: CNN ()
Datums: 18/01/2016 23:06

Paldies visiem, kas iesaistās diskusijā un dod padomus - būšu uzzinājis daudz ko jaunu un noderīgu!
Šovakar izkurināju vienu pilnu krāsni ar pusaizgrieztu (pat vairāk) trīsgaitnieku uz radiatoriem (bildēs redzams stāvoklis). Ar šādu stāvokli mājās radiatori ir tādā temperatūrā, ka roku knapi knapi var noturēt (radiatori ar termoregulatoriem, pozīcija 4). Arī truba, kas iet augšā uz akumulatoru tagad silst kārtīgi. Iepriekš, kad tas vārsts uz māju bija līdz galam vaļā, aķis uzsila vienmērīgi - augša un apakša (ar vienu katlu par ~ 10 - 13 grādiem), bet tagad, aķim apakšā temp ir tāda pati kā sākot kurināt, bet augšā ir par 40 grādiem lielāka (bildēs par 30 grādiem - katls nebij izkūries vēl). Tā tam ir jābūt?
Un vēl, sameklēju papīrus no tā manuālā trīsgaitnieka (bildēs) - man izskatās, ka viņam vajadzētu būt uzstādītam kā 1b attēlā, bet man ir uzstādīts kā 1a. Tur ir kāda nozīme? Un ar temperatūru tagad viss kārtībā, pieļauju ka vakar tie 110 grādi bij dēļ vilkmes regulatora, kurš bija drusku pagriezies uz sāniem ar to visu asīti, pie kuras ir ķēde. Asīte bija atspiedusies pret katla malu, tādējādi ķēdīte brīvi karājās un durtiņas bija nedaudz vaļā palikušas.

Bildes: [foto.inbox.lv]

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Jankouzs ()
Datums: 19/01/2016 07:10

Nu pamēģini to trīsgaitnieku pagriezt vēl,tā lai uz māju iet vēl mazāka temperatūra, jo ja knapi vari noturēt roku pie radiatoriem,tad tur drošvien ir kā minimums 60C, pagriez vēl nedaudz to trīsgaitnieku un līdz ar to uz māju ies nedaudz vēsāks un aķis ātrāk sils! Par to kurināšanu! Nu nedaudz pavērtai gaisa pieplūdei vajadzētu visu laiku būt, lai katls pareizāk un lietderīgāk strādātu, jo ja ir muca tad nevajag slāpēt to katlu! Ā un vispār , cik jaudīgs ir tas čuguna katls, cik sekciju? Jo kad man bija čugunnieks 5 sekciju, tad ar vienu malkas krāvumu arī neko īpaši nevarēja uzkurināt tajā mucā tur riktīgi ir jākurina un ik pa 30-40min. jāpapildina ar malku!

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: Rx ()
Datums: 19/01/2016 09:41

Kāpēc jaregulē tik liela temperatūra radiatoros? Akumulatora sistēmai pilnīgi jāpietiek ar 45 grādiem radiatorā. Nu, ja baigi auksts ilgu laiku ārā, tad vairāk. Akumulators pildās no augšas un tas ir pareizi ka augšā karsts, apakšā vēss. Pildīšanas laikā izteikti pārvietojas siltums no augšas uz leju. Tērējot- pretēji. Tā tam jābūt. Kā jau iepriekš rakstīju, ja trīszaru regulējamais vārsts pilnīgi vaļā uz radiatoriem, tad tikai akumulators sils no apakšas un tikai tad tas vienmērīgi paliek silts.

Re: Jautājums par akumulācijas tilpņu uzsildīšanu
Autors: jaunakais ()
Datums: 19/01/2016 09:56

Jautājums no malas - Tā ir normāla parādība, ka automātiskais trīsgaitas vārsts pārslēdzas ar lielu būkšķi?

Ja trīsgaitas vārstu uzstāda pretēji plūsmas virzienam, tad tas nostrādā ”asāk”. Savukārt ja pabaksta trīsgaitu vārsta adatiņu var dabūt, ka tas vārsts sitās diezgan skaļi.

Pretēji, ja vārsts uzstādīts plūsmas virzienā, tad pat grūti piefiksēt, kad tas nostrādā. Jautājums –kā Tev to vārstu jāmontē plūsmas vai pretplūsmas virzienā!? Man izrādījās, ka trīsceļu vārsts jāmontē pretēji plūsmas virzienam.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **    **   *******    *******   **      ** 
 **  **  **   **  **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **  **  **    ****    **     **         **  **  **  ** 
 **  **  **     **      ********   *******   **  **  ** 
 **  **  **     **            **         **  **  **  ** 
 **  **  **     **     **     **  **     **  **  **  ** 
  ***  ***      **      *******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727